Любители на кучета-27

• 46 594
  • 752
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Наскоро имаше едно хъски из квартала загубено или изхвърлено, вет-а го прегледал имало чип, но какво от това ? В крайна сметка са го прибрали едни хора да си го гледат.

Чипа се слага от ветеринар!

# 706
Би трябвало да се свържат със собственика и да уточнят как стоят нещата,изгубено-изоставено куче..и да се знае....приют за осиновяване или си се връща вкъщи.
Не знам към мен ли беше адресиран въпроса..

# 707
  • София
Да именно, но как да разберат кой е той?!
Въпроса беше риторичен.
При липса на регистър няма как да намерят собственика.

# 708
Наскоро имаше едно хъски из квартала загубено или изхвърлено, вет-а го прегледал имало чип, но какво от това ? В крайна сметка са го прибрали едни хора да си го гледат.

Чипа се слага от ветеринар!

В нашия квартал си търсеха едно хъски, видях обява наскоро - може ли на лични за кой квартал става дума?
Иначе благодаря, ще видя за чипа.

# 709
  • София
Хъскито е младо, мъжко и кафяво.

Квартала е Левски-Г.

# 710
Неее, това е друг квартал и друго хъски, иначе щях да се опитам да намеря собствениците...знаете ли, на обявата си бяха написали - моля ви, върнете ми го - аз ще ви подаря, когато роди - което си изберете, само не взимайте моето...

# 711
Да жгмъц,аз и за това писах,че сега както е, не попаднеш ли вета при който е регистриран чипа,кел файда ,че има чип животинката.

А с тези хъскита внимавайте хора,това са кучета които им е в кръвта да си скитат..или не ги пускайте свободно или много яко обучение им трябва...много лесно се губят това е

# 712
  • Варна
Днес ми попадна тази статия http://www.varnautre.bg/misia_varna/32538-elektronniat_registur_ … a_gotov_do_mesets чак не повярвах на учите си, но дано да се случи най-накрая.
Нашия е регистриран в сайта цитиран по-долу. До колкото разбрах всички, които са заинтересувани за сега ползват тази база данни, защото друга официална няма.

# 713
Една история с хубав край
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=613473.0

# 714
  • Варна

Това наистина е чудо! Браво на Фют, герой!

# 715
Браво за Фют! Да са живи и здрави хората, които са го прибрали! Иначе кой знае кой изверг щеше да убие с шутове или да отрови кучето...

Ето го моя суровоядец-добродушко с котарака ми. Жалко, че призивите за игра се губят в превода...

# 716
Много са ти сладки и двамата! Да са живи и здрави! Много харесвам бобтейли - като големи плюшени играчки са....Трябва ли често да се подстригва?

# 717
Не, не трябва да се подстригва често, освен ако стопаните не искат бобтейлът им да е "късокос". Аз го стрижа само напролет, като овцете Wink Иначе подкастрям козината на ушите, брадата, краката, опашката и около ануса.

Козината на бобтейлите има предимството, че е като човешката: не пада като при хъскита, немски овчарки и пр. Ама иска ресане поне веднъж седмично. Аз подстригвам и козината между възглавничките на лапите.

# 718
Преди 3 години ,когато се върнах от Испания с кучето ми,хукнах във ветеринарната клиника,за да го прегледат и да запишат чипчето му...както си е в Испания.Всички ме гледаха като паднали от Марс...първо защо си водя кучето като не е болно при тях и второ за този чип ми обясниха,тогава,сега не знам,може да са се променили малко нещата.

Та,не всеки ветеринар разполага със средства да си закупи джаджата която разчита номера на чипа,отделно като няма някаква единна обща база данни за всички ветеринари в страната,явно не виждат смисъл да влагат средства за такава джаджа.

Вероятността да си изгубиш кучето и да ти го върнат с помоща на чипа е почти нулева...кучето едва ли не трябва да попадне при точно този ветеринар при който е било записано от теб.Отделно не знам пък и каква е практиката,би трябвало да се проверява всяко едно новодошло куче за чип и дали ти наистина си негов стопанин....абе каша е в бг с чиповете,но ако заработи както е навсякъде е много мнгоо полезно нещо.

Аз да ви попитам ,тъй като моето куче е кастрирано е освободено от данък нали,та при регистрацията  в общината как да докажа,че е ...вета ми ме гледаше тъпо и не можа да ми отговори на въпроса издава ли се документ от него ,че е кастрирал това куче.

На паспорта на кучето в секцията за операции трябва да пише, че е кастирано.
Като чета поста - за чипа, за кастрацията, направо се чудя на какъв ветеринар сте се нахендрили.

# 719
argun не са ми попълвали нищо в паспорта...едните с които говорих даже ме убеждаваха,че няма никакъв смисъл да го регистрирам,защото не се знаело какво точно се прави с парите и никакав бонус нямало за мен.(като безплатни хапчета за обезпаразитяване или нещо подобно)
Другите само ми вдигаха рамене...в незнание

Не искам да коментирам ветовете нито тук ,нито в Испания,че и там хвани и ги ...явно ще ходя до клиниката в която ни оперираха и ще съм по настоятелна за инфо.

Общи условия

Активация на акаунт