Любители на кучета-27

• 47 707
  • 752
  •   1
Отговори
# 165
Давай смело, Шаляляя. Няма да се задави кучето ти. Сготвените кости са опасните.

Ако все пак се страхуваш, прекарай крилцата и шийките през мелачка за месо.

# 166
Фея, аз за сега ще си храня с гранулки Blush , нямам смелост да мина на естествено хранене, защото има още мноого да уча за него. Обаче, искам да те попитам Hug , може ли да му давам веднъж на ден парче пилешко или някакви дреболийки, понякога да варя зеленчуци и така да давам да хапва, а да си е предимно на гранули.

А, и друго да попитам - вие кога минахте на еднократно хранене? Аз сега оставям купичката по цял ден, пълня я 3 пъти на ден, а той яде когато и колко иска, но започвам да го отчитам като грешка.

# 167
  • виртуално
Това хранене ми е проблем - уж го храня точно колкото трябва, а той все гладен ходи.
Аз все още го храня 4 пъти, но следобедното е само кисело мляко.
В момента тежи 5.200 на 4 месеца, доктора каза че е нормално, а кучето ми е кожа и кокал

hailie - събота и неделя сме в Заимов

Последна редакция: вт, 10 апр 2012, 08:48 от Рапунцел

# 168
  • София
Фея, не си в България, нали? При вас може и да има закони, но тук определено не важат. Страх ме е да си помисля с какво тъпчат месото  ooooh! По тази причина не давам на Джесика нищо сурово, дошло от магазина (пилешко имам предвид), всъщност и ние го ядем с повишено внимание  Peace

В суров вид й се дава по съвсем малко кайма, свинско и телешко, но отгледано от свекърва ми на село, за което съм сигурна, че е чисто и не е тъпкано с боклуци. Така че може би има разлика къде живееш и откъде купуваш месото. За мен лично да храним кучетата със сурова храна не е най-удачният вариант в България  Peace С тръбните пилешки кости също бих внимавала повече  Hug

Ето ,току що налетях на това:
Цитат
разнообразные овощи - картофель (сырой, если ваша собака его ест), в соке которого содержится много полезных веществ

Превод: разнообразни зеленчуци - картофи (сурови, ако кучето ги яде), в сока му се съдържат много полезни вещества  Peace

Рапунцел, ние сме на две хранения и досега - сутрин и вечер, определено не искам кучето ми да стои гладно по 12 часа. Така и аз съм спокойна, а и тя - обикновено не си дояжда гранулите от вечерта и знае, че по всяко време може да отиде до купичката и да си гризе  Hug

# 169
Здравейте, момичета  Grinning

Не съм писала отдавна, но дечицата бяха болни, аз тичам напред-назад по задачки и не ми остава време.

В неделя бяхме на разходка до Панчарево и вчера както си галя моята Голдънка, изведнъж виждам зад ухото й кърлеж. За пръв път я виждам тази гадина, но веднага разбрах какво е, понеже главата беше забита и само гъзицата й стърчеше и мяташе крачка насам-натам. Мъжът ми я заведе в 23.30 на до ветеринарния кабинет - добре че е денонощен и махнаха кърлежа.

Точно преди месец й сложиха Фронтлайн Комбо, който уж действал два месеца. Лекарката снощи е казала на мъжа ми, че напоследък все повече хора се оплакват от Фронтлайна.

По този повод имам два въпроса:
1. Има ли определени места от тялото на кучето, където кърлежите се забиват предимно - питам, защото снощи много щателно прерових цялата козина на Чара, но все пак тя е дългокосместо куче и се притеснявам, че може и да изпусна някой кърлеж.

2. Каишката против кърлежи и бълхи по-ефикасна ли е - каква е цената й и трябва ли да се сменя през някакъв период от време?

# 170
  • На един клон
По топлите и меки места се забиват най-често - главата,зад ушите,шията,но може  да се захванат и на всяко друго място.
Каишката също "изветрява" и не действа мълниеносно ,цените не знам в момента какви са,може би от порядъка на  10-15 лв .
Ако ще го разхождаш на Панчарево ще се наложи да се научиш да вадиш кърлежи...

Последна редакция: вт, 10 апр 2012, 10:12 от Кукумявка под прикритие

# 171
  • София

2. Каишката против кърлежи и бълхи по-ефикасна ли е - каква е цената й и трябва ли да се сменя през някакъв период от време?

ДА! Определено.
Водим я редовно по села и поляни, никога не е имала кърлежи!  Peace
Такава и слагам:

# 172
  • София
Вие сега ме хвъхлихте в размисъл за този Фронтлайн ooooh!! До сега бях доволна от него. За наистина толямо куче - БОК какво да му сложа? След обяд сме при док за ваксина и подобни неща.

# 173
Вие сега ме хвъхлихте в размисъл за този Фронтлайн ooooh!! До сега бях доволна от него. За наистина толямо куче - БОК какво да му сложа? След обяд сме при док за ваксина и подобни неща.
Ние за нашето му взехме някакви капки за външни паразити на Virbac.Аз досега съм доволна от техните продукти  Peace
polito_87  Фронтлайна май не действа 2 месеца,и аз щях да го купувам,но нашия вет ми каза ,че бил за един месец и се отказах  Peace

# 174
  • София
Доколкото знам всички препарати от рода на Фронтлайн са месечни.
Каишката действа 7 месеца.

# 175
  • София

На нашата козина каква каишка - та тя се губи направо!

# 176

Да и аз наскоро установих колко им е гъста козината,понеже досега моя мъж се занимаваше с него,онзи ден аз му слагах капките против паразити.Човека ми каза,че трябва да ги накапя по кожата,ами то голям зор да стигна до кожата през тази козина  Laughing а нашия е малък още-на 6 месеца е,направо не знам като порасне каква козина ще има  Laughing

# 177

Ами, те каишките си излъчват миризмата и през козината. А така като се скрие каишката няма да седи грозно на врата Mr. Green

# 178
Hailie, разбира се, че можеш да даваш месо веднъж на ден. Само че намали дозата на гранулите, за да не се сдобие кучето ти с наднормено тегло. Като истински хищници, кучетата ще ядат толкова храна, колкото могат да поемат стомасите им. В природата храната не бива сипвана в купичка, сиреч ту има, то няма и дивото животното гледа да напълни корема с колкото се може повече, когато храна се появи. Затова и кучетата, и котките могат да ядат докато започнат да "преливат" Simple Smile

Моето куче мина на еднократно ядене от както го взехме. Когато храниш само BARF, не е важно колко пъти на ден даваш, а кучето са приеме оптималната доза за деня.

Не оставям купичка, пълна с храна нито за кучето, нито за котките си.

Деси, освен ако не купуваш сертифицирани био гранули за кучето си, пак го храниш със същите болкуци, които има в суровото месо. Само дето никога не си сигурна какво точно е смляно в гранулите...

Права е жгмъц, препаратите от типа на Фронтлайн действат до един месец. Когато на опаковката пише "до три месеца", това значи, че вътре има три капсули - по една за месец.

За кърлежите ще си позволя да кажа две неща: 1. ваксинирайте си кучетата против лаймска болест и 2. не е нужно да водите кучето на вет да вади кърлежа. Не може в зоомагазините или аптеките да няма уредчета за вадене на кърлежи от типа на това www.tickedoff.com. Виж, ако искате вета да прати кърлежа за изследване, това е друго нещо.

# 179
  • София

Ами, те каишките си излъчват миризмата и през козината. А така като се скрие каишката няма да седи грозно на врата Mr. Green

Точно!  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт