Любители на кучета-27

• 47 707
  • 752
  •   1
Отговори
# 180
То пък понеже си на 100% съгласна с всичко в тоя форум Wink

Нормално е, всеки си има своя истина и своя гледна точка. Ама ето, че точно затова научаваме едни от други неща, за които не сме знаели преди.

А ти имаш ли и котка? Все се каня да питам, и все забравям.

У дома имахме котка, но тя почина преди 2 месеца от тумор на белият дроб:(

Относно спот-он продуктите, препоръчвам Адвантикс. В българия в момента е най-ефикасният продукт срещу комари, от които животинката може да се зарази с дирофилариоза.

# 181
Това, което знам, че Адвокейта (но не Адвантикса) предпазва от дилофилария и е много опасна болест! Ние бяхме предупредени още отпреди 3 години и даваме препарат от май до септември, 5 лв. на месец е, а преди това правим задължително тест! Допълнително слагахме адвантикс и срещу кърлежи, но срещу дилофилария - това лекарство през устата!
В някой райони,  като Бургас, положението е критично, в други като София, по-добре, но и тук има пострадали животинки!
https://www.facebook.com/BulgarianAnimalLiberation/posts/193843923990558

# 182
  • София
Деси, освен ако не купуваш сертифицирани био гранули за кучето си, пак го храниш със същите болкуци, които има в суровото месо. Само дето никога не си сигурна какво точно е смляно в гранулите...

Е, да, и това е вярно, но все се надявам, че Роял не си позволяват някакви крайности  Peace

# 183
Това, което знам, че Адвокейта (но не Адвантикса) предпазва от дилофилария и е много опасна болест! Ние бяхме предупредени още отпреди 3 години и даваме препарат от май до септември, 5 лв. на месец е, а преди това правим задължително тест! Допълнително слагахме адвантикс и срещу кърлежи, но срещу дилофилария - това лекарство през устата!
В някой райони,  като Бургас, положението е критично, в други като София, по-добре, но и тук има пострадали животинки!
https://www.facebook.com/BulgarianAnimalLiberation/posts/193843923990558
Aдвантих отблъсква И комарите, а от дилофилария може да се заразят чрез тяхното ухапване. Силно епидемичен район е и Пловдив.

# 184
Да, това е най-сигруното репелент като Адвантикс и лекарството през устата!
Не забравяйте да се пръскате и вие с репеленти, има няколко случая и на хора заболели от дилофилария, правете тестове на кученцата си всяка пролет!

# 185
Ами няма ли опасност от коста животното да се задави(така съм чела за пилешките кости) или това важи само за варените и не включва суровите.Т.е. варената кост е по-неподходяща?
И като го знам мойто куче какво е не знам как ще се справи да изяде само 1 крилце+ смеската му, но ще пробвам понеже този режим ми се струва по-правилен, тъй като кучето ми е на 5 месеца, а още няма никакъв точно определен режим на хранене.Режимът  ме впечатли и мисля да започнем плавно да минаваме на него.
Благодаря ти за помоща  Hug
  Кучетата нямат необходимост да ядат кокали! Единствено с тези кокали може да си докара язва , гастрит, а недай Боже нещо много по-сериозно и непоправимо.  Единственото полезно нещо в кокала е костният мозък .  Мисля, че има хиляди други начини да се осигури витамин В12и калций. Кучетата са с къс храносмилателен тракт и няма достатъчно време да го преработят. Не си мислите, че в природата всички вълци ядат кокали и виждашли-нищо им няма. Човек вижда само оцелелите. Според мен риска е неоправдан. 

# 186
Мацинка, вероятно имаш предвид големите кокали, наречени recreational bones. Те, понеже са по-сухи, наистина не позволяват калцият са бъде абсорбиран от късите черва на кучето. За сметка на това пък съдържат сериозно количество мозък. Стомахът на кучето е в състояние да обработи дори тези кокали поради високата си киселинност и поради факта, че храната престоява в кучешкия стомах много по-дълго, отколкото в човешкия.

Основният източник на калций е в т. нар. "мокри" кокали, напр. кокалите на прясното сурово пиле, както и кръвта на жертвата. Затова към плодово-зеленчуковата смеска добавям кръв. Също така в края на деня давам на кучето по една таблетка Tums. Хем се регулира ph-то на устната кухина, хем гадинката ми получава допълнително калций.

# 187
След като куче изяде кокал, в стомаха му се превръща на костен пясък. Калцият от този костен пясък  не е усвояем. Кокалите не се преработват на 100 процента и от там идват проблемите с гастрити и  с аналните жлези.  Мога да ви предложа един експеримент: Вземете едно крилце и между два камъка му счукайте костите (споменавам крилце, понеже видях, че сте го обсъждали).  Пилешките тръбни кости са сред най-опасните. Самата им структура е такава, че те под влиянието на физична сила се разрушават по дължина, под формата на трески.

# 188
Системата БАРФ според мен е най-правилният начин да се храни едно куче. Суровите кости не са опасни, има развъдчици, които дават на кучетата си по цели пилета и никога не са имали проблеми. Освен това по въпроса с пилешкото, киселинността на кучешкия стомах е много по-висока от тази на човешкия и освен това прясната храна се смила много по-бързо от гранулата. Тоест няма опасност да се зарази със салмонела. За едно куче не е опасно да яде и месо, което намирисва.

# 189
  • На един клон
Като заговорихте за кокали се сетих,че едно време ,когато  Карло  беше малък му добавях към храната костно брашно.Също и овес му давах,ама не помня във вид на брашно ли беше или по-едър,а бе страшни бъркочи му правех, като на прасе.  Laughing

# 190
Yakamoz, аз точно така храня кучето си. Давам му пилето както си е. Купешко де, без перушината Simple Smile

Мацинка, сега ще напиша нещо, което не е насочено лично към теб и не е с цел да влизаме в спор. Просто давам възможност да се види и обратната страна на монетата. Така че те моля да не се обиждаш  Hug

Истина е, че милиони кучета ядат гранули. И милиони кучета се сдобиват с множество здравни проблеми в следствие приемането на този вид храна. Това е толкова често срещано, че се приема за нормално и дори не се обсъжда. А проблемите са сериозни.

Кучетата, хранени с гранули

* (85% от тях) развиват гингивит докато навършат 3 години
* зъбите им са покрити с плака, устите им са пълни с болестотворни бактерии, а дъхът им мирише
* развиват всякакви видове дерматити, стомашни разтройства, възпаление на пикочния мехур и запушване на пикочопровода, ракови образувания, проблеми с черния дроб и панкреаса, проблеми с жлезите, алергии, наднормено тегло
* имат и много по-интензивна телесна миризма "на куче"

Как се предлага да се решават тези проблеми? С помощта на камари кучешка козметика, множество посещения при ветеринар, изписани лечения, операции и маса пари. Дори почистването на зъбен камък предполага слагане на животното под пълна упойка. Всяка година. Ужас!

# 191
понякога да варя зеленчуци и така да давам да хапва, а да си е предимно на гранули.
Все пропускам да ти кажа: не вари зеленчуците! Дават се сурови, но пасирани. Храносмилателният тракт на кучето е по-къс и ако му дадеш цели зеленчуци или плодове ще му е вкусно, но няма да може да извлече от тях полезностите.

# 192
Моля ви не започвайте и в тази тема да се драпате.
Много,много ви моля Praynigщото вече място не мога да си намеря във форума.
Все някой знае повече,все се вадят факти,стига.
Кажете си мнението,дайте съвет,но не го налагайте.
Всеки жив организъм е индивидуален.
Нещо дето може да излекува мен,теб може да те убие.

# 193
Джоджо, никой не се кара Simple Smile Аз даже от начало казах, че целта ми не е да превърна всички собственици на кучета в BARF-ъри. Просто споделям, както правя обикновено с нещата, които може да са полезни другиму. Правила съм го и за носенето на бебета в слинг, и за методите на Трейси Хог, и за правенето на домашно кисело мляко в чужбина, и за безшампоаненото миене на коси...

Това е тема за кучета. За какво друго да си говорим, освен за храненето, превенцията на заболяване,  ресането, акитата и обучението им? Снимките на кученцата ни ме радват безкрайно, ама все за нещо трябва да си хортуваме...

# 194
  • София
Моля ви не започвайте и в тази тема да се драпате.
Много,много ви моля Praynigщото вече място не мога да си намеря във форума.
Все някой знае повече,все се вадят факти,стига.
Кажете си мнението,дайте съвет,но не го налагайте.
Всеки жив организъм е индивидуален.
Нещо дето може да излекува мен,теб може да те убие.

newsm10

Общи условия

Активация на акаунт