Любители на кучета-27

• 47 707
  • 752
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Фея, твоят куч е готов за реклама - каква осанка само!

Арчи  е невероятен сладур! Моля да бъде нагушкан от мое име! Hug Hug Hug

# 211
  • виртуално
Днес направо съм възхитена от него.
Ставам рано и сложих яйцата да се варят - гледам и нещо не ми е наред...... цяла нощ няма пикано или други подаръци.
Почудих се малко дали не му има нещо, но той си играе  newsm78
И реших рано-рано да се разходим - още в двора всичко беше свършено  Flutter
На мама сладкото момче  Hug

# 212
Ейй, Рапунцел, колко добре звучи Heart Eyes . Браво на детето!!!

Ние днес сложихме последната ваксина Party . Вет ме изненада приятно каза, че ще си в кабинета Mr. Green . Но Еди е с възпалени уши Confused . Сега капем капки и чакаме положителни резултати Praynig .

# 213
Браво, Арчи! Голямо момче!

Благодаря на всички за комплиментите по адрес на моя дзвер Simple Smile

Hailie, Еди позволява ли ти да му чистиш ушите? Когато осиновихме бобтейла, той също имаше възпалено ухо. До такава степен, че беше започнал да отглежда бактерии. Излекувахме го с антибиотик. Сега всяка седмица почиствам ушите, като вадя космите, които са влязли навътре. После сипвам разтвор за почистване на уши и забърсвам ушната кал с памуче. Това е най-сигурният начин да се предотвратят ушните възпаления.

# 214
  • София
Браво, Арчи! Голямо момче!

Благодаря на всички за комплиментите по адрес на моя дзвер Simple Smile

А как се казва мечока ?  Heart Eyes
Ако си писала, явно съм го проспала. Embarassed

# 215
Жгмъц, не си проспала нищо Simple Smile , но шестото ти чувство е направо впечатляващо! "Мечокът" ми се казва ... Беро. Сериозно. От Baer, немската дума за мечка.

Дори не съм усетила, че досега не съм написала как се казва. До такава степен съм свикнала с това да казвам името му само когато го викам да дойде, че инстиктивно не ползвам "Беро" в други ситуации...

# 216
  • София
Жгмъц, не си проспала нищо Simple Smile , но шестото ти чувство е направо впечатляващо! "Мечокът" ми се казва ... Беро. Сериозно. От Baer, немската дума за мечка.

Дори не съм усетила, че досега не съм написала как се казва. До такава степен съм свикнала с това да казвам името му само когато го викам да дойде, че инстиктивно не ползвам "Беро" в други ситуации...

Laughing така казвам аз на бобтейлите.
Жалко, че в София не ги виждам често.
Умирам да намачкам един такъв.  Heart Eyes

# 217
Те и в нашия район са рядкост. В кучешкия парк винаги ставаме център на внимание, особено когато козината е по-дълга. Сега съм вдигнала мерника на дзвера и до зимата ще му отгледам истинската дължина на козината. Като на Уърдсуърт от "Джейми и вълшебното фенерче". Щото досега два пъти е бил стриган моят куч: веднъж до кожа, като го взехме (беше спластен и пълен с бълхи; кожата му беше с рани направо поради липса на нормална вентилация и заради бълхите - нямаше друг изход) и преди седмица-две, когато го подстригах за сезона.

Ако не си гледала Джейми, ето ти линк: http://www.youtube.com/watch?v=-PPjG-DdFaA&feature=youtube_gdata_player

# 218
  • София
Знам го филмчето...
Горкичкия куч, остриган.
Смешен ли е "гол"?

# 219
Имам мъжки бобтейл 6-8 години. Осиновен е от рескю група, специализираща по бобтейли, затова не му знам точната възраст.

Във Варна съм виждала поне 2 бобтейла. Единият живее до моята работа, а другият е от нашия квартал, много достолепно 13 годишно старче. Simple Smile

Да се включим и ние в темичката Grinning

След доста колебания, реших се и кастрирахме Инди. Взех решението по следните причини:

1. На година и половина е 7-10 кг. под стандарта за породата, остана твърде дребна тоест никога нямаше да влезе в официална развъдна програма.

2. Заради нерегулиран цикъл започна да се разгонва на 3 мес. Както казах и преди, цял месец пазене и ходене на каишка постоянно, без да мога да я пусна да бяга и играе, при такова енергично куче е неудобно, а 3-4 пъти в годината - просто мъчение.

3. Плановете ни за преместване в държава, където кастрацията на домашните кучета си е стандарт.

Да ви кажа, изобщо не съжалявам. Направо ми се ревеше като я оставях в клиниката и на първия ден беше доста неадекватна от упойката, но на втория ден вече дърпаше на разходката и искаше да гони котките. До следващото посещение в клиниката си беше точно същата луда и инатлива магарица както винаги.

На тази снимка е точно 1 ден след махането на конците. Уж я пазех да не се движи много, ама тя сама се хвърли от 2 метра отвесен скат в гонене на нещо си по-рано същия ден, значи приемам, че кастрацията не осакатява и не пречупва духа на животното  Mr. Green

Бяхме на почивка в Трявна за няколко дни, чудесно беше.

С нашата тинейджърка дойде и една нейна приятелка, която се оказа, че имала фобия от кучета. В началото не искаше да се качи в колата, защото в нея има куче. На третия ден й беше смешно, че сервитьорката се страхува от кучето, милваше Инди без страх, играха си с топка и специално се сбогува с нея накрая Heart Eyes

Ето снимчици, който иска после може да ги включи и в албума горе.

Скрит текст:

Последна редакция: сб, 14 апр 2012, 17:06 от Рони Бо

# 220
  • София
Много готина вратарка.  Grinning

# 221
Рони Бо, великолепен доберман е Инди! Каква красота!

Поздравления, че сте я кастрирали. Права си, това изобщо не пречупва духа на животинката. Освобождава я, а и предотвратява опасността от развиването на опасни заболявания, вкл. ракови.

Жгмъц, да, много беше смешен гол. Като овцата от филмчето на Пиксар http://m.220.ro/desene-animate/Pixar-Boundin-Short-Film/u7NizoVYjk/

Последна редакция: сб, 14 апр 2012, 20:17 от Фея Кръстница

# 222
Великолепие е Инди Heart Eyes

Фея, чистя му ги, но след 2 дни и помен няма от изчистеното. И днес се оплаках на вет. как може вкъщи да е таква мръсотия Crazy като все пак съм с малко дете и всеки ден се чисти сутрин и вечер, та ушите на това куче все мръсни ooooh! . И той като ги погледна с какви кафяви гадости са и каза, че освен, че има секрет, са и зачервени, това било възпаление и започваме лечение. С какво точно не мога ти кажа, защото не попитах - бяло лосионче, гъстичко. Като се прибрахме голямо тръскане тръска, сега целия е омазан Laughing , но поне ушичките му изглеждат много по-добре.

Доста беше нещастен след ваксината, много скимтеше като го пипна на ободеното, но вече забрави, сега здраво дивее. А и май певец ще става Joy - като му хареса някоя мелодия от играчките, застава до играчката и започва да вие Joy Joy

# 223
Благодаря ви много за хубавите думи  Hug

Златна душица ми е тя, и най-важното - много спокойно и добро куче.

Фея, и аз мисля, че това беше цивилизованото и отговорно решение. Бързо се възстанови, скоро ще забрави, а оттук нататък само ползи виждам от решението си, и в здравно отношение за нея, и като удобство за мен. Ще ми се повече хора да разбираха, че не е нужно непременно да търсиш "гадже" на любимеца си и да ражда "за здраве".

Между другото, искам горещо да препоръчам д-р Тодоров от Ултравет, Варна. Работи с варненските организации за кастрация на безпризорни, много е добър, виждала съм го в действие и с тежко пострадали животни, приветлив е и обяснява много хубаво. За мен - ветеринар, който заслужава доверие.  Peace

# 224
Наминавам да ви почерпя виртуално за първия рожден ден на Ая.    Hug

Нещо за любимците ви:

И нещо за вас:

Общи условия

Активация на акаунт