Любители на кучета-27

• 47 707
  • 752
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Вече хем съм бясна, хем без сили: тази сутрин заварвам поредните лиани на поредната роза накълцани! Не само това, ами от дъпане почти е разрушена решетката по която пълзят/пълзяха нагоре #Cussing out #Cussing out #Cussing out Момента в който тръгвам да се карам с намерение за наказание, разбойникът започва да тича като бесен из целия двор и да заляга за игра Mr. Green Нали разбирате, че това тотално ме вбеси? Реших, че е глупаво да го гоня - това е равносилно на игра за него, затова го изгледах зверски и без да кажа нищо повече, се прибрах заедно с паничката му /той би трябвало да яде по това време/. И така от сутринта не му говоря, не му дадох да яде, само го вързах докато излизах, но после синът ми го пусна.

Давайте идеи моля ви! Как да постъпя? С това тичане и залягане нищо не мога да предприема! Или не се сещам, но така не може да продължава! Според съпруга ми и довечера трябва да остане гладен, но не съм убедена дали е правилно Thinking

# 376
Съчувствам ти Hug
Ние имаме три декара двор и нито едно цвете.
Дори прекършиха някой по слаби фиданки.(
Сега нещата се поуспокоиха и дори си завъдихме храсти касис.
От седмица лимона и палмата са вън и никой не ги пипа.
Ще пораснете и няма да има проблем.Но дотогава  Mr. Green

# 377
Тази мишка...mmqq,трябва да сложиш надпис на албума:Забравен за деца.
Около мен вече всички искат такова или поне да гушкат вашето Laughing

# 378
Марийке, не лишавайте кучето от вечеря. То не е човек и не може да нарави причинно-следствена връзка между събития, отдалечени толкова много едно от друго във времето.

За да не заляга, когато го гониш, трябва да има правила в играта. Писах ги в отговора си към Ментолка на предишната страница.

Единственият начин да избегнеш деструктивно поведение от страна на кучето ти е да му даваш възможности да изразходва енергията си: много разходки, много бягане, много игра навън с топка за тенис.

# 379
Това беше преди дни,но по същия начин ми помогна днес да прекопаем ябълките

http://www.facebook.com/video/video.php?v=392200504134564

# 380
  • Варна
Фея, още от малък съм го научила да яде по команда, слагам гранулите в купата и докато не кажа "яж" не ги докосва. Мога винаги да го спра и после чака пак да му позволя за да продължи. Дори напоследък сам спира ако се наложи да се отдалеча, така че да не ме вижда и чака да се върна и да му позволя пак. Но това не знам от къде му е хрумнало, не съм го учила така. Лакомство взема като му го подам... стига да не е кашкавал, там няма добри задръжки  Laughing

Да не взема от земята го научих като пусках гранулка на земята, в момента в който се засилваше да я лапне, казвах "не" или "не от земята" и като се спре му давах друга. Това го бях прочела тук  Wink
Днес го пробвах, пускам, той не я докосва, казвам "яж", пак не ще.. няколко такива опита и се отказах...
В интерес на истината веднъж го пробвах да се отдалеча за по-дълго време, като оставих кашкавалче на земята. Поглеждах го през известно време и той не го докосваше, но след около 2-3 часа го беше изял. Това ме навежда на мисълта, че би взел нещо ако не съм в полезрението му достатъчно дълго време  Thinking
Ще ми е интересно да видя клипчето  Peace

mariyka, в абсолютно същата ситуация съм изпадала поне няколко пъти. Ако кажа много строго "спри на място" понякога действа, но не винаги  ooooh!

# 381
  • София
Това беше преди дни,но по същия начин ми помогна днес да прекопаем ябълките

http://www.facebook.com/video/video.php?v=392200504134564

До болка познато! Съчувствам ти! Аз нямам  ябълки да ми помага, но пък тревата ми далеч не е така скучно зелена като преди! Mr. Green Тоя номер до сега никой не ми беше погаждал!

Ментолке, да, ако му кажа обикновено действа, но в много малко от случаите го виждам кога ги върши поразиите. ooooh!

Фея, разбира се, че няма да го оставя без вечеря, но няма да му я дам аз! Преди малко го хванах  да се занимава пак с един розов клон. Хванах го спокойно, плеснах го с клончето през муцуната и марш на синджира! Като дойде време за вечеря, ше го пусна. Права си, че тия ситуации зачестяват когато му се намалят разходките, но толкова  улични кучета се появиха от някъде в квартала ни, че е абсурд да го изведа сама! Днес 10 кучета са погнали приятелката ми, която живее близо до нас докато си хвърля боклука. Добре, че е минал съсед с колата си и ги е прогонил!

# 382
Ментолка, шапка ти свалям, че така си го научила да чака за позволение. Пробвай с щракалка, това ще му помогне да разбере кога да взима и кога не. Аз на моя само му чт-кам, когато го видя, че тръгва да вземе нещо непозволено. Веднага спира.

Филмчето ще го кача, ама като се прибера, че сега съм с малката на тренировка по гимнастика. Иначе сглобих две неща: как малката щерка храни кучето (филмче от зимата) и после как аз го храня (пролетна вечеря).

Марийке, това с глутницата бездомници е много неприятно наистина. Само че ако не намериш решение, белите ще се увеличават. Ако имате бягаща пътека у вас, можете да използвате нея. Или пък кратките разходки да са много интензивни и допълнтелно натоварващи с помощта на кучешка раничка с тежести.

Последна редакция: сб, 21 апр 2012, 21:05 от Фея Кръстница

# 383
Фея,ти пак ни обърка с mariyka Hug

# 384

#Crazy ooooh!  Embarassed Старост - нерадост... Прощавай!

# 385
Фея, играем когато имам време. Предимно той започва - започват с малкия игра и аз се включвам. Ясно, че е грешка, но колкото повече съм си вкъщи, толкова по-малко време имам.
Това с "това е мое" мисля да го почна още тая вечер Laughing .
За банята - аз не го пускам, но той не пропуска възможност да се намъкне вътре. Веднага го гоня, но не затв. вратата, защото се започва едно драскане и скимтене, все едно на бодлива тел съм го вързала. Подава муцуна през вратата и ме гледа с едно око и ако го видя го гоня и излиза, но ако съм се загледала в мивката в не го виждам, хоп-влиза и сяда зад мен. Като го видя веднага го гоня навън. (когато синът ми беше бебе много повръщаше и много ме беше страх да не се задави и задуши и не влизах в банята докато съм сама, това ми остана и до днес и Еди не е оставал сам докато съм в банята. Но мъжът ми беше навън и викам айде да влезна едно душче да си взема докато малкия спи, но докато се къпя няма как да се занимавам с куч и той скимтя, драска и излизам - изненада локвичка ooooh! )

# 386
  • София

Джоджо, този път не ни е объркала! Joy Туй дето ми го пише Фея си е точно за мен! Знам си го! Утре ще гледам да го закараме някъде да потича юнакът! Колко кротък и разбиращ беше тая вечер! Пу, пу да му не е уроки! Поседя два пъти вързан, пропусна закуската и има някакъв ефект!Много се лъжа аз като се падвеждам по първите си две кучета: бяха баща и син и невероятно си приличаха, само дето имаха 5-6 год разлика. Особено за бащата - роман мога да напиша! Никога не само не се е налагало да ги наказвам, дори тон не съм повишавала! И градината не докосваха. Бяха невероятни! Може би защото бяха от последните естествен отбор, а не от човека! А какви случки сме имали! Плакали сме заедно и сме се смяли...
Извинявайте за лиричното итклонение! И това момче ще влезе в пътя! Догодина ще е ново куче!

# 387
hailie, с постоянство ще се научи да не влиза, просто търпение. Нашата е научена, че в спалните не влиза, е изпускали сме я на моменти, но е било мнооооого рядко. Преди слагахме преграда пред вратата на нашата спалня, за да не влиза. Но преди няколко месеца забравихме да я сложим и вече не я слагаме. Дори денем, аз да съм вътре и да лежа с книжка, вратата да е отворена, тя лежи на прага и не прекрачва. Peace
В детската е малко по-особено, влиза, ако детето я викне. Но в момента, в който аз се появя на вратата и посоча, тя излиза. Имаше известна офанзива от страна на щерката да спяла при нея, но косми там не ми трябват. Crazy
В банята влиза, когато аз се къпя, но едно тихичко "вън" и тя излиза. Не ми пречи, но се навира при мен и се мокри. ooooh! Иначе лятото спи във ваната, там й е хладно. Crazy

С храната според мен трябва желязно търпение и постоянство. До около годината, кучинка постоянно търсеше какво да яде навън, аз се бях превърнала в детектив. ooooh! Но с много корекции, започна нова фаза. Намира някой "трофей" и изключително горда ми го носеше, едва ли не да го сподели с мен. Sick Пак корекции. Сега много рядко налапва нещо, стиска устата като злоядо дете (правих си експеримент да видя без команда "плюй" какво ще направи) и като дам команда го изплюва на 10-20 см с парабола. Laughing После нарочно на повод я водя пак там да видя дали пак ще иска да го яде, а тя извърта глава, обидена. hahaha

# 388
Марийке, бях ви объркала, драга... Поправих името в поста. Дано не се сърдите.

Ментолке, ето го филмчето, за което споменах, че ще кача (линкът изтрит от Фея Кръстница). Оставила съм реалното време, когато щерката храни псето, за да се види колко време кучето ми е в състояние да чака, напълно подчинено от 5 годишно дете. Вижда се също, че животното не проявява агресия към щерката дори тогава, когато тя го гушка, а той - яде.

Надявам се, че ще извините бъркотията в гаража...

Второто филмче го резнах малко, за да не ви отегчавам с това как бобтейла ми мляска заленчуков бъркоч Simple Smile Заради разнообразието, което въпросният бъркоч предлага (нали слагам различни добавки в него), кучето обикновено почва от бъркоча, след това хапва суровото пиле, след което затапва с остатъка от бъркоча.

Последна редакция: нд, 22 апр 2012, 22:25 от Фея Кръстница

# 389
Момичета, уплаших се и допуснах грешка, помагайте!
Миналата седмица чух, че едно от уличните котета на нашата поляна издъхнало отровено и онзи ден докато разхождах Чери, тя налапа някакъв подобен на храна боклук. Изкрещях веднага да плюе, но тя се ме отрази, при което аз на две крачки дотичах при нея, грабнах я за мъртвата кожа на врата, разтърсих силно и тя го изплю. Тогава вместо да я пусна аз в паниката и страха си я ударих два пъти по лицето с ръка. Не мисля, че съм я зашлевила твърде силно, но това се случва за първи път и тя доста стреснато ме погледна.
Снощи докато си играех с нея /бях клекнала на земята и тя ми носеше топка/ в един момент започнахме да се борим - понякога така се забавляваме. Тогава плеснах с ръце по коленете си и тя се сви изключително уплашено и легна сервилно в краката ми. Почувствах се ужасно зле. Стана ми адски гузно, че съм й насадила такъв страх. Не искам да се страхува от мен и от ръцете ми. Моля ви, дайте съвет как да превъзмогнем това?

Общи условия

Активация на акаунт