Любители на кучета-27

• 47 707
  • 752
  •   1
Отговори
# 465
  • Sofia
Фея Кръстница нямаме развъдник, имаме си една хубава Бернерка, която роди преди 50 дни и имаме малки кученца.
Хубав ден на всички пожелавам.

# 466
  • София
Вчера косих в двора за първи път тази година и Бъди се побърка! Миналата година, хем беше малък нямаше никаква реакция-дали е забравил или просто го прави за внимание? То не беше лай по косачката, то не беше хапане на колелета - ама така, че я отмества поне на половин метър! Първо ми беше ужасно смешно, но после като видях, че няма спиране в чудо се видях! Жалко, че не направих клипче да се посмеете .

# 467
  • Варна

Вчера косих в двора за първи път тази година и Бъди се побърка! Миналата година, хем беше малък нямаше никаква реакция-дали е забравил или просто го прави за внимание? То не беше лай по косачката, то не беше хапане на колелета - ама така, че я отмества поне на половин метър! Първо ми беше ужасно смешно, но после като видях, че няма спиране в чудо се видях! Жалко, че не направих клипче да се посмеете .
            Joy Joy  Мога да си представя за купона,който е бил,Нашия мъник скача,лай,хапе и каквото се сетиш прахосмукачката ,zarady  много хубави бебоци ,само за гушкане,

# 468
  • София
О-о, да! И с прахосмукачката се случва същото, дори и през прозореца понеже е до земята, той я гони през стъклото! Joy

# 469
Инди също не харесва прахосмукачката, но се задоволява да свие уши и да я наблюдава подозрително, докато чистя напред-назад.  hahaha

# 470
Zarady, това първо кучило ли й е? Как ги приема? Популярна ли е породата в БГ? Тук често ги виждам. Изключително мили и добронамерени животни, с будни очи и уверена походка. Те бяха в списъка на петте породи, от които исках да си вземем семеен домашен любимец.
Ще дам съвет, с твое позволение. Ако няма да използвате кучката за разплод повече, кастрирайте я, за да избегнете опасността от рак на млечните жлези.

Нашия кучондер се впечатлява само от миксера. В момента, в който включа машинката, кучето застава нащрек. Ако не дам команда "на място", тревожността му ескалира до степен да започне да се върти в кръг и да скимти. Не намирам такова поведение за здравословно. По подобен начин реагират аутистите, когато има нещо, което ги плаши: започват да се клатят, да жестикулират, да крещят или да се самонараняват, ако не бъдат успокоени. Затова пресичам нещата в самото начало: показвам миксера, давам команда и след това включвам. Най-много ми се налага веднъж да "чт"-на при първия звук от миксера, след което кучето само отива в леглото си и се отпуска.

Като споменах аутистите, от Темпъл Грандин знам, че аутистите и животните имат сходен начин на мислене: в картини, не с думи. Книгите и лекциите на Темпъл са изключително интерсни. Говорила е вкл. на TED конференция, съветник е на най-големите ресторантски вериги по въпросите за жестокост към добитъка. Разбира се, като аутистка, тя също е и активист за по-адекватната интеграция на аутистите. Изключителна жена!

Последна редакция: ср, 25 апр 2012, 16:49 от Фея Кръстница

# 471
  • На земята, която е всъщност звезда.
Фея Кръстница, a какво ти е мнението за кастриране на 9- год. мъжко куче? Идеята на вета е да няма бъдещи проблеми с простата.  newsm78

# 472
Вселена, по-добрер късно, отколкото никога. Това ми е мнението Simple Smile

Прав е ветът. Режи и ФърГай!

Не веднъж съм казвала, че по мое мнение всяко куче, мъжко или женско, което не е в програма на лицензиран развъдник трябва да бъде кастрирано. Ако кучето не се изпозлза за разплод, си е проява на жестокост то да не бъде скопено.

Нашият кучондер го осиновихме преди 7 месеца. Тогава е бил на 5-7 години. Кастрирахме го в първия работен ден след осиновяването.

# 473
Вселена, по-добрер късно, отколкото никога. Това ми е мнението Simple Smile

Прав е ветът. Режи и ФърГай!

Laughing Peace

# 474

Не веднъж съм казвала, че по мое мнение всяко куче, мъжко или женско, което не е в програма на лицензиран развъдник трябва да бъде кастрирано. Ако кучето не се изпозлза за разплод, си е проява на жестокост то да не бъде скопено.

smile3501

Мърфи е на 6 години, кастрирах го като беше на годинка! Изобщо не му се отрази на растежа (има мит, че не растяли после) порастна даже в повечко  Mr. Green!
Не се отразява на половия живот, има си го  Mr. Green за моя изненада и за изненада на собственика на хотела, не го знаех преди това!
Плюсове са освен здравето, и фактът, че не се кара нито с женски, нито с мъжки! Дори най-най-агресивните мъжки кучета се разбира, понеже го взимат за женска и му се мазнят  Mr. Green! С женските също няма проблем! Спря се търчането по женски, денонощният плач пред вратата на балкона, изобщо се родихме, като го кастрирахме!
Има лек проблем с теглото, но сега напоследък, че стана мързелив, но е на 6 години все пак! Има много приятелчета, които не са кастрирани, но на тази възраст се измързеляват!
За женските изобщо да не говорим, какви предимства здравословни предлага кастрацията!!!!!
А и няма вече тази драма с разгонването и да се чудиш къде да я разхождаш или да ходиш с пръчка и да разгонваш бездомните!

Направо съм потресена, колко много хора искат поколение поне веднъж за здраве от женската си! Да, правят мними бременности, но само ако не са кастрирани! Няма такова животно като мнима бременност при кастрирани!

Кастрираните бездомни кучета в нашия парк са си екстра! Имаме 8, 7 и 6 годишно, които са в супер форма! 2 на 6 и 5 години са дебелички, но едното го прибира една готвачка на близкото заведение по студовете и буквално го угоява, а другото е с някакъв артрит и не много подвижно, та затова!

# 475
И аз съм на това мнение, моето е кастрирано /като беше на 1,5 год./, но за другото се колебаем, защото е в по- напреднала възраст. Но май и той ще стане ТО.  Laughing

# 476
май и той ще стане ТО.  Laughing
Вселена, култова реплика! Ако не възразяваш, ще я вкарам в речника си.

# 477
май и той ще стане ТО.  Laughing
Вселена, култова реплика! Ако не възразяваш, ще я вкарам в речника си.

Grinning

# 478
  • София
Джесика се оказа фен на Тони Димитрова, ако знаете как пее само!  Mr. Green

# 479
хахаха, а моя се побърква от саундтрака на Столичани в повече, като го чуе веднага дотърчава и такъв лай и вой му удря- не мога да разбера обаче харесва ли му или го дразни Grinning

Общи условия

Активация на акаунт