Име за момиче, което да идва от Атанаска

• 11 764
  • 87
  •   1
Отговори
# 45
  • Сопот, Пловдив
И на мен ми е леко грубо Атанаска.

# 46
  • On the sea
Аз знам от моята баба, че не е хубаво новородено да се кръщава на починал човек, че това му носи лош късмет. Можеш просто да вземеш първата буква на свекърва си, а и виждам, че името и не ти харесва особено. Помисли си добре!

# 47
Стася, Анастася,

# 48
Александра

# 49
Аксантия, което е почти Атанаска, прочетено наобратно.
Атанасия.
Наса или НАСА, както ви харесва.
Или може би Сия? Сийка?

# 50
Анастасия ми се струва най-разумен вариант, но явно на авторката не й допада.

# 51
А може да я кръстите на дядото . Важното е да зарадвате живият човек . Свекървата колкото и да е била добра вече си е отишла , Бог да я прости . А може и комбинация от имената и на двамата .

# 52
    Анаис,извинете ако вече е предложено.

# 53
Аксантия, което е почти Атанаска, прочетено наобратно.
Атанасия.
Наса или НАСА, както ви харесва.
Или може би Сия? Сийка?

Интересно, че споменаваш Сийка, защото така са казвали на баба ми на галено, иначе е била Василка Simple Smile

t_, целта не е да е кръстена на дядо или баба, за да са доволни. Искам да увековечим по някакъв начин тези хора, на които ще кръстим децата си, а и има поверие, че приличаш на този, на когото си кръстен. Аз съм кръстена на най-добрата приятелка на майка ми и наистина си приличаме "по душа" и се разбираме по-добре, отколкото се разбират двете с майка ми, говорим на "един език", а сме много различни като поколение и живот. Тримата човека, на които сме избрали да кръстим децата си, бяха наистина прекрасни хора и всестранно развити личности, за нас ще е чест децата ни да носят частица от тях в себе си и те да са им един вид орисници в живота.

И аз съм чувала поверието да не се кръщава на починали хора, но по тази логика да не кръщаваме никой на светци с именни дни? Защото и те са починали и то преди много години, а и не по особено приятен начин в повечето случаи. Предпочитам да гледам на лошия си късмет, че всички такива хора, които са оставили дълбока следа в душата ни вече не са между нас, като на един вид ангели, които са си лично на децата, а не като носители на лош късмет.

Velvet_, на мен човекът ми харесва, името е почти без значение. Такъв ни е начинът на мислене с мъжа ми - искаме да е свързано със специален човек, това прави едно име по-специално от другите.

След три седмици ще ходя на 3D и ще се разбере дали ще се ползва име за момиченце, или за момче. За момче вече минахме на Михаел, вместо Михаил, защото се връзва по-добре с бащино и фамилно и защото ще се изписва по-хубаво на латиница. За момиче засега са фаворити Нася и Настася, но може и сама да си дойде с някое от другите предложени от вас имена Hug

# 54
А когато аз трябваше да измислям име на моята дъщеря всички ме тероризираха психически , че трябвало да го кръстя на свекърва ми ...Но аз на детето си конско име не давам  ... Както и да е моето убеждение пък беше , че трябва да дам на детето си българско име .
И не можех да се спра на определено име до последният момент . Как не ги мислих : на цветя , на сезони и т.н. Тогава нямаше толкова прецизни видеозони и до последно не се знаеше нито какво е нито колко са ....И така  чак когато я родих и трябваше да казвам име ,  а нещо не можех и да се съсредоточа , чувам един женски глас , който каза :Дарина .
И така я записах . После когато отмина малко време се оказа , че името е такова , че има връзка с 9 човека наши родственици : баби , прабаби , чичовци , кръстници ...Чудо!
И днес не си я представям с друго име ...Може и при вас така да се случи
Пожелавам ви леко изкарване на бременността , здраво и кротко бебе .

# 55
t_, как кръщават конете?

# 56
t_, как кръщават конете?
ooooh! Не питайте , дано не ви идва до главата ! Peace

# 57
А какво ще кажеш за Натали или Стейси,имат подобно звучене,а Натали е наистина нежно име? Wink

# 58
Не успях да прочета всичко, но веднага ми изби името - Асена. Много ми харесва, въпреки че колежката, която се казва така хич не си го тачи. Ама пък друга не съм срещала...  Hug

# 59
А когато аз трябваше да измислям име на моята дъщеря всички ме тероризираха психически , че трябвало да го кръстя на свекърва ми ...Но аз на детето си конско име не давам  ... Както и да е моето убеждение пък беше , че трябва да дам на детето си българско име .
И не можех да се спра на определено име до последният момент . Как не ги мислих : на цветя , на сезони и т.н. Тогава нямаше толкова прецизни видеозони и до последно не се знаеше нито какво е нито колко са ....И така  чак когато я родих и трябваше да казвам име ,  а нещо не можех и да се съсредоточа , чувам един женски глас , който каза :Дарина .
И така я записах . После когато отмина малко време се оказа , че името е такова , че има връзка с 9 човека наши родственици : баби , прабаби , чичовци , кръстници ...Чудо!
И днес не си я представям с друго име ...Може и при вас така да се случи
Пожелавам ви леко изкарване на бременността , здраво и кротко бебе .

Много е лошо така, когато някой си налага мнението в семейството ти и за името и възпитанието на детето ти. За съжаление аз имах златна свекърва, прекрасен човек, НО майка ми е много властна натура и тежък характер. За още по-голямо съжаление ни е останала само тя и баща ми - други баби и дядовци няма да има, лека им пръст. За имена не ни тормозят, но за възпитанието и храненето много се притеснявам от майка ми, защото ни приема, ни предава и ще прави каквото си иска в мое отсъствие (че и докато присъствам).

Благодаря за пожеланията Hug

Общи условия

Активация на акаунт