Борбата с рака - духовното оцеляване и физическото преодоляване - 28

• 56 034
  • 742
  •   1
Отговори
# 195
И мятам сол зад рамото  Joy Joy Joy

Хубава вечер, мили мои!!  Hug Hug

# 196

Сиско ето я и Чара:) Ама честно сега кажете не си ли приличаме newsm78
Днес в данъчното ми взеха повече данък за нея отколкото за колата. Вярно, че  Чара е на 1 година,  а колата ми ще направи 10:)
 По време на терапиите напълнях с 18 килограма. Дължи се най вече на ядките и огромното количество плодове, но за сметка на това нито веднъж не ми  отложиха процедура  поради лоши кръвни резултати.  Смъкнах си ги почти всичките, но кожата и до сега си ми е сухичка, ама както казва Маргич да не пренебрегваме ЕГН-то Embarassed И казвам терапиите в множествено число, защото ги правих по някакъв странен ред. Първо 4 химии, косата опада.  После почнах лъчето, на единия апарат, после на другия - косата взе да расте. Накрая направихме още 2 химии - и косата ми пак опада. За сметка на това сега е по здрава и лееееко начупена, защото преди беше като ЖП линията Русе-Варна - права и стара:(
[/color]
ЕДИТ: 25 лева Laughing

Последна редакция: пт, 06 апр 2012, 17:47 от bigbaba4

# 197
  • у нас - на брега на морето
Каролка, няма страшно, кожата има свойството разтегривост.  Joy Аз също като Марги не можех и вода да пия и едва към третия-четвъртия ден се захранвах с маслинки, сиренце и препечени филийки. Разбира се и аз качих едни 14 кг, но сега още не мога да си върна напълно старите. smile3506
Ноктите ми и сега се чупят и люспят, но не зная, какво да ги правя newsm78.
bigbaba4 , писали сме заедно.  HugАко не е тайна, колко е данъкът за Чара?

Последна редакция: пт, 06 апр 2012, 17:35 от Амазонка

# 198
Момичета , лутам се притеснявам се - ходя по лекари и вече изгубих надежда за истината - всеки с различно мнение по моя въпрос  ooooh!
Скрит текст:
( образование 1 см. -подвижно - вероятно ФА , липом,киста ,стара киста - едни казват да се махне други са на мнение да не се бърза , че няма нищо страшно и подобни неща не се пипали , че рецидивирали по късно ...и т . н - не зная на кого да вярвам )

Включвам се отново  с един много болезнен за вас въпрос и много важен за мен отговор
Кои  лекар всъщност ви откри рака на гърдата?
Питам ви така директно и ще се радвам да ми ПОМОГНЕТЕ  като ми отговорите ( може и на лични за да не спамяме темата ) защото за мен не е добър лекар  този мамолог , които обгръща пациента с внимание , а всъщност нищо не разбира на каквито по принцип попадам - добър лекар е този които си разбира от работата и открива нещата на време - пишете ми на лични имената на вашите спасители - Моля ви , Моля ви !

п.п. за София  Flutter

Желая  Ви щастие !

Последна редакция: пт, 06 апр 2012, 17:50 от joremimi

# 199
Karolka,,стискам палци да мине химиото успешно и с по-малко странични ефекти!
   Аз стигнах до 7 лъчетерапия днес, в началото съм още,но поне за сега се чувствам добре и нямам изгаряния, дано да е така до края ...и много се радвам ,че намерих този форум ,не знам какво щях да правя без вас момичета, определено се чувствам добре тук и ме поддържате психически повдигната.Толкова неща научих тука от вас, дето казвате неща, които лекарите  си спестяват да ни обясняват!
  Момичета , за всички вас   bouquet Hug!

Последна редакция: пт, 06 апр 2012, 17:53 от sianie35

# 200
  • Пловдив
... Ама честно сега кажете не си ли приличаме ...
Точно си го помислих като ви гледах снимка до снимка - застанали по еднакъв начин и ... видях че сама си упоменала приликата.  Wink

# 201
Вече трети ден след поредната химия нищо не ми се хапва ,стомаха ми стърже , а като си помисля за храна и направо ми се отщява .И едно ми е такова гадно в устата  SickАма насилих се и хапнах малко краставичка ,сиренце и ядки .Не съм качила никакви кила още отгоре ,да видим по нататък как ще е newsm78  .И за сухата кожа ,може да пробвам предложеното от Маргич.

[imghttp://][/img    Hug
това е от мен ,да се почерпите за утрешния ми професионален празник

Последна редакция: пт, 06 апр 2012, 19:32 от @tani4ka

# 202
Скрит текст:
Момичета , лутам се притеснявам се - ходя по лекари и вече изгубих надежда за истината - всеки с различно мнение по моя въпрос  ooooh!
Скрит текст:
( образование 1 см. -подвижно - вероятно ФА , липом,киста ,стара киста - едни казват да се махне други са на мнение да не се бърза , че няма нищо страшно и подобни неща не се пипали , че рецидивирали по късно ...и т . н - не зная на кого да вярвам )

Включвам се отново  с един много болезнен за вас въпрос и много важен за мен отговор
Кои  лекар всъщност ви откри рака на гърдата?
Питам ви така директно и ще се радвам да ми ПОМОГНЕТЕ  като ми отговорите ( може и на лични за да не спамяме темата ) защото за мен не е добър лекар  този мамолог , които обгръща пациента с внимание , а всъщност нищо не разбира на каквито по принцип попадам - добър лекар е този които си разбира от работата и открива нещата на време - пишете ми на лични имената на вашите спасители - Моля ви , Моля ви !

п.п. за София  Flutter

Желая  Ви щастие !

Така ми се иска да получа повече мнения - МОЛЯ ВИ   bouquet

# 203
joremimi - виждам, че си притеснена и много разтревожена, което оправдава настоятелността ти. Но отговорите ни няма да са по различни от тези които ти дадохме през ноември миналата година и през март тази. Доколкото си спомням и въпросите ти бяха същите и отговорите ни тоже. Не е минало много време и няма как да те посъветва ме  по друг начин. Нищо не се е променило, нито ние, нито медицината, нито твоето състояние. И какво значение на кого кой му е открил рака. Има си процедури, които трябва да преминеш - мамолог, ехограф, биопсия и т.н. - няма как по друг начин да стане. Колкото и да е добър един лекар, той не е врачка, че  като те погледне в очите или в гърдите - да прецени имаш или нямаш рак. Решение може да вземеш само ти и хората които са ти близки и са около теб, като разбира се се доверите само на един лекар. Преди време питах личната си лекарка да ми препоръча добър хирург и тя милата не посмя с репликата, че за някого даден лекар е добър за друг не толкова, а з трети може да се окаже и некадърник. Всичко зависи от гледнат точка, хора сме, субективни сме, различни ситуации, различни мнения и т.н.

# 204
Заповядайте във фейса- на фотосесия.Само малко изплагиатствах заглавието Embarassed

# 205
Привет на всички момичета!
Права е бигбаба4, /Чара е чаровна като теб/, че за някой определен лекар може да е върха, а за друг - пълен некадърник.
joremimi, ти явно не си намерила своя. На мен рака ми го откри д-р Лора Дойчева - V-та гр. мамолог. Разбра какво е още с опипването. Подчертавам, че ходех НАЙ-РЕДОВНО на прегледи и година по-рано нямаше нищо.
А за дебелеенето аз какво да кажа, като съм на безспирна ХТ, - дебелея си необратимо, ама това ми е последна грижа.
Да ви се похваля с новия ми порт кат. Но няма да го сефтосам в понеделник, за да заздравее малко, а пък и трябвало специални игли изкривени, които трябва да си намеря.
Благодаря на всички момичета, които ме подкрепиха.
Връщам се да ви чета - доста сте изписали.
Успех на всички и лека нощ! Hug

# 206
  • София
Бигбаба, страхотен пост !
Моя рак си го открих аз, преминах през много и различни доктори. Първоначалната диагноза беше ФА. След което минах много и различни процедури.
Благодаря на доц. Александрова, на която дължа живота си. Само тя ми повярва!
А за дебелеенето какво ли да кажа...Винаги преди диагнозата, без диети или нещо друго съм била в рамките на 47-48 кг. След първата операция и последвалото лечение най "дебелото" ми тегло е било 62 кг.
Преди година започнах да поотслабвам, стигнах заветните 50 кг. и малко се притесних.
Сега съм 56 и вече съм спокойна  Laughing
В заключение ще кажа, че съм твърдо против диетите, против хранителните добавки по време на лечение !
Като свършите с химиотерапиите правете каквото поискате, ако щете и овчи акита яжте!!!

# 207
Има си процедури, които трябва да преминеш - мамолог, ехограф, биопсия и т.н. - няма как по друг начин да стане. Колкото и да е добър един лекар, той не е врачка, че  като те погледне в очите или в гърдите - да прецени имаш или нямаш рак.

bigbaba4 да така е всеки има различно мнение за лекарите - аз минах процедурите мамограф и ехограф ( биопсия не - "образованието е малко- 1 см . и дълбочко и не се знае дали точно ще се улучи" - така се изказа една от лекарките )

Какво ме притесни отново та питам тук за добър лекар (които е различил рак от друго )сега ще споделя

Бях на преглед и докторката вика
- я го махай това - гледа и след малко ..., но то не е пораснало , а по добре е да го махнеш и след секунди ... ааа недей , недей всичко е ок - мамографияте е хубава
аз се притесних и директно попитах - рак ли видяхте , а тя ... не , не е рак , но ми се стори че се е изменило , но това сигурно ,че съм натиснала повече ехографа - за сега всичко е ок  ела след 3 м . и ме изпрати с усмивка
Еее как да вярвам  Cry - какъв бе този преглед ? Нали за това отивам на лекар - ако той не може да прецени състоянието ми кой друг - сама ли да преценям какво да правя ?  Rolling Eyes

Д-р Марков ме преглежда в клиника Домусчиеви ( не знам правилно ли я написах ) - мнението му бе - "не е това което си мислиш" след 6 м пак
Д-р Байчев "добро е но го махни за да не го мислиш и да не те притеснява "
Д-р Сечанов е с мнение , че под 2 см . да не се пипа ако не се вижда категорично лошо ли е и т.н

Не знам на кой да е доверя от всички за това попитах тук кой доктор ви откри тумора ?
И пак казвам едно е да си любезен и учтив доктор с пациентите си - съвсем друго е да си кадърен - но отговора ви разбрах ... и все пак ако иска някои да изкаже и своето мнение нека ми пише на лични - ще съм благодарна - в този момент всяко мнение ми е от полза .Всичко добро ! bowuu

# 208
Здравейте, дружина!!   bouquet  bouquet

тази вечер имах много приятна среща с моя близка, която е минала по пътя, в чието начало съм аз. Подейства ми много успокояващо, честно казано. каза ми нещата така, както трябваше аз да ги чуя. тя вече е излекувана. Не се ограничава толкова в храната. Дори си хапнахме пържена рибка (може да ме линчуват за това ама пусто,сладко ми беше). Искам да споделя  с вас нещо, което вие ще разберете... Откакто ми е поставена диагнозата аз НЕ крия от никой каква ми е диагнозата. все пак тепърва ще се променям (така си мисля аз). Но с цената на болестта си аз опознах себе си, опознах мъжът ми, опознах семейството и приятелите си. Разбрах кой държи на мен, кой не толкова. очудих се колко хора са готови да ми помогнат. Клубът ми по танци искаха да съберат пари за лечението ми и да направят концерт за събиране на пари. Друга приятелка предложи да си дари косата за направата на перука за мен. Други хора бяха готови да ми платят лекарството, когато ми обявиха 4 цифрена сума на ампула. Честно ви казвам, НЕ ЗНАМ с какво съм заслужила това. Но се убедих, че аз за някого означавам нещо. Преди диагнозата бях попаднала в тежка депресия, нямам идея защо. Когато се върнах след операцията осъзнах какво значи животът ти да се обърне на 180 градуса. Променя се мисленето, приоритетите ,всичко. За мен чера беше цял празник,че съм си у дома, че мъжът ми е до мен и заедно чистим къщата си и слушаме музика. нещо толкова обикновено за един нормален човек.

Имах нужда да го споделя с някой, извинете,че ви занимавам с размисли и страстите си. Просто ми действате вместо психолог  Joy Joy

Относно това как открих рака: Ще се повторя, но моят ме болеше. Толкова болеше,че не се траеше. имах ужасна температура и бях много уморена. Но не съм предполагала, че е рак. Аз дори след като ми казаха,че трябва да се оперирам не разбрах,че  е рак. Майка само повтаряше : карцином. Аз се ядосах и й казах: кажи ми какво ми е. рак ли имам? А нея я е страх от тая дума.

Таничка, евала, че сложи такъв албум!! Много си хубава, усмихвай се повече!!! Мопсчо е уникалеееннн!!  Heart Eyes

Хубава нощ ви желая и хубав почивен ден!!   bouquet  bouquet

# 209
Карола , благодаря.Много се надявам, всъщност вярвам , че в края на следващата седмица ще си в кондиция за нашето кафепиене  Laughing
Лека вечер и няма да ви слагам друга снимка за почерпка  Joy Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт