Отношение към осиновяването - в нашето и в западното общество...

• 5 958
  • 37
  •   1
Отговори
# 30
  • Там,където се събуждам щастлива.

Тя преди много време ми каза, че е по-добре тук да не споделям, че госпожицата е осиновена.

Моя близка роднина е омъжена за чужденец и има три деца. В семейството им се говори немски. Те в началото живееха в Китай, после в Германия... А децата, странно защо, смятат всичко немско за тяхно, напр. винаги са за немските футболни отбори (не за български или за тези на таткото) и т.н.... и далеч не биха казали "ние българите".... Simple Smile Светът е шарен... Simple Smile

Мисля, че изказването на тази жена не може да се приеме за общовалидно за всички германци (доколкото разбирам, живеете там). По-скоро е леко простовато. Спомням си преди години приятелка (холандка)  на мой близък мой човек тук, реши да осинови дете (заедно с мъжа си). Беше казала, че първото дете, което й предложат ще приеме. Оказа се момиче (6 годиншно), което имаше брат и сестра и можеха да бъдат осиновени, само когато останат заедно. Осиновиха ги и трите. Коментарите, които чух не бяха към акта за осиновяне, а как 30 годишна жена ще се справи с 3 осиновени деца. И тези коментари не бяха злъчни, а по-скоро загрижени. Интересното е, че казалите се оказаха прави. Първите години бяха много тежки за това семейство.
За съжаление, си мисля, че у нас първата мисъл на хората отстрани ще бъде: "тези имат много пари, за да осиновят три наведнъж."
Темата "пари' е доста популярна....

Описаният от теб случай е доста разпростанен. Но в това, което аз описах интересното, поне за мен, че това 16 годишно момче: няма достъп до китайската култура (освен китайските ресторанти), не е било в Китай и няма познати китайци. А се определя, като китаец.

Предаване за осиновените дежа има и тук. Споделеното от майкмунка е същото. Някои деца поддържат връзки с биологичните родители, други не. Но никой не съжалява за търсенето и намирането. Повечето от тези млади хора (предимно са 25-40 годишни) са подкрепени от родителите в това начинание....
http://spoorloos.kro.nl/seizoenen/59/afleveringen/06-02-2012

За студените: има няколко думи казани в първата тема. Говорех по принцип как се приемат чужденците от българите (дори и от моите роднини).

Последна редакция: пт, 06 апр 2012, 14:11 от Kalinka

# 31
Но никой не съжалява за търсенето и намирането.
Ама кой е казал, че някой съжалява за търсенето и за намирането?  newsm78
И темата е далеч от това, как се възприемат чужденците от българите...

# 32
Благодаря за полезната тема   bouquet
Чета я с голям интерес.
Знаете, че ви обичам и мненията ви за са важни за мен.
Усмихнат и топъл ден  Hug Hug Hug

# 33
И темата е далеч от това, как се възприемат чужденците от българите...

Не, темата не е за това, но още в първият си пост правиш паралел как се възприема осиновяването от нас и от чужденците. Наблюденията ни и мнението ни е базирано на това как ние възприемаме чужденците (за всяко нещо е така). Peace

# 34
Kalinka, интересуваше ме единствено, как се възприема ОСИНОВЯВАНЕТО в различните общества (в България и на Запад), как се чувстват осиновените, осиновителите... Доколко факта, че на Запад повечето осиновени деца идват от други държави и различна култура се отразява на тези процеси, на отношението... И съответно, с какви конкретни проблеми (в тази връзка) се сблъскват хората у нас и в чужбина...  

Кой - как възприема чужденците/българите ми е тотално безразлично. За мене този тип обобщаващи теми не стават дори и за "чесане не езиците"...

Описаният от теб случай е доста разпростанен. Но в това, което аз описах интересното, поне за мен, че това 16 годишно момче: няма достъп до китайската култура (освен китайските ресторанти), не е било в Китай и няма познати китайци. А се определя, като китаец.
Това, например, е интересно...  Simple Smile

Поразяваща уста, и на тебе (на вас:) слънчев, усмихнат ден!  Hug

# 35
на Запад повечето осиновени деца идват от други държави и различна култура се отразява на тези процеси, на отношението... И съответно, с какви конкретни проблеми (в тази връзка) се сблъскват хората у нас и в чужбина...  

Какво имаш предвид под отношениеточ:  Че правят разлика между това дали е китайче или бразилианче? Аз не съм чувала за такава разлика и ..Слава Богу...

# 36
разбира се, че правят разлика между бразилианчета и китайчета, съвсем не са ангели небесни тука.

# 37
разбира се, че правят разлика между бразилианчета и китайчета, съвсем не са ангели небесни тука.

И каква е разликата? В какво се изразява? Разбира се, че не са ангели, а са хора и като такива :грешни, но аз познавам и бразилианчета и китайчета и от Шри Ланка..Разлика в отношението не съм чула.

Общи условия

Активация на акаунт