Прах за пране и омекотител за дрехи / тема 7

• 97 651
  • 729
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Да, точно това имах предвид. В САЩ има и прахове за перални с предно зареждане, но пак имало някаква разлика.
Както и да е. Ясно е, че американски Тайд в България няма, защото няма кой да го купи - много ще е скъп. В Карфур имаше американски препарат за петна Хлорокс, който май така и го бракуваха.
Но все още ми е любопитно какъв Тайд се търси в магазините за паралелен внос.

Аз лично си купих от този Хлорокс - никакъв ефект, ама абсолютно никакъв за сметка на гадната миризма,която с никой друг перилен препарат и омекотител не можех да пропъдя.Всъщност за 3,50 лв силно се съмнявам,че е американски, че е и качествен,но реших да опитам Peace

# 151
Аз влизам да похваля Ariel Crystal White. Чудовищен! Никой прах не ми е прал толкова добре бялото пране, нито "старото" Омо, нито "новото" Омо, нито английски Ариел, нито немски Персил. Много съм доволна!

Гес, винаги ми е било интересно, след като не пяната пере, защо американските прахове (както и нашите за ръчно и за не автоматични перални) са с по-голяма пенливост?

# 152
Гес, винаги ми е било интересно, след като не пяната пере, защо американските прахове (както и нашите за ръчно и за не автоматични перални) са с по-голяма пенливост?
Не са с по-голяма пенливост, а с нормална пенливост.
На перилните препарати за автоматични перални се добавя силиконов антипенител (например симетикон), за да гаси пяната. Това е абсолютно необходимо, защото движенията на барабана и по-малкото количество вода водят до образуването на прекомерни количества пяна (ако се ползва прах за неавтоматични машини), което води до по-слаби резултати при пране: пяната пречи на дрехите да циркулират както трябва в барабана, а също така пяната пречи на дрехите да контактуват хубаво с водата с разтворения в нея прах. Многото пяна може и да повреди машината, може да доведе и до отлагания, лошо изплакване. Това е основната причина праховете за автоматични машини да са по-слабо пенливи.
От друга страна, праховете за ръчно пране и неавтоматични перални са си оставени с нормалната пенливост, защото ръчното пране не може да предизвика чак толкова много пяна.
Стандартните американски машини с горно зареждане перат с много голямо количество вода и дрехите се въртят както в пералните тип „Рига“, т.е. механичното въздействие върху прането е коренно различно. Освен това голям дял в пенливостта имат и потребителските нагласи: ако потребителят иска да вижда пяна, правиш праха пенлив, защото иначе американецът си мисли, че не пере.

Това с праховете е същото както с миенето на чинии. Не може да се мият чинии в миялна машина с веро.

# 153
Многото пяна може и да повреди машината

Така е, но повечето хора си мислят че колкото повече се пени една прах толкова по-добре.

Когато има много пяна обаче простронството между барабана и казана се запълва с пяна и това страшно натоварва мотора, възможно е машината да откаже да върти.

# 154
Е, ние тук разбиваме тези заблуди.

# 155
И аз бях от заблудените като по-млад, но един съученик почна да продава перални машини в Технополис и ми помогна доста с техническта част.

А и тук във форума научих много неща и адски се забавлявам с някои от коментарите.

Heart Eyes

# 156
Предварително се извинявам,ако вече е коментирано.Но ми е интересно какво да очаквам от универсален прах.Т.е. нито ми избелва бялото пране,нито пази цветовете на цветното Laughing
Повод за въпроса ми е прахът Ариел,пуснат на промоция в Кауфланд.Няколко вида,но нито пише бяло,нито цветно.

# 157
В момента в Kaufland за цветно само течния Ariel Color & Style е на промоция.

# 158
Предварително се извинявам,ако вече е коментирано.Но ми е интересно какво да очаквам от универсален прах.Т.е. нито ми избелва бялото пране,нито пази цветовете на цветното Laughing
Повод за въпроса ми е прахът Ариел,пуснат на промоция в Кауфланд.Няколко вида,но нито пише бяло,нито цветно.
Какво да очакваш? Ами да пере, какво друго.

Универсален прах означава, че е предназначен за пране на бели и устойчиви цветни тъкани от памук и синтетика, на температури от 20° до 95°. Определено съдържа избелители.

Мисля, че всичкият Ариел в момента е намален в Кауфланд. Поне така пишеше във вестника им.

Последна редакция: вт, 17 апр 2012, 22:11 от Guess Who

# 159
То от всички прахове се очаква да перат-нали за това са произведени.Но какъв е резултатът?
Иронията е излишна.Мисля,че въпросът ми беше ясно формулиран.И отговорът е задоволителен-благодаря.

# 160
W, универсален прах е прах главно за бели тъкани или много светли такива. Както Гес е казала - съдържа избелители и избелва прането, затова не се използва за цветни дрехи, т.нар. интензивни цветове.
За конкретен прах - купуваш малка опаковка и пробваш. Ако ти хареса - переш, ако ли не - харизваш. Аз така правя.

# 161
аз съм си приела , че универсалните са за бяло, поне за мен. Малко са праховете специално за бяло и не си заслужва да инвестирам в такъв, защото все имам в бялото пране нещо цветничко. И не бих рискувала да ги избелвам.

# 162
здравейте,следя с голям интерес всички теми до сега.искам да попитам ползвали ли сте прах за пране dalli за цветно и дали сте доволни от него.приятен ден на всички.

# 163
Някой ползвал ли е австрийски ОМО? Мнения?

# 164
здравейте,следя с голям интерес всички теми до сега.искам да попитам ползвали ли сте прах за пране dalli за цветно и дали сте доволни от него.приятен ден на всички.
За слабо замърсени дрехи става и на аромат го докарва,но дотам!

Общи условия

Активация на акаунт