Прах за пране и омекотител за дрехи / тема 7

• 97 579
  • 729
  •   1
Отговори
# 300
  • Варна
Ако ще купуваш препарат за почистване на пералня, не е необходимо да слагаш прах. Употреби препарата според указанията и всичко ще е ОК.
Да, де ако бях прочела по-внимателно поста ти за PH итн. нямаше да задавам още тъпи въпроса, но бързах да пера и давах по диагонал. Hug
Разочарована, че нямам прах за бяло, чакам да сигнализирате за промоция на "трите букви', защото искам да пробвам със сребърния омекотител (кой беше  newsm78) пък и за Ариел в момента нямам възможност. Само да взема лятна заплата и отивам в Борн  smile3508 за най-доброто Simple Smile

# 301
Тази седмица беше пълна атака на PERSIL EXPERT в Кауфланд, някои взимаха по 3-4 пакета, включително и много мъже имаше на прахта тоя път.

Shocked

# 302
  • София
Един мноооого страничен въпрос, обаче - прах и грах, или прахта и грахта? Винаги ми е било любопитно. За себе си имам отговор, де Wink

# 303

Да, AQUА, за праха Тема и Савекс имам впечатления, че две партиди една с друга не си приличат. И за други производители важи същото, например Булеко. В една партида прахът е на ситни гранули, в друга на едри; в една парфюмът е малко, в друга някой е изпуснал шишето; в една белият прах е смесен със сини топчета, в друга - със зелени и сини, а в трета - със сини пръчици. За това дали е еднакво качеството на изпиране все пак се искат нарочни тестове, но съм 99% сигурна, че варира от партида до партида.
В корелация с това, което писах по-горе, явно нашите производители не работят по никакви стандарти. Може да има известни отклонения меджу партидите, но такива забележими с просто око разлики са недопустими. И навремето така рабетехме - едно към гьотере.

Ето, и ти ми потвърждаваш съмненията! То това си е масова практика за съжаление с бг производството. Веднъж е хубаво, след това си купуваш същия продукт и вече е влошен.
Тамън бях казала, че освен Медикс, които харесвам /за почистващи препарати обаче/ и Фикосота Синтез са направили добър прах, Темата, а ми паднаха в очите!

# 304
Един мноооого страничен въпрос, обаче - прах и грах, или прахта и грахта? Винаги ми е било любопитно. За себе си имам отговор, де Wink

прахът – прахта са дублетни форми.
"Грах" обаче е само от м. р. и в тази връзка
"грахта" не е граматически издържано.

# 305
  • софия
Само тук мога да се оплача и да ме разберете Cry Развали се пералнята. Този път е сериозно. Не са цветоулавящи кърпички. Както переше и спря. Панелът не свети. От снощи вътре седят и се киснат 2 жилетки. Не знам как ще източим водата да я отворим. Днес трябва да дойде майстор. Уфффффф, предусещах, че така ще стане.

# 306
Само тук мога да се оплача и да ме разберете Cry Развали се пералнята. Този път е сериозно. Не са цветоулавящи кърпички. Както переше и спря. Панелът не свети. От снощи вътре седят и се киснат 2 жилетки. Не знам как ще източим водата да я отворим. Днес трябва да дойде майстор. Уфффффф, предусещах, че така ще стане.
Много неприятно. Тая електроника! Не се безпокой, ще ти я оправят.
Приготви си един по-голям плитък леген или някакъв подходящ съд и източете водата през филтъра на помпата. Първо изключете пералнята от контакта и спрете кранчето на водата. Сложете съда под отвора и първо отвъртете леко самия филтър, за да тече водата по-слабо. Така я източете цялата, ако трябва на няколко пъти (като се напълни съда завинтвате филтъра и после пак отначало процедурата). Не може да няма начин да се отвори люка без участието на електрониката, но преди да го отворите, първо източете водата както писах.

# 307
  • софия
.......
Много неприятно. Тая електроника! Не се безпокой, ще ти я оправят.
Приготви си един по-голям плитък леген или някакъв подходящ съд и източете водата през филтъра на помпата. Първо изключете пералнята от контакта и спрете кранчето на водата. Сложете съда под отвора и първо отвъртете леко самия филтър, за да тече водата по-слабо. Така я източете цялата, ако трябва на няколко пъти (като се напълни съда завинтвате филтъра и после пак отначало процедурата). Не може да няма начин да се отвори люка без участието на електрониката, но преди да го отворите, първо източете водата както писах.
Hug Благодаря, Гесче!
Сега ще вдигна мъжа ми да го направи. Гадното е, че пералнята е в коридора, в гардероба и леген няма как да се сложи, а подпъхваме едни малки чинийки. Сега ще вдигна мъжа ми да я източи. В 10 трябва да дойде майстор. А люкът се отваря Mr. Green Мъжът ми снощи го отвори за малко и понаводни.

# 308
Аз ,пък, си взех Савекс за бяло. Изпра на 40 градуса петна от кръв и къна/ къносвам си косата и по хавлията остават оранжеви петна/,без добавка на кислородните хапчета.
Ама ,като чета , че има разлика в партидите, едва ли ще  си купя пак!

# 309
Аз ,пък, си взех Савекс за бяло. Изпра на 40 градуса петна от кръв и къна/ къносвам си косата и по хавлията остават оранжеви петна/,без добавка на кислородните хапчета.
Ама ,като чета , че има разлика в партидите, едва ли ще  си купя пак!
Кой точно Савекс?

# 310
И аз това щях да питам, че нещо ме заинтригува. Сигурно ще е Premium White. Преди време бях взимал от него, добър беше, но не нещо кой знае какво доколкото помня. От "новата линия" - активатори и прочие простотии няма да пробвам ако ще самата Гес да дойде да ми каже, че е върха на сладоледа. Mr. Green

И така и така съм тук - да питам нещо, което ме интересува. Някой да има информация къде в Пловдив по паралелния внос мога да намеря Ariel Expert? По кварталните магазинчета го няма. Може би ще трябва да мръдна до Енергото или до Душето. Ени, там има ли го? Оглеждала ли си скоро?

# 311
Савекс, 2 кг , синя опаковка, пише "за бяло", някакъв си активатор. Взех го преди 2 седмици от Карфур на 5,89лв.мисля,макар да се водеше "промоция".

# 312

И така и така съм тук - да питам нещо, което ме интересува. Някой да има информация къде в Пловдив по паралелния внос мога да намеря Ariel Expert? По кварталните магазинчета го няма. Може би ще трябва да мръдна до Енергото или до Душето. Ени, там има ли го? Оглеждала ли си скоро?

Argent, за мен Ariel Expert е един от най-добрите за бяло. Но го няма и до Душето, и до енергото. Аз ги наобикалям един път месечно. Последно имаше гел в Карфур, но беше холандски и не рискувах. Пък и аз имам малко бяло и предпочитам прах. Сега съм с мегаперли.

# 313
И аз предпочитам прах, но само за идеята може да пробвам с гел и избелващо прахче да видим как е. Аз също съм с отлични впечатления за Експерта. Значи немски няма. Тъпо. Tired

# 314

Argent, за мен Ariel Expert е един от най-добрите за бяло. Но го няма и до Душето, и до енергото. Аз ги наобикалям един път месечно. Последно имаше гел в Карфур, но беше холандски и не рискувах. Пък и аз имам малко бяло и предпочитам прах. Сега съм с мегаперли.

Една препоръка от майстор Манчев Laughing
Аз, когато купувам от България, ходя в едно магазинче, клиент съм им почти редовен. Щот съм сигурен в стоката, пък и не знам кога пак ще се лети към немско. Та съм им оставил един номер. Звънят ми когато получат стока - какво що, старо - ново...И преценям да отида ли, интересува ли ме, уважавам ги така Grinning И те доволни, и аз пестя време и сбирам информация.

Общи условия

Активация на акаунт