Прах за пране и омекотител за дрехи / тема 7

• 97 537
  • 729
  •   1
Отговори
# 375

Така че не се притеснявайте, прахът си действа както трябва при посочените на опаковката температури, напоследък това са от 20° до 95°, а при някои и от студена вода.

Мерси много за обяснението   bouquet Simple Smile

# 376
  • София
Не мога да не изразя специално благодарност на Гес за прекасното изложение по-нагоре в темата - прочетох го, осмислих го, достави ми удоволствие.

От вчера и аз съм в отбора на ползващите Персил мегаперли - взех сензитив, че бебешкия ми прах за пране е на привършване. Естествено, не успях да устискам  hahaha и пуснах още снощи една пералня (то си беше половин пералня, де) с бебешки дрешки. Петната от пюре се изпраха без допълнително третиране. Ухае деликатно и ненатрапчиво; доста е икономичен, дано това компенсира в някаква степен солената цена от 16 лв. за 1.2 кг (от магазина на Борн).

# 377
Някакви мнения за този спрей за предварително третиране на дрехи?

# 378
Pipi_, Тандил е собствена марка на супермаркетите Алди (нещо подобно на Лидл). От това следва, че вероятно при този продукти има компромис с качеството за сметка на цената.

# 379
  • Варна
Моля да ми препоръчате препарат за почистване на петна от машинно масло. По принцип ползвам Спот и съм доволна, но с маш. масло се справи само донякъде.

# 380
Препоръчайте ми хубав омекотител, който наистина да омекотява, а не просто да ароматизира дрехите  Praynig

# 381
  • Варна
Уникална тема! Благодаря на Гес и всички други за информацията, която споделяте тук. Имам и аз питане: Пера с Персил или Ариел купувани от Кауфланд, използвам Ленор, смених и пералнята обаче хавлиите ми продължават да са твърди и бучещи. Къде бъркам? То си е цяло изкуство вярно прането, ама си мислех че е проблема в старото ми Канди, да ама не ... Вярно миришат доста различно откакто ползвам новата пералня, обаче на допир са като шкурка. Чаршафите също са корави. Моля ви дайте идеи къде бъркам? Благодаря ви!   bouquet

# 382
Уникална тема! Благодаря на Гес и всички други за информацията, която споделяте тук. Имам и аз питане: Пера с Персил или Ариел купувани от Кауфланд, използвам Ленор, смених и пералнята обаче хавлиите ми продължават да са твърди и бучещи. Къде бъркам? То си е цяло изкуство вярно прането, ама си мислех че е проблема в старото ми Канди, да ама не ... Вярно миришат доста различно откакто ползвам новата пералня, обаче на допир са като шкурка. Чаршафите също са корави. Моля ви дайте идеи къде бъркам? Благодаря ви!   bouquet
Пресъхнали са ти. Вероятно ги оставяш твърде много време да съхнат и сега с тая жега - затова.

# 383
  • Варна
Благодаря за отговора. Ще ги пробвам следващия път да ги прибера възможно най-бързо!   bouquet

# 384
Пера с Персил или Ариел купувани от Кауфланд, използвам Ленор, смених и пералнята обаче хавлиите ми продължават да са твърди и бучещи. Къде бъркам? То си е цяло изкуство вярно прането, ама си мислех че е проблема в старото ми Канди, да ама не ... Вярно миришат доста различно откакто ползвам новата пералня, обаче на допир са като шкурка. Чаршафите също са корави. Моля ви дайте идеи къде бъркам? Благодаря ви!   bouquet
Аз също имам питане. Слагаш ли достатъчно прах за пране? Дали дрехите са изплакнати добре?
Ако не слагаш достатъчно прах (количество като за твърдата варненска вода), дрехите стават груби. Ако не са изплакнати добре - също.
Пробвай да изключиш една от горните причини. Включи функцията допълнително изплакване и/или увеличи праха.

# 385
  • Варна
Благодаря, Гес! Ще се опитам да съм много внимателна в количеството прах.Трудно ми е много с уточняване на кг. на прането. Може от там да идва проблена. За изплакнати, мисля че са, не съм засичала частици прах. Май наистина греша в дозирането. Ще си купя кантар да меря прането. Благодаря много за отговора!  bouquet

# 386
Извинявам се че нахлувам в темата набързо и непрочела всичко. Търся си информация за един прах, който купувам от Карфур - My Planet. Мнения за него.....някой ползва ли го, пере ли добре/към кой клас спада-висок, среден, нисък? И въобще, наистина ли има нещо екологично в него или.....само името?

# 387
Информирам любителите, че от понеделник в Кауфланд прах ОМО е намален на 4.39 лв. Grinning Най-ниската цена досега.

Извинявам се че нахлувам в темата набързо и непрочела всичко. Търся си информация за един прах, който купувам от Карфур - My Planet. Мнения за него.....някой ползва ли го, пере ли добре/към кой клас спада-висок, среден, нисък? И въобще, наистина ли има нещо екологично в него или.....само името?
Щом го купуваш, нямаш ли мнение? Laughing Сподели го с нас.

Аз съм го ползвала. Намирам го добър прах, но е малко по-различен от продавания Гърция.

# 388
Моля да ми препоръчате препарат за почистване на петна от машинно масло. По принцип ползвам Спот и съм доволна, но с маш. масло се справи само донякъде.
Пробвай с обезмаслител - Меглио или Медикс

# 389

Информирам любителите, че от понеделник в Кауфланд прах ОМО е намален на 4.39 лв. Grinning Най-ниската цена досега.

Страхотно, мерси! Simple Smile
До кога важи намалението и за колко кг прах е тази цена? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт