Прах за пране и омекотител за дрехи / тема 7

• 97 540
  • 729
  •   1
Отговори
# 345
И през темите омекотителите на Бинго бяха много хвалени. Особено белият.

# 346
Ще пиша тук нещо, което ще излезе доста дълго. По някои въпроси с маркетинга не съм съвсем наясно, но ще се радвам, ако Дедо се включи и ме поправи, ако някъде греша.

Големите компании ...

Гес, нямаш грешка. Анализът ти е с научна стойност. Съветвам момичетата да си го запишат.
Мога да добавя коментар само защо и как са се появили тези продукти с по-нисък клас. Авторите на идеята са от Проктър енд Гембъл. В средата на миналия век започва доста бясна конкуренция в пазара на потребителските стоки. Гениална идея е развита от тях с цел да се запазят пазарни позиции. Това е вътрешната конкуренция на собствени продукти. Първата такава е на пастата за зъби Крест. Постепено сапуни, тоалетни хартии и прахове се сдобиват с по-евтини братчета, които да пазаят гърба на големите. Защо конкуретна фирма да пуска по-евтин продукт и да ни взима хапка от пазара? Ние ги изпреварим Laughing
Какво се случва нататък Гес го е описала  bouquet

# 347
Аз набързо влизам само да дам идея -  праха си го изсипвам в голяма туба от течен перилен препарат (измита и суха)! Не се овлажнява, лесно се изсипва.... Hug

# 348
Guess Who , мерси много  bouquet
Значи следващия път ще си взема прах и омекотител Bingo, щом казвате, че са хубави Simple Smile

Последно да питам за това, понеже много не ми стана ясно Blush:

Освен това в по-скъпите продукти се влагат ензими, които работят на различни температури. Ензимите „работят” при температури около 40°, а при 60° денатурират. От известно време се продават ензими, които се активират при пемператури около 60°.

Означава ли това, че ако пера на 60 градуса ензимите се убиват от такава температура и реално се губят част от качествата на праха? Или праха си пере еднакво добре и при 30, и при 40, и при 60, и при 90 градуса?

А идеята за пресипването на праха в голяма туба от течен е много добра и удобна наистина Simple Smile Ще го имам предвид, макар че предпочитам прах пред течен.

# 349
И мен като Aqua не разбрах това с ензимите и градусите? Аз пера на 60градуса по-често (бясото де,а понягока и цветното) newsm78

# 350
Обяснявам и много се радвам, че питате. Hug

Ензимите, както писах, действат при температури около 40°. Повечето съвременни перални, а и по-старите, имат т.нар. ензимна фаза: за определено време (5 - 15 минути в зависимост от марката) пералнята нагрява водата до максимум 40°. Така спомага ензимите в праха да разградят протеиновите петна. След това си вдига температурата до избраната.

Само че проблемът е, че понякога това време не е достатъчно да се разгърне пълната сила на ензимите. Затова големите биотехнологични компании създават ензими-изроди Laughing, които действат при по-високи температури. Така в по-скъпите прахове може да има нискотемпературна и високотемпературна амилаза, протеаза, целулаза и т.н.
Правят се много опити с различни перални. Има огромни лаборатории за тази цел и така се открива оптималното съотношение на съставките. Много интересна работа е според мен, да работиш на такова място.

Така че не се притеснявайте, прахът си действа както трябва при посочените на опаковката температури, напоследък това са от 20° до 95°, а при някои и от студена вода.

# 351
# 352
Гес, и аз ти благодаря за изчерпателната информация! Много наука е вкарана в туй пусто пране вече, даже се изненадах, не съм предполагала чак толкова.

# 353
Обяснявам и много се радвам, че питате. Hug

...Има огромни лаборатории за тази цел и така се открива оптималното съотношение на съставките. Много интересна работа е според мен, да работиш на такова място.

Прекрасно е, наистина. Още ме е яд за пропуснати неща.
Та, оказа се, че немците също не работят днес и обещаното изследване ще четете уикенда.
Хубава седмица, момичета, Аржан Laughing Изпрана, ароматизирана, чиста Hug

# 354
Хубава и успешна седмица и на теб, Дедо.

българските Savex и Тема примерно или Bonux, Rex, Bingo?

Аз без да се замисля бих избрал Тема. Имам много добри впечатления от тази марка. Останах много доволен от праха. Гледам, че сте споменали и Bingo. От него също съм с добри впечатления, за ценовия клас, към който се отнася, пере направо супер. За съжаление обаче не мога да споделя същите впечатления за омекотителя:

И през темите омекотителите на Бинго бяха много хвалени. Особено белият.

Преди година, когато започнах да пиша в темата, майка ми ми беше превърнала всичките дрехи в шкурки точно от продължителна употреба на омекотител Bingo и точно белия. Даже мислех, че пералнята нещо не е в ред. Всичко, каквото излизаше беше толкова твърдо и грубо, все едно никакъв омекотител не е слаган. Друг е въпроса, че тогава в жилището на родителите ми се переше с Rex. Mr. Green Та Rex и Bingo бяха неочаквано добра комбинация. След това, като пробвахме с различни омекотители и с по-сносни прахове, резултатите вече бяха съвсем други.

# 355
Бих искала да попитам био серията на Хенкел Тера откъде може да се купи?Мисля,че в България я няма.В Персил сенситив има ли избелваща вещества -става ли за цветно?И Persil-pure*natural   натурален  ли е и само за бяло ли става?

# 356
Напоследък взимам от новата Тема Asian нещо си за цветно и отделно за бяло Тема Cotton за нашето пране, омекотител Semana. На детето дрешките пера с Тео бебе течния и с омекотител на същата марка. От време на време взимам и на ДМ прахове и омекотители, както и Фрош.

# 357
Моля за спешна помощ!!!Съсипах 5 кг. бяло пране с едно червено чорапче. Някой беше писал за кърпички, които могат при повторно пране да изтеглят боята от оцветените бели дрехи моля дайте ми картинка за да ги открия в магазина.

# 358
не кърпички, а прах.

# 359
Благодаря за бързия отговор!! Heart Eyes smile3525Утре ще го търся  и ще пробвам

Общи условия

Активация на акаунт