Прах за пране и омекотител за дрехи / тема 7

• 97 505
  • 729
  •   1
Отговори
# 435
РРР, Савекс има и в кутии по 3 пранета.

# 436
РРР, по-добре както си се ориентирала към Ариел, Тайд и Бинго. Една съседка ме "почерпи" с прах Формил, избелва за страх, чак шарките на кърпите ми поизбели, но е само в големи кутии. Савекс ако ще взимаш, само ако намериш някоя забравена кутия Premium White, иначе новия не си заслужава.

# 437
Добре, наистина от супермаркетския официален внос наистина кое е по-добре - за бяло вече писахте - ще пробвам, обаче за цветно какво да търся - Ариел, Тайд, Персил - доколкото зная това са  марките във високите класове - в този ред ли е класацията? Пак повтарям, че се отнася до препарати, които са достъпни, иначе ясно, че има и по-добри техни "братчета" от паралелен внос. Омо имам - много е хубаво, но не го зареждат навсякъде и нямам намерение да прекосявам половин София да го търся в Кауфланд

# 438
  • София
За цветно аз и повечето хора от тези теми ползваме течни препарати за цветно.
Аз лично повече никога няма да сложа прах на черно и цветно.
Аз си купувам Савекс - всички видове ги пробвах вече.
И Корал е хубав препарат.

# 439
  • Варна

Аз също.

# 440
Благодаря ви - ще взема да го пробвам тоя Савекс. Аз си мислех, че е по-зле от Бонукса, ама с толкова много фенове - може и да са го докарали откъм качество. За цветните ще си взема течен наистина. Между другото един техник за съдомиялни преди години здраво ми оплю Бинго като препарат за съдове, от който аз бях много доволна като качество и цена - в смисъл, че развалял гумените уплътнения на машината. Тоя прах Бинго, който хвалите нали е безопасно да се ползва за пералнята? Подозирам, че тая оплювка преди години не беше много обективна, но така или иначе спрях да купувам тази марка от страх.

Последна редакция: ср, 09 май 2012, 21:36 от milittana

# 441

За цветно аз и повечето хора от тези теми ползваме течни препарати за цветно.

Защо? Simple Smile Какъв е проблема да се слага прах на черно и цветно?

А на този Корал каква му е цената и за колко пранета е? Все си мисля, че е някакъв скъп.

# 442
Аз също не откривам разлика между прах и гел за цветни дрехи.

SAVEX e предимно сол и содичка, може би затова има такива мнения.

ARIEL пере всякакви петна от раз и е с адски свеж полъх - и течния и прахта.

Tide+ lenor e също много як и аромата по дрехите наистина се задържа цяла седмица.

bowuu

# 443
  • в огледалото на живота
Този ,,Ариел'' от 2кг е на промоция в момента на цена 9,99лв. в Пени маркет.
Заслужава ли си като аромат и цена?

# 444
  • София-в сърцата на моите деца
Зависи за колко пранета е Peace

# 445
  • в огледалото на живота
20 пранета е офертата...

# 446
SAVEX e предимно сол и содичка, може би затова има такива мнения.
Май "сол и содичка" имаш в главата. Той че не е цвете, не е, ама как ти не омръзна наизуст да ръсиш глупости!?

А според теб 2кг за колко пранета може да е!?

П.С.
Ще ме извинявате, но днес съм малко раздразнителна.

# 447
Оффф, зациклих нещо... Искам да си купя прах за бяло пране, ама малка опаковка, защото рядко ми се случва да пускам бяла пералня... Та гледах, гледах... какво да взема - Ариел, Tide, Bingo...?
ОМО-то не го ща.
Съвет?....

Аз бих се спрял на Tide. Моята баба пере откакто я помня само с Tide - и цветно, и бяло. Дрехи, кърпи, спално бельо - всичко й е в идеален вид, а бялото е като сняг. Вкъщи също когато сме го ползвали винаги сме били много доволни. Ариела си струва, но да го вземеш сделан за братята шваби. На този по супермаркетите му плащаш само марката ако питаш мен.

А според теб 2кг за колко пранета може да е!?

Е, подразбира се наистина. Обикновено 2 kg са 20 перални.

# 448
Аз пак съм с питане Embarassed Simple Smile
Но да ползвам, докато обсъждате, че 2 кг са за 20 пранета. Защо при мен не се получава така?? Thinking Rolling Eyes Имам предвид, че не ми стига 2кг прах за 20 пранета, а за 10 пранета най- много ми стига. 7кг ми е пералнята, а нормално отзад на праховете схемата е дадена за 4-5 кг пералня. Т.е. слагам повече съответно. Слагам както ме посъветвахте тук - около 215 - 220 мл прах. Или около 14 супени лъжици приблизително, защото четох някъде, че 1 супена лъжица е 15 мл.
Много прах ли слагам, че така бързо ми свършва един плик от 2кг??
Мерителна каничка за праха така и нямам все още Confused А много искам, но не знам колко кг прах трябва да си купя, за да се сдобия най-сетне с проклетата каничка!! Купувам от по 2кг пликове и вътре няма каничка. Кажете, моля ви, в колко килограмовите торби прах има такъв мерителен съд, че да мирясам най-после Praynig

# 449
9.99 лв. му е редовната цена на Ариела в Кауфланд и Карфур. Laughing
EDIT: Сега видях, че цената в Пени е 8.99 лв., намалена от 9.99 лв. Подвеждате. Simple Smile

AQUА, машината ти е с голям капацитет, слагаш повече прах - нормално е да ти стига пакетът за по-малко пранета, но пък наведнъж переш повече дрехи. Simple Smile Не знам колко събира една супена лъжица. Вкъщи имам поне три вида супени лъжици с различни размери. Знам обаче, че от много време по пакетите няма мерителни чашки. Ако имаш някой приятел да ти подари една. Или можеш да си купиш една разграфена домакинска мензура. Има малки и не много скъпи и са удобни за прах.

Последна редакция: чт, 10 май 2012, 01:35 от Guess Who

Общи условия

Активация на акаунт