Прах за пране и омекотител за дрехи / тема 7

• 97 477
  • 729
  •   1
Отговори
# 480
Абсолютно същият. Grinning
Много се изненадах, като го видях в споменатия сайт. Явно е нещо ново, защото доскоро нямаше в Гърция прахове за цветно. Пробвай го. Ариел е сред най-добрите прахове за цветно и не вярвам този да е лош. Сигурно струва около 30 лева.

# 481
Толкова да. Ми при следващото ми ходене до София ще си го взема.

# 482
Ако намериш нещо канцерогенно свиркай. Whistling Според мен съставките са еднакви, но естествено Бонукс-а е "орязан". Не че защитавам Бонукс, но доста хора го ползват и явно са доволни, тва че тук сме се събрали манияци-извратеняци на тема пране е отделен въпрос, но дай да не анатeмосваме така прахчето. Wink

Mr. Green Майтап да става! Естествено, че някои са доволни. Даже не някои, а много! Нали се бъзикахме тук преди време, че Bonux е любимия прах на българските домакини. Което си е чистата истина между другото. Дори мисля, че беше в началото на тази тема или в края на предишната, когато Гес подробно обясни, че е нормално много хора да ползват с кеф и Bonux, и Rex, и Savex и други от бюджетния клас тъй като все пак са прахове - всеки случай няма да останеш неизпран ако ги ползваш. Особено ако в дома няма малки деца, които да се цапат активно, естествено че няма никакъв проблем и хората ще са доволни. Аз си се бъзикам така с Bonux. А леля Мария като я видя и ми минават мръсни помисли.  Blush  Joy  Joy (Тая жена колко ли подигравки отнесе заради дебилните реклами, с които стана известна по цял свят). Mr. Green Между другото аз също съм го ползвал това чудо на битовата химия. Никакви забележки нямах и си виках: "Ми кво - и той пере като другите прахове. Никаква не е разликата". Докато един ден не се се окапах със салата и както пуснах петното с олио, така и си го извадих. Все едно си бях плакнал ризата с чиста водица. Оттогава го изключих като марка. Може веднъж в годината да ми се наложи да пера петно, но ако се случи, нека не е с Bonux.

# 483
Ами то не само с Бонукс се получава така.Пуснах в пералнята една светло синя тениска с Персил за цветно,не окапана,а пръсната леко с боб,без да третирам пръските с Вениш-е стояха си и после двойна работа-Вениш и пак пране.

# 484

За "пръски" олио най-добре първо с веро MEDIX натриваш хубаво в петното с мека четка за зъби.

10 мин стои и след това с Persil Color Expert, Ariel или Tide на възможно най-високия градус допустим за материята.

Миналата седмица майка ми се офляка яко със салата и си напои с олио любимата блуза, много се ядоса... Praynig

Изпра се мазното петно и блести като нова дрехата.  #2gunfire

# 485
Накапано от салата или пръски нещо си с олио или друга мазнина - посипвам обилно със сол, стои така известно време и петното го няма. Солта "изсмуква" мазното. Може и талк или брашно да се ползват, при липса на сол.

# 486
  • При децата ми
Накапано от салата или пръски нещо си с олио или друга мазнина - посипвам обилно със сол, стои така известно време и петното го няма. Солта "изсмуква" мазното. Може и талк или брашно да се ползват, при липса на сол.

Точно така процедирам и аз! Simple Smile Peace

# 487
Солта "изсмуква" мазното.
Ще почна и аз като любимата леля Мария Joy Ееех да ги изсмукваше и от друго място Mr. Green

# 488
Не съм писала отдавна, но влизам да похваля ето този гел-
http://www.artista13.com/80-125-large/ariel-excel-gel-mit-actilift.jpg-/със син етикет/
пере много добре и цветни (много замърсени, на 40 градуса), и бели дрехи.
Изпра петна от кръв, трева и зехтин. Купих го от Кауфланд за 10,75 лв, по
него всички надписи са на гръцки. Е, 18 пранета няма да мога да докарам
от една бутилка, но важното е, че пере.
Пробвах и немския прах Dalli за цветно, но не съм доволна от него.

# 489
  • София
Солта "изсмуква" мазното.
Ще почна и аз като любимата леля Мария Joy Ееех да ги изсмукваше и от друго място Mr. Green
От друго място - не, но от текстил - със сигурност. И аз го ползвам този "способ за бързо реагиране".

# 490

Този метод го ползвам отдавна,като талкът ми е на първо място в класацията."Изсмука" ми гладено старо мазно петно.Солта не дава същия резултат-поне според мен.Може би,защото е по-едра.
Но споделих за "пръските" не за друго,а за да кажа,че и качественият прах не се справя с елементарни петна-стоеше не толкова мазно,колкото червено-от пипера и/или домата,може би.

# 491
Но споделих за "пръските" не за друго,а за да кажа,че и качественият прах не се справя с елементарни петна-стоеше не толкова мазно,колкото червено-от пипера и/или домата,може би.

Едно такова петънце донесе детето от детската градина. Явно някаква яхния ще да е било. Няма махане. Пробвах какво ли не и не се махна, обяснение нямам.
И още нещо, което ми се случи наскоро, ще споделя, но може и да ми се смеете - фиксираха се 2 големи петна от кафе по моя блуза. Нямат махане - абсолютно необяснимо ми е защо.

# 492
Олио безпроблемно ми излиза като капна малко от препарата на Perilis. И не само олио, махал ми е и фиксирани петна от рол-он, които нищо друго не успя да премахне.

# 493
Милилитър (или кубичен сантиметър, cm3) е мярка за обем. Каквото и да насипеш до чертата, означаваща 60 мл, си е 60 мл: вода, олио, прах Сано, прах Персил, прах Бонукс, захар, сол, ориз и т.н.
Тази лъжичка може да ти е много полезна, понеже има и чертичка за 30 мл. Слагаш 3½ лъжички и имаш 210 мл.
Мерси много отново  bouquet  bouquet
Значи ще си я ползвам лъжичката от Сано да си меря с нея Simple Smile
А между другото какво мислите за самия прах Sano? Simple Smile Хубав ли е?

# 494
Преди седмица си "почистих" пералнята с прах за бяло и на 80 град. /нещо 90 ми се виждат прекалени за гумените уплътнения/ .Е,след това от пералнята ми започна да идва една такава неприятна миризма-като на блато.След няколко пранета мина,но защо?

Общи условия

Активация на акаунт