Прах за пране и омекотител за дрехи / тема 7

• 97 425
  • 729
  •   1
Отговори
# 555
Петната не ги третирах на момента... Mr. Green така че това с бялото вино, няма да стане. А червеното вино е домашно от Мелник и ми петноса зверси чаршафа.
От къде това Галзайфе да си купя?
А Вениш не става ли?

mds, пералнята ти си е нова. Пусни я на курс празна с прах за бяло и я оставяй от време на време отворена... не знам да ти кажа от какво може да е.

# 556
Петната не ги третирах на момента... Mr. Green така че това с бялото вино, няма да стане. А червеното вино е домашно от Мелник и ми петноса зверси чаршафа.
От къде това Галзайфе да си купя?
А Вениш не става ли?

Ех, че се освежи темата с тези романтични петна по чаршафите  Laughing. Вероятно има значение какви са самите чаршафи, ако са сатенени или пък ленени, ще е по трудно. Ако са памучни, би трябвало  да търпят по висока температура и по агресивен прах за бяло.
Аз имам дългогодишен опит с петна от червено вино ( притежавам непреодолима страст едновременно към червеното вино и белите дрехи  Wink, да кажем просто, че често стават грешки). Ако е на тъкан, която търпи силен прах за бяло( като белите дънки), може да се изпере и без никакви препарати. На по фини тъкани, съм успявала само с натъркване с прословутия вече сапун за пране на Капус, който често сме коментирали в темата.
Дори и да не се изперат петната още първия път (може да останат леко синкави, или сивкави), на второ пране изчезват.
Изводът е - не се отказвай нито от виното, нито от романтиката - прането ще се изпере  Simple Smile

# 557
A бе, как ще ги перете, бре!
Едно време такива чаршафи са се показвали на утрина на чардака. То си е за хвалба!

# 558
 Joy
Смеете се вие, а аз съм "петносаната"... опетнената!  Joy

Та чарашафите са памучни - нашарени в бяло и светло жълто. Попринцип ги пускам на 60 и ги пера с прах за цветно. Освен да пробвам с прах за бяло и на повече градуси, ако не стане ще купувам от въпросния Капус....

Скрит текст:
Романтиката оставя вечни спомени!  Laughing

# 559
Спокойно можеш да си пуснеш чаршафите на по-високи градуси и с прах за бяло според мен Peace

# 560
Joy

И така да е, но тук една камара "перящи" въздъхнахме и си сипахме по едно вино....

Дедо,  показвали са , стига да има кой услужливо и тихомълком да си разбие носа, за да спаси семейната чест.  Мълвата гласи, че след много щастливи години, жената връщала жеста , като си  издухвала носа в чаршафите.
Хайде, че много оспамих и "опетних" тази толкова полезна за много хора тема.

По отношение на миризмата на прането, което е останало в затворена пералня - при мен се е случвало също да се промени миризмата, ако една пералня от сутринта, я простирам чак вечерта.  И не е имало връзка с профилактиката на пералнята или годините употреба.

И пак във връзка с прането и по скоро с простирането -  простирам на сушилник на терасата, но ми се налага да ползвам и щипки, защото е доста ветровита .  Вчера си купих много готини щипки със силиконова лента на защипващата част, която не оставя следи по дрехите. Щадящи щипки  Laughing Силно препоръчвам.

Гес, благодаря за идеята за омекотителя. Реализирам я вече  Wink

# 561
Тай, дай някаква картинка на тия нови щипки, заинтригува ме.
Момичета в Австрия съм, има в момента на промоция прословутият трибуквен  Laughing ше взема да си купя един, а?

# 562
Тай, сигурно щипките си ги взела заедно с омекотителя от DM, а? Mr. Green

Момичета в Австрия съм, има в момента на промоция прословутият трибуквен  Laughing ше взема да си купя един, а?
Позволяваме ти. Вземи си. Mr. Green Laughing
Колко парички е там и за колко пранета?

# 563
Joy

И така да е, но тук една камара "перящи" въздъхнахме и си сипахме по едно вино....

Дедо,  показвали са , стига да има кой услужливо и тихомълком да си разбие носа, за да спаси семейната чест.  Мълвата гласи, че след много щастливи години, жената връщала жеста , като си  издухвала носа в чаршафите.
Хайде, че много оспамих и "опетних" тази толкова полезна за много хора тема.

По отношение на миризмата на прането, което е останало в затворена пералня - при мен се е случвало също да се промени миризмата, ако една пералня от сутринта, я простирам чак вечерта.  И не е имало връзка с профилактиката на пералнята или годините употреба.

Laughing Наздраве тогава! Само внимавайте с чаршафите!  Mr. Green

Относно разбиването на носа  Laughing къде тези толерантни към опетнените жени мъже? Wink
Дай боже всекиму такъв широко скроен екземпляр! Laughing (подшмърк)

По темата - ако дрехите стоят в пералнята, винаги си променят миризмата, за това аз вече не го практикувам това. Simple Smile
Но моята стара, без да ги бавя, съвсем им изменяше миризмата, не миришеха на гадно, но и не беше така, както когато си я купих...

По въпроса с чаршафите, от вчера спим на тях и ще ги изпера на макс и с прах за бяло, веднага след като ги "петносаме" отново. Mr. Green

# 564
...

По въпроса с чаршафите, от вчера спим на тях и ще ги изпера на макс и с прах за бяло, веднага след като ги "петносаме" отново. Mr. Green

Ей т'ва е приказка! Обичам тази тема Joy

# 565
И аз я обичам!  Laughing
Без нея, щях да си остана опетнена.  Mr. Green

# 566
Прекрасни опаковки! Приличат ми на опаковките на една от сериите на английския Сърф и Комфорт. Изобщо на Фикосота опаковките са много добри - цветни и привличащи вниманието на купувача. Сега ако се погрижат и за съдържанието... Joy

http://picbg.net/u/63251/51159/643902.jpg ? Flutter

На мен пък изобщо не ми харесва дизайна на опаковките на Фикосота - говоря по-специално за активатора на Savex. Пълен карнавал. Чак от цветове трудно откроявам логото на самата марка. Laughing

Но по мои наблюдения да ти кажа, смесват се силен омекотител и парфюм. Ето примерно мъжът ми вчера беше с Light Blue, който мирише на лайм, но по кожата му се усещаше и сладкото от един зелен омекотител на Ленор, което малко или много променя миризмата на парфюма. Не е болка за умиране, де...

Според мен всеки по-силен и оригинален парфюм би надвил миризмата на омекотителя. Трудно е за вярване, но имам зимни пуловери, които се перат всяка седмица зимата и след изсъхване, с какъвто и да е омекотител, миришат на Aqua Bvlgari. Просто миризмата остава. Преди известно време си изпрахме зимните дрехи, за да ги приберем вече. Наесен като ги изкарам тези пуловери съм сигурен, че още ще миришат на парфюма, защото същото се случи миналата година. Много го харесвах и все още го харесвам, но след няколкогодишно ползване го смених, защото стана прекалено банален и всеки втори мангал по улиците вече мирише на него.

# 567
Тай, дай някаква картинка на тия нови щипки, заинтригува ме.

И мен ме заинтригува. Или поне сподели откъде ги купи.

# 568
В ДМ и в Пикадили има от тези щипки. Тъй като умирам за щипки за пране, още преди година време ги отбелязах в кошничката ми за щипки - свежи, хубави и здрави:

Ето ги:

Силиконът е на захвата на пръстите, както и на защипващата част откъм дрехите. Държат много здраво прането и не се разглобяват лесно при силен вятър.

Опаковките на Фикосота в голямата си част са ужасна шарения, но това си искат, това им се прави.
Не че оправдавам някого, но така е в дизайна Blush.

# 569
Чери, страхотна си! Респект!

Тъкмо се чудех как да намеря снимка. Това са щипките - да. Моите ги взех от Джъмбо. 18бр. за 3 лв. Имаше и комплект с кошничка, бяла като основата на щипките - с 20 щипки за около 5 лв, ако не се бъркам. Имаше и различен модел с цвете на мястото за пръстите, много сладки, но вече не помня цена - може би с 1 лв, да са били по скъпи.

Общи условия

Активация на акаунт