Прах за пране и омекотител за дрехи / тема 7

• 97 462
  • 729
  •   1
Отговори
# 540
Гес, ще му предам Flutter.

Интересното е, че докато ровех за изображения на тези Семана, в сайта на Фикосота ги няма, а не са толкова нови в асортимента им.
Всъщност това е може би едно от малкото неща, които харесвам от продуктовата им гама. Не е зле да помислят върху съдържанието на продуктите си - да.

# 541
Здравейте, имам следната питанка: пера с отложен старт, зареждам около 21, а пералнята почва да върти към 4-5 сутринта. Като слагам прах и хапче с кислороден избелител от карфурските това отразява ли се на качеството им, т.е. изветрява ли праха и хапчето. Досега винаги са успявали да махнат всичко, но едни петна на нови бели дрехи му се опънаха. Петната са от течността, от която се правят балончета, сега много модерните мечове и пистолети с балони. Ако някой е имал проблем с такива петна, много моля да ме светне как да се отърва от тях.

# 542
Sourcherry, днес съм с Idylle - Guerlain, който мирише основно на момина сълза.  Laughing
Но по мои наблюдения да ти кажа, смесват се силен омекотител и парфюм. Ето примерно мъжът ми вчера беше с Light Blue, който мирише на лайм, но по кожата му се усещаше и сладкото от един зелен омекотител на Ленор, което малко или много променя миризмата на парфюма. Не е болка за умиране, де...

# 543
Вредно ли е за пералнята, ако не се извадят изпраните дрехи веднага?
Пера най-вече през нощта, но не ми се занимава да вадя дрехи посред нощ, а и така или иначе като няма да ги простра веднага, не искам да ги оставям да отлежават и да се спарват в легена, а и да овлажняват въздуха. Затова ги вадя преди да ги простра, но се събират едни 12-тина часа седене на дрехите в пералнята и ме е страх това да не е лошо за самата пералня Thinking

# 544
  • в огледалото на живота
Вредно ли е за пералнята, ако не се извадят изпраните дрехи веднага?
Пера най-вече през нощта, но не ми се занимава да вадя дрехи посред нощ, а и така или иначе като няма да ги простра веднага, не искам да ги оставям да отлежават и да се спарват в легена, а и да овлажняват въздуха. Затова ги вадя преди да ги простра, но се събират едни 12-тина часа седене на дрехите в пералнята и ме е страх това да не е лошо за самата пералня Thinking
За самата пералня незнам доколко е вредно,ама за дрехите.....
Два пъти ми се случи,вторият път от мързел не ги прострях,че беше в малките часове  Blush и дрехите миришеха на блато,с един спарен аромат.. Sick
Не повтарям  Naughty

# 545
Да, случвало се и на блато да замиришат, ако много ме домързи и ги оставя повече от ден Laughing Blush
В такъв случай ги повтарям /пера отново, но на по-кратка програма и по-малко градуси/. Но все пак чак на блато замирисват след повече от 24 часа зарязани в пералнята, чак толкова нямам навик да ги оставям Blush

# 546
Откъдето и да го погледнеш е вредно.....и гладенето ти е вповече после според мен Peace

# 547
А дали някои от вас е запознат или ползвал течен :Био Престо бейби! От вчера ми го предлагат и много ми е непознато това заглавие Mr. Green Бил италиански.
http://www.royal-toscana.com.ua/system/html/DSC04299-2408ddc5-wa … rked-f33901c3.jpg

aз не съм го пробвала, но съм разглеждала опаковката. Италиански е, на Хенкел. Цената беше около 9 лева за 25 дози. Но нямам отзиви за качеството.

Гес,Дедо,а вие какво ще кажете? Hug

Гес е дала точното мнение Hug
Има и друг италиански препарат сензитив - на Фелче Азуро. Но и  Енито е дала добър вариант- Ариела сензитив. Не на последно място не е лош Персил Сензитив Мегаперли или гел, но немския.

# 548
Дедо, в Германия не спряха ли сензитивния Ariel Sanft & Rein? Не го виждам на сайта им. Що така го спряха? newsm78

# 549
Спряха го преди година. Поради слаби продажби. В Германия няма специализирани бебешки препарати, поради спецификата на пазара. И сензитивните не са много на почит. Дебелокожи бре Laughing

# 550
  • Sofia
...
дрехите миришеха на блато,с един спарен аромат.. Sick
...
Ето този ми е проблема последно време, пускам с отложен старт за да са прясно изпрани сутринта и като стана ги вадя веднага. При изваждането миришат леко на омекотител, но докато изсъхнат става  Sick  Няма значение дали минават през сушилня или не, разлика няма. Прахове и омекотители не съм сменяла - течен Персил и за бяло и за цветно и Ленор ползвам. Ако някой има идея, какво да направя, ще съм благодарна.

# 551
...
дрехите миришеха на блато,с един спарен аромат.. Sick
...
Ето този ми е проблема последно време, пускам с отложен старт за да са прясно изпрани сутринта и като стана ги вадя веднага. При изваждането миришат леко на омекотител, но докато изсъхнат става  Sick  Няма значение дали минават през сушилня или не, разлика няма. Прахове и омекотители не съм сменяла - течен Персил и за бяло и за цветно и Ленор ползвам. Ако някой има идея, какво да направя, ще съм благодарна.

Това беше една от многото причини да си сменя 8 годишната пералня. Каквито и прахове и омекотители да използвах, не ухаеше така, както знам, че може. Какво ли не правих, пусках я на макс градуси с прах за бяло, както и с белина... почистих я отвътре, но пак същото. Сега с новата дрехите ми ухаят много силно.

Да похваля и аз "момината сълза" Wink - орхидея омекотител на Семана. Много хубаво мирише и е траен. И да питам как да махна петна от червено вино на чаршаф? Mr. Green

# 552
  • в огледалото на живота
Да, случвало се и на блато да замиришат, ако много ме домързи и ги оставя повече от ден Laughing Blush
В такъв случай ги повтарям /пера отново, но на по-кратка програма и по-малко градуси/. Но все пак чак на блато замирисват след повече от 24 часа зарязани в пералнята, чак толкова нямам навик да ги оставям Blush
Аква,не съм ги оставяла повече от ден де.... Laughing пусках пералнята вечер след 12ч. и сутрин ги простирах/събират се не повече от 6ч./,но и двата пъти се повтори същото.Затова и си помислих,че е в това проблема.По-съвет тук почистих с препарат и  реших да не експериментирам повече.
принцеса звездичка,романтична нощ а,... Wink
От опит съм почиствала петна от червено вино на бяла покривка,като сипя бяло вино в/у него,но само ако е прясно .Е,не изчезна съвсем де..
Ама си е разхищение на елексира... Mr. Green

Последна редакция: чт, 17 май 2012, 06:45 от devi4ca

# 553
  • София
А дали някои от вас е запознат или ползвал течен :Био Престо бейби! От вчера ми го предлагат и много ми е непознато това заглавие Mr. Green Бил италиански.
http://www.royal-toscana.com.ua/system/html/DSC04299-2408ddc5-wa … rked-f33901c3.jpg

aз не съм го пробвала, но съм разглеждала опаковката. Италиански е, на Хенкел. Цената беше около 9 лева за 25 дози. Но нямам отзиви за качеството.

Гес,Дедо,а вие какво ще кажете? Hug

Гес е дала точното мнение Hug
Има и друг италиански препарат сензитив - на Фелче Азуро. Но и  Енито е дала добър вариант- Ариела сензитив. Не на последно място не е лош Персил Сензитив Мегаперли или гел, но немския.
Точно от Персил сензитив мегаперли, немски, съм недоволна. Първия път, като прах с него бебешки дрешки с плодови петна, останах доволна, но снощи, като пуснах едно накъкано боди, преди това поизпрано с хладка вода - след прането извадих бодито с петно, не се беше изпрало. Такова нещо с Персил сензитив компакт от Кауфланд не се е случвало. Така че след приключването на наличното количество "паралелен" Персил ще се върна към официалния внос.

# 554
  • Sofia
...
Това беше една от многото причини да си сменя 8 годишната пералня. Каквито и прахове и омекотители да използвах, не ухаеше така, както знам, че може. Какво ли не правих, пусках я на макс градуси с прах за бяло, както и с белина... почистих я отвътре, но пак същото. Сега с новата дрехите ми ухаят много силно.
...
Не мисля, че е от пералнята, на една година е АЕГ, уж за хубава е купувана. Благодаря все пак за предположението.
Има едни препарати Галзайфе те се справят добре с подобни петна от храни и напитки.

Общи условия

Активация на акаунт