Прах за пране и омекотител за дрехи / тема 7

• 97 463
  • 729
  •   1
Отговори
# 510
А прах ли или течен е по-добре за детските все пак?

ами не знам. Може би Гес трябва да се включи с мнение Hug

# 511
Тези дни ще си взема Тайд. Зарибихте ме.  Simple Smile

А прах ли или течен е по-добре за детските все пак?

Аз бих избрала прах. От темата разбрах за течните препарати, че не са по-добри и бялото пране в един момент посивява.
Иначе за дете си мисля, че е хубаво да е сапунена миризма, свежа, а не сладникава и тежка.

# 512
Да попитам за препарата за почистване на перални от ДМ :

На упътването пише: " Разтворете в 4 л топла вода препарат с доза от първото до второто / едно / деление отгоре надолу. Накиснете ваничката. Изплакнете, сложете я на мястото  и т.н..Останалият препарат изсипете в отделението за прах. Пуснете на мин 60 градуса на програма без предпране "

Обаче цялото шише е разграфено и дефакто има 5 такива дози. Мисълта ми е- целият препарат ли се изсипва и защо тогава е на 5 ?

Малко тъп въпрос... Simple Smile

# 513
А дали някои от вас е запознат или ползвал течен :Био Престо бейби! От вчера ми го предлагат и много ми е непознато това заглавие Mr. Green Бил италиански.
http://www.royal-toscana.com.ua/system/html/DSC04299-2408ddc5-wa … rked-f33901c3.jpg

# 514
Да попитам за препарата за почистване на перални от ДМ :

На упътването пише: " Разтворете в 4 л топла вода препарат с доза от първото до второто / едно / деление отгоре надолу. Накиснете ваничката. Изплакнете, сложете я на мястото  и т.н..Останалият препарат изсипете в отделението за прах. Пуснете на мин 60 градуса на програма без предпране "

Обаче цялото шише е разграфено и дефакто има 5 такива дози. Мисълта ми е- целият препарат ли се изсипва и защо тогава е на 5 ?

Малко тъп въпрос... Simple Smile
Бутилката е 250 мл. Разделена е на пет равни части от по 50 мл. Най-горното деление маркира 250-те милилитра. Изсипваш едно деление в 4 литра вода и ти остават 200 мл.

# 515
Преди седмица си "почистих" пералнята с прах за бяло и на 80 град. /нещо 90 ми се виждат прекалени за гумените уплътнения/ .Е,след това от пералнята ми започна да идва една такава неприятна миризма-като на блато.След няколко пранета мина,но защо?

И при мен така се получава след почистване на пералнята. Първият път използвах прах за бяло пране, а вторият път с препарат за почистване на перални, но и при двете ефекта после беше един и същ - миризма на блато.

# 516
  • Варна
При мен такава миризма на блато в пералнята и по дрехите ми се получи от гел за пране Рекс. Направо заобикалям рафтовете като го видя, че миризмата ми каца на носа само при вида му  Sick

# 517

Бутилката е 250 мл. Разделена е на пет равни части от по 50 мл. Най-горното деление маркира 250-те милилитра. Изсипваш едно деление в 4 литра вода и ти остават 200 мл.
Това е ясно. Въпросът ми е останалите 200 мл ли да изсипя след това в пералнята или само тези ,разтворени в 4 / в които се е киснала ваничката? /.
Или по друг начин казано-едно деление достатъчно ли е за едно почистване на пералнята ?

# 518
А дали някои от вас е запознат или ползвал течен :Био Престо бейби! От вчера ми го предлагат и много ми е непознато това заглавие Mr. Green Бил италиански.
http://www.royal-toscana.com.ua/system/html/DSC04299-2408ddc5-wa … rked-f33901c3.jpg

aз не съм го пробвала, но съм разглеждала опаковката. Италиански е, на Хенкел. Цената беше около 9 лева за 25 дози. Но нямам отзиви за качеството.

# 519
Това е ясно. Въпросът ми е останалите 200 мл ли да изсипя след това в пералнята или само тези ,разтворени в 4 / в които се е киснала ваничката? /.
Или по друг начин казано-едно деление достатъчно ли е за едно почистване на пералнята ?
Така кажи!
Тези 50 мл, които си разтворила в 4 литра вода, ще ги изхвърлиш. Остатъка в бутилката ще излееш в пералнята, т.е. 200 мл.

# 520
 Peace  bouquet
..малко безсмислено ми се видя разграфяването до долу...

# 521

aз не съм го пробвала, но съм разглеждала опаковката. Италиански е, на Хенкел. Цената беше около 9 лева за 25 дози. Но нямам отзиви за качеството.

Гес,Дедо,а вие какво ще кажете? Hug

# 522
Bio Presto е междинен клас на Хенкел в Италия (ниският е General). Преди беше продукт на Юниливър. Не съм го ползвала, нямам и намерение.
Специално бебешкия гел е доста елементарен продукт. Ето му състава:

• AQUA (WATER)
• C12-18 FATTY ALCOHOL 7 EO
• SODIUM SOAP C12-18
• SODIUM LAURETH SULFATE
• ALCOHOL
• LAURYL GLUCOSIDE
• SODIUM CITRATE
• BORIC ACID
• SODIUM METABORATE
• PERFUME
• STYRENE/ACRYLATES COPOLYMER
• PROTEASE

Може и да е нежен към бебешката кожа, не знам, но едва ли ще се справя перфектно с бебешките петна.

# 523
Гес, мерси,ама вече са ми го купили Confused
Ще го пробвам пък ще видим Thinking

# 524
Изцапах си кърпата, с която завивам хляба, със смазка от казанчето на хлебопекарната. Нищо не го премахва това петно включително и този Спот. Е, поизбледня, но си е там.

Много неприятно, трудно се премахват петна от масло и грес но има решение.

Натриваш веро MEDIX MAX POWER в петното с мека четка за зъби.

Стои 10 мин и изплакваш задължетелно с топла вода но не вряла.

Ако има остатъци повтаряш.

След това  с ARIEL 3D ACTIVES

bouquet

Аз сън често в гаража все има нещо за ремонт и дънките са ми пак мазало с грес и масло, но с Ариел светват като нови.

Общи условия

Активация на акаунт