Топло слънце вече грее, принцопад ще ни "залее" - Клюки 36

• 17 633
  • 736
  •   1
Отговори
# 45
Да.Кожата е суха през зимата.Лятото го няма този проблем.Кашлицата е само през пролетта.Не знам каква може да е тази алергия и към какво? newsm78

# 46
Сес, ние винаги го пием на сироп, така го изписва педито, а знам, че предизвиква тахикардия, затова и вече ми се изправя косъма, само като му чуя името. Страх ме е, че ще и увредя сърцето с него, обаче и без него не може, прави пристъпи. Преди 4-5 месеца стигнахме до спешното и Урбазон.
Иначе сухата лющеща се кожа е възможен признак, че детето ще е с алергии или бронхиална астма. Отделно много по-често алергии развиват "белите" деца, със по-светла кожа и коса, каквато е моята. .... абе толкова много съм чела по въпроса, че вече съм половин доктор ...

Екси
, но колкото години е синът ти? Ако е минал 5г. можеш да му пуснеш тест за установяване на алергените, но пълен такъв правят в клиника Мазнейкови в София, и е доста скъп.

# 47
Екси, към полени, най-вероятно, щом е само пролетта. Тестовете са добра идея, дори и да не са най-скъпите и пълните, пак ще добиете представа.

# 48
 newsm78...Ми оня ден направи 5...

Уфф..знам я тая клинка...Егати кожодерите..Малкия там се ражда..2007 ми излезе към 5 бона цялата бременност на жена ми.. Twisted Evil

# 49
Има и по-евтини варианти, не е задължително да ходиш там. Ако ми остане време ще питам и ще ти кажа, че не помня вече... навремето бях решила малката да я водя да и правя. Тогава бяхме в София, а една от нашите лекарки тук направо ми каза при коя да я заведа да я видят, но не помня... Те и другите девойки тук може да имат инфо.

# 50
Да, такива са, затова и моята все още си е без тест, защото не мога да си го позволя. Освен това аз ще трябва да използвам и услугите на куриерска фирма, защото кръвта трябва да стигне макс. за 6 часа в хладилна чанта, иначе ставала негодна.
Преди 5 год., когато ми препоръчаха да направим теста там, тя беше на 1 год. , но имаше тежка алергия към белтъка на млякото, така се роди, и за тогава цената беше към 120 лв. изследването + 60 лв. за куриерската фирма  #Crazy .... е, не я направих, цената беше непосилна за мен.
Сега може и да е различно, нямам информация  Peace

Либ, няма гаранция, при тези частичните тестове, че ще успеят на намерят точния алерген. При него примерно изследват за 10те най-стандартни алергена. Много често не успяват с тях.

# 51
Има и по-евтини варианти. Тест за алергия съм правила на моята дъщеря при Мустаков. Излезе около 80 или 90 лв, но така разбрах за алергията й към мухъл и акари. Между другото алергичните прояви при нея започнаха още докато беше бебе с колит и атопичен дерматит.

# 52

Обаче се ската, нали, де ни е тортата, да облажим и ние,м?

# 53
  • Бургас
Мак, ние сме на инхалаторен Вентолин. Сиропа ме побъркваше. Едно, че се дере да кашля, второ, че сърчицето му ще изхвърчи. И трето не помага веднага.
Инхалацията с Вентолин помага светкавично, медикамента е в хиляди пъти по - малка доза и отива директно на място. Реално имам бебехалер + пръскало. Тази година съм го използвала два пъти.
Ние правихме тестове в Пловдив: алергия към полени и влага  Peace Т.е смисъл от тест при нас - никакъв.

# 54
мжеш да му пуснеш тест за установяване на алергените, но пълен такъв правят в клиника Мазнейкови в София, и е доста скъп. 
Точно при Мазнейкова аз не бих отишла за нищо. За тестване на алергии в София, поне според мен, се ходи в Алергологията към Медицинска академия и/или при Мустаковите. Т.е. не съм сигурна той дали нямаше и кабинет в самата МА освен печелившата му частна практика, където не е открил алергия само на който не се е изследвал. Wink

Моят син е на Вентолин всяка година по много пъти и съм питала какви ли не лекари за него - категорично е по-добре да се дава с инхалации. Купила съм полупрофесионален инхалатор още като беше той бебе и, да ви кажа, изплати ми се инвестицията многократно. Сега чуя ли кашлици или тръгне ли да прави пристъп, веднага правя инхалация, ако е предписал лекар и с Вентолин. Откакто дребното търпи повече, съм забравила за сиропа Вентолин и вече сме задължително на инхалации.
Така като гледам, тук неалергични дечица почти няма...  Rolling Eyes В много замърсени времена живеем, храним се и ни бодат с какви ли не химии от малки и ето го резултатът. Предо 30 години не е имало нито атопичен дерматит, нито 90% от децата са били чувствителни към какво ли не.

# 55

Ааа не съм се скатал.Казах.. Simple Smile

За Мазнейкови...ако е до 200 лв.бива,макар,че аз нямам куриерски услуги..Както и да е..Така или иначе мисля да го направя догодина..То сега какво..вече почти мина..Ще покашля още две седмици,па ще кротне..Ама ще дам ряпата Simple Smile

# 56

Ааа не съм се скатал.Казах.. Simple Smile

Може и да си казал, аз да съм го пропуснала, на торта не видЕх никъде  Crossing Arms

# 57
Ееее,ай ся..щото беше от тез..форумските творения и не ви е впечатлила..Ма аз не мога да слагам картинки.. не ме питайте що зор съм видял да вдена как да си слагам аватар,па и сега не твърдя,че всеки път се справям Embarassed hahaha hahaha

# 58
Ти вземи оправи тоя цитат най-сетне, че ми избоде очите вече... Joy

# 59
Либче,вземи нажежена игла и ми избоди окото,ма не ме мъчи повече с тоз цитат..Дадох всичко от себе си,па и толкоз горд,че успях bowuu..Н'дей тъй,молят'са.. Naughty

Общи условия

Активация на акаунт