Топло слънце вече грее, принцопад ще ни "залее" - Клюки 36

• 17 719
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
  • Не от София.
Аз съм съгласна с Риъл относно униформите.Тя не пише,че оттам идва агресията,а че без марковите щуротявици,ще се намали с една идея вероятността за проява на агресия.Та,подкрепям  Peace Оттук като намалим с една идея,от другаде-също...и готово!
И за лигнята се намира ключ..като по-строги наказания,например.Галят ги с гъше перо в училище,после що им се качили на главите!  Crossing Arms
Виж,за лигавенето в къщи и заетите родители нямам идея как да се справим  Thinking

# 616
Аз съм съгласна с Риъл относно униформите.Тя не пише,че оттам идва агресията,а че без марковите щуротявици,ще се намали с една идея вероятността за проява на агресия.Та,подкрепям  Peace Оттук като намалим с една идея,от другаде-също...и готово!
И за лигнята се намира ключ..като по-строги наказания,например.Галят ги с гъше перо в училище,после що им се качили на главите!  Crossing Arms
Виж,за лигавенето в къщи и заетите родители нямам идея как да се справим  Thinking
а за лигавенето в училище имаш ли идея как да се справят ?

пп. агресията според мен не е в дрехите.

# 617
Бонго, нямам предвид само дрехите, а това че като основна ценност при децата се налага "имането" като цяло и в училище.  Peace

# 618
Агресията не е в дрехите (образно казано) моето също иска маркови и горе - долу му купувам такива, и не защото ще стане агресивен, а за да се чувства добре, да няма комплекси.
1-во децата са отражение на родителите си  Peace
2-ро средата в ковто движи е от огромно значение  Peace
Това според мен са основните неща.
Бонго мъчат се в училище - но като родителите не са заинтересовани.......не става  Thinking

# 619
Фиф , здравей ! Heart Eyes

За лошата дисциплина в училище хич не ми се коментира ... Sad
Обаче съм ЗА униформите , защото поне по този показател децата са еднакви . Радвам се , че се държи много строго да се носи униформата .
Не че пак не си мерят други неща - телефони , таблети и разни други ...
При нас поне агресия няма , но все пак сме в елитно училище и профилирана паралелка . Wink
В нашия клас са все деца на заможни родители , с които няма как да се сравнявам , пък и не искам детето ми да си гради самочувствието на база маркови дрехи или други придобивки .

Като стане голяма , има собствени доходи , нека си купува каквото прецени .

Морг , радвай се , че такова дете ти се е паднало ! Heart Eyes
Ако беше моята девойка , нямаше нито Морганските , нито Кеприкорнските заложби да ти помогнат ! Mr. Green

# 620
  • София
Аз пък мисля, че е точно обратното. Училището не прави нищо. Не може учителката да казва на децата, асо се бият да излязат на улицата, защото в училището не може. Излиза, че на улицата може!  #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 621
Аз пък мисля, че е точно обратното. Училището не прави нищо. Не може учителката да казва на децата, асо се бият да излязат на улицата, защото в училището не може. Излиза, че на улицата може!  #Cussing out #Cussing out #Cussing out
на  улицата може защото тя не е отговорна за това.
училището няма как да прави нещо , защото са му вързани ръцете. вижда се че с благи думи и посещение при психолог нещата не се оправят. като прибавим и това,че дисциплината куца още от домашното възпитание на детето .... резултата е виден.

# 622
  • София
на  улицата може защото тя не е отговорна за това.
училището няма как да прави нещо , защото са му вързани ръцете. вижда се че с благи думи и посещение при психолог нещата не се оправят. като прибавим и това,че дисциплината куца още от домашното възпитание на детето .... резултата е виден.

Ама заплатата на психолога се плаща всеки месец. Изобщо не са им вързани ръцете на училището, а просто им е по-лесно да не вземат отношение. Отношение се взема само в краен случай, ако много, ама наистина много сгази лука някое от децата. 

# 623
Съгласна съм с Бонго ! Peace

Учителите не смеят тон да повишат на разни лигльовци , защото после ще си имат неприятности със заможните им бащи ! Twisted Evil
Но все още , за радост , има и смели учители , които държат фронта и се справят дори и с непозволени средства .
В нашето училище има един преподавател , който си има пръчка  Grinning и я употребява понякога , но никой не се е оплакал от него , а в класа му дисциплината е на завидно ниво !  bouquet

# 624
Ама заплатата на психолога се плаща всеки месец. Изобщо не са им вързани ръцете на училището, а просто им е по-лесно да не вземат отношение. Отношение се взема само в краен случай, ако много, ама наистина много сгази лука някое от децата. 
в голяма грешка си.  Хепи  ти го е обяснила лекичко.
преди като те надерат в училището че не слушаш после като се прибереш и у дома се повтори това упражнеие. сега ако надерат (набият) детето в училище  на другият ден даскала ще лежи пребит в болницата.
всеки знае за учител по негово време при който е имало ред и дисциплина. ако е жив този учите попитайте го сега той ще успее ли да въведе този ред , в същото училище и със същите методи ?
отговора го знам - НЕ.

# 625
  • На остров
Не съм съгласна с боя като възпитателно средство. Но определено има какво да се желае по отношение на дисциплината/стреса/агресията в българските училища.
Трудно е да се научат децата да бъдат възпитани, толерантни и не агресивни като обществото не е такова. Знам за изключенията  Simple Smile, те винаги съществуват. Но като цяло трябва да се промени мисленето и нагласата.

# 626
  • София
Не съм абсолютно съгласна. Има предмети, по които децата не смеят дори да говорят в час, камо ли да се лигавят. Просто от самото начало учителката можа да им надвие - при всяко провинение беше приготвила извънредно контролно. Всъщност така направиха две - три писмени изпитвания и мирясаха. Сега пазят тишина и дисциплината в часа си е на ниво. И никой родител не е протестирал против ниските оценки на контролните, а си стяга детето.

# 627
  • София
Ето, имам пример как изобщо не става дума за никакви маркови и немаркови неща. Класът на моята дъщеря е изключително агресивен - поне 50% от децата. Става дума за най-обикновено пропускане на първите 7 - децата са лигавени вкъщи, нямат усещане и мярка за нищо, а и като добавим няколко деца с модерната диагноза "хиперактивност" - не ми трябват никакви униформи. Трябва родители, които да погледнат проблемите на децата в очите си. А то - половината от тези деца биват взимани от гувернантки, родителите не желаят дори да се вяснат в училище! Така, че нещата изобщо не са - униформи = добра дисциплина!

Хепи, все си мисля, че дори и твоята дъщеря си има майстор? newsm78 newsm78
Моята е дресирана от самото си раждане.....Исках момче и затова към нея съм била два пъти по-строго отколкото ако беше младеж! И изискванията ми към нея са големи - всеки ден й набивам в главата, че светът е мъжки и трябва да се бори яко, за да успее!

# 628
всеки ден й набивам в главата, че светът е мъжки и трябва да се бори яко, за да успее!
Браво    bouquet

# 629
  • София
Биби, ако на мен ми бяха набивали някога това в главата много решения в живота ми щяха да бъдат по-други... Wink Wink Wink

Общи условия

Активация на акаунт