Топло слънце вече грее, принцопад ще ни "залее" - Клюки 36

• 17 722
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
половината от тези деца биват взимани от гувернантки, родителите не желаят дори да се вяснат в училище!
С всичко казано от теб съм съгласна, но това горното изобщо не е показателно. Училището свършва рано и ако си работещ родител (обикновено от 9 до 6 в офиса + време за път), съвсем естествено детето ти го взима някой друг от градина. Мен също няма да ме виждат кой знае колко в бъдещото училище на сина ми. Ако започват в 8 най-късно, аз ще го карам сутрин, но да го вземам следобед - абсурд. Да е жива и здрава майка ми и ако имаме късмет да е в близко училище, тя ще го взима. Ако не, ще си наема някоя жена (или гувернантка). Нищо от това не ме прави лош или незаинтересован родител.

# 631

Хепи, все си мисля, че дори и твоята дъщеря си има майстор? newsm78 newsm78
Моята е дресирана от самото си раждане.....Исках момче и затова към нея съм била два пъти по-строго отколкото ако беше младеж! И изискванията ми към нея са големи - всеки ден й набивам в главата, че светът е мъжки и трябва да се бори яко, за да успее!

Морги , приемам забележката ти като критика , че не мога да се справя с нея .
Дано Макчето ме подкрепи , че просто има деца , които с цената на всичко , дори сами да си вредят , ще правят точно това , което знаят , че дразни другите . Crazy
И не в своя защита , а като факт , ще кажа , че аз от малка съм съвестна и отговорна , без някой да ми го е набивал в главата или да го е изисквал .
Майка ми е жива и здрава , може да го потвърди , дори ежедневно го повтаря на дъщеря ми , но какво от това ?

# 632

И не в своя защита , а като факт , ще кажа , че аз от малка съм съвестна и отговорна , без някой да ми го е набивал в главата или да го е изисквал .
И аз мога да потвърдя - има такива деца! Има всякакви деца! И не всичко зависи от родителите, а и от самите деца, те имат характер и мнение.
Аз никога не давам мнение за възпитанието на нечии деца, защото не знам и мен какво ме чака  Peace

# 633
  • София
Хепи, не съм казала, че е критика. Знам, че има много трудни деца. Затова те питах няма ли нещо или някой, който да й е мастор? Да прави нещо заради еди какво си...Цялата онази стратегия за моркова и тоягата Wink Wink Wink Виждала съм със собственоръчните си очи една девойка, която и тя не знаеше защо ама правеше всичко на въпреки! Не знам майка й как я издържа - това беше за период от 5 години...Тогава се търсеха "майстори" всякакви...Беше много трудно, наистина. Така, че вярвай ми - искрено ти съчувствам. Hug Hug Hug

Кам, говорех за деца, чийто родители са известени писмено да се покажат в училище между 6-6,30 понеже детето им има проблем и лично педагогическия съвет на училището ги вика. Е, ще си вземат отпуска ако трябва....Иначе как точно да има комуникация между родителите и учителите? Щото жената, която прибира децата определено не е човекът, който носи основната отговорност за децата! И тук става дума за невероятно агресивни деца. Просто като видях какво са способни да причинят на съучениците си  Shocked Shocked Shocked

# 634
  • София
Морг, ти все едно говориш за училище от крайните американски квартали. То и нашето не е цвете за мирисане, а е централно с високо реноме, но дисциплината в повечето случаи е изгубена кауза.

# 635
  • София
Наде, смятай, че господинът ни е един от най-добрите начални учители в училището, с дълъг стаж! Даже и той не може да се пребори с тях - имаха вече среща с педагогическия съветник, следва разговор с психолог..и после и аз не знам! Проблемът според мен е, че разрешиха да се избират учителите за първи клас. И съответно всички лигави и проблемни деца някак попаднаха в клас с учител - родителите тайно се надяваха да се "оправят" децата им! Та, положението е малко като в училище в Бруклин....

# 636
Ни нам, деца, аз мразех училището (сигурно, защото много учех), излекувах се от синдрома на отличничката чак повреме на закъснялата си магистратура. Наплесках въпросната магистърска теза на два - на три, а дипломният ми ръководител беше супер доволен; когато излезе негативната рецензия, ми написа сърцераздирателен и-мейл за това как средняците се справят най-добре в живота и ми предложи работа  Shocked А шестиците, си е--ха майката и си останаха там, без грам реализация.
Така че, строга майка няма да бъда  Crossing Arms Да научи английски, да седи на компа и да рита мач там...

# 637
Добър вечер!
Прибрах се аз най-сетне. При нас е потоп навън, а какво хубаво време беше до обяд...радвам се, че се помотах поне.
Гледам, за училище си говорите. Аз си мислех, че само в на синковеца класа е такъв кошмар с дисциплината, но явно е повсеместно. Зависи и кой какво разбира под лоша дисциплина де, но аз направо бях в потрес от неговия клас. Имам чувството, че на някои деца тотално им липсват първите седем. Отделно има майки, които си заравят главите в пясъка и отказват изобщо да признаят, че децата им са проблемни - че те нали проблем нямат. Какво като ходи да дразни и млати другите - нали не то е битото и тормозеното. Разваляло дисциплината - еми малки са още, то в първи клас докато свикнат... Голямо чудо, че нито чете, нито смята, нито пише като хората - има време, ще се научи...Пък те са масово такива и дърпат целия клас назад.
Униформи имаме, но се слагат по празници само. Аз съм за униформите, точно с идеята, че в училище не се ходи да си мерят финансовите възможности, а най-вече за да се учи. Моето дете има маркови дрехи, но е много вероятно занапред да не успявам всеки път да му ги набавям и не смятам, че трябва. Не ми е споменал за дрехите, но телефоните са редовна тема на обсъждане и явно критерий за това кой е по-по-най...
Притеснявам се какво ли ще е след някоя друга година... ooooh!

# 638
Биби, ако на мен ми бяха набивали някога това в главата много решения в живота ми щяха да бъдат по-други... Wink Wink Wink
Не си го мисли. Трябва и да си го имаш в теб.

# 639
. Аз съм за униформите, точно с идеята, че в училище не се ходи да си мерят финансовите възможности, а най-вече за да се учи. Моето дете има маркови дрехи, но е много вероятно занапред да не успявам всеки път да му ги набавям и не смятам, че трябва. Не ми е споменал за дрехите, но телефоните са редовна тема на обсъждане и явно критерий за това кой е по-по-най... Притеснявам се какво ли ще е след някоя друга година... ooooh!
И аз съм точно на това мнение. Нека си имат децата телефони и таблети по 2000 лв, но не е даскалото мястото за тези вещи. В детска възраст цената на вещите е много важен критерий, и е много комплексиращо, когато някои деца нямат, това което други имат. Peace

Да научи английски, да седи на компа и да рита мач там...
Фол, и аз така. Аз от много учене досега файда не видях за себе си. С парите, които родителите ми изхарчиха за моето образование, можеше един бизнес да се подхване.

# 640
Добър вечер и още веднъж честит празник Simple Smile
...
Днес бях на празничната литургия и много ми хареса! Simple Smile
...
Гледам, за училище си говорите :
Май всичко е до мотивация в семейството.
Ако в семейната среда не се цени образованието, и то не се смята като фактор за житейски успех - тогава отношението на детето към училището ще бъде съответното...

Познавам хора, бедни и богати, които успяват да се аргументират пред децата си защо е важно да са добре образовани, и от там - колко е важно прилежанието в училище.
Познавам и такива, които казват, че и без училище може да се живее и да се богатее.

Така че, според мен решението е по някакъв начин да се профилират училищата колкото може по-рано, за да може да няма деца от различни кръгове, с различни възможности и амбиции. Може да звучи малко гадничко, но това май е начинът класовете да са компактни и еднотипни и всеки ученик да получи съответното внимание и развитие..

# 641

Така че, според мен решението е по някакъв начин да се профилират училищата колкото може по-рано, за да може да няма деца от различни кръгове, с различни възможности и амбиции. Може да звучи малко гадничко, но това май е начинът класовете да са компактни и еднотипни и всеки ученик да получи съответното внимание и развитие..

Гери ти сериозно ли го мислиш това  Rolling Eyes

# 642
  • София
Добър вечер и честит празник със закъснение   bouquet

Много хубаво си изкарахме на РД издухме се, готвихме заек в гювеч много вкусно стана, и днес пак бяхме на маса  ooooh!

# 643
Фифи , завиждам ти че имаш време за фитнес душко  Mr. Green аз нямам никакво  Confused
Да се похваля , преборих мързела и излязохме на лунапарк с малката и на детски център после , сега се прибираме ще хапваме и ще лягаме ( дори наготвих - ориз със спанак на фурна , ако някой му се хапва аз черпя  Mr. Green)

# 644
ПОЗДРАВ с нещо много любимо!  Hug

Морги, то ясно, че ти за някакви крайни случаи говореше, ама аз исках да си отбележа моята бъдеща липса. Wink  Hug

Биби, ако на мен ми бяха набивали някога това в главата много решения в живота ми щяха да бъдат по-други... Wink Wink Wink
Не си го мисли. Трябва и да си го имаш в теб.
И аз така мисля - човек на първо място трябва да си го носи в себе си, после чак идва "набиването".

За униформите - също съм много "за". Но не и да изнудват родителите с това и да ги плащаме на цени като много маркови дрехи!  Naughty Иначе децата от първи клас ми се струват много малки да си мерят още марката на дрехите и технологиите. Това не започва ли "чак" от 6/7-ми клас някъде?  newsm78 Поне по мое време беше така.

Гери, профилирането на "богати и бедни" звучи малко крайно, както ти си го описала, но по начина по който запада държавното образование на много места в България, то това си става по естествен път. Богатите ще си дават децата в частни училища или ще дават подкупи, за да влязат те в хубавите държавни (защото и там местата вече са много кът, то стана като с градините малко), а бедните ще взимат остатъка.  Rolling Eyes Неприятно, но по цял свят е така. Нашето в България, където всеки е висшист, беше някакъв остатък от социализма.

Общи условия

Активация на акаунт