Набор 2007

• 15 006
  • 194
  •   1
Отговори

Здравейте!

Реших да започна нова тема за всички майки на първолаци (набор 2007)..Simple Smile

Ние ще сме  първолаци след две години и отсега проучвам добри училища и начални учители.
От проучванията ми съм се спряла на няколко :

31 СУЧЕМ "Иван Вазов"(Карагрошева)
32 СОУ " Климент Охридски"(Добрева)
107 ОУ "Хан Крум"(Петрова)
73. СОУ "Владислав Граматик"(Сенгалевич; Крайчева)
41 ОУ"СВЕТИ ПАТРИАРХ ЕВТИМИЙ" (М.Чаракчиева,В.Александова,Д.Бянова и Х.Божилова)
18 СОУ  и 125 СОУ
Ако някой знае или е чувал  отзиви за добри начални учители в съответните училища, ще се радвам да ги сподели.

# 1
Нека да се включа и аз тук. Моите малките бандити са набор 2007, но ще сме първокласници до година септември месец. Тъй като са по френска система (временно не сме в БГ), но до година като се приберем съм избрала за тях 17-то СОУ В София за тях - то е с изучаване на френски език от първи клас.

Бях там преди 2 години на родителска среща за първокласници (за баткото) и бях впечатлена от базата, от учителите и от директорката. От начина им на презентиране на самото училище и от бъдещите планове.

Освен това ми е сравнително близко, което също си е от значение!

Относно 32-ро СОУ - аз самата съм учила там, но беше отдавна. Сега правя проучвания за въпросното училище, но за баткото ни. Той е с английски език и до година септември ще е 4-ти клас. Надявам се да го приемат там!

# 2
И аз се записвам.
За сега проучвам 32ро и 76то.
За мое огромно съжаление децата, които са записани там са все с връзки. До сега знам за 1 случай в 32ро без и то майката нещо не и се разказваше много и ме посъветва все пак да си потърся връзка  Rolling Eyes
Бих се спряла и на по-далечно училище с транспорт..
Обмислях да го пускам догодина в предучилищна с надеждата после да мога да го запиша в първи клас в същото училище, но се оказа, че не става точно така

# 3
  • В светлината на слънцето
И аз се записвам в темата.  Grinning Синът ми е набор 2007, но за разлика от каката-първокласничка, за която преди година падна голямо мислене и чудене в избора на училище, при него изобщо нямам колебания. Ама никакви. Ще е в училището на кака си - 93-о, което от тази година е вече по системата на Гьоте институт. Страшно съм доволна от всичко!   bouquet А и за випуска на сина ми една от учителките, които се падат да вземат клас е невероятна.  Peace Така че поне вторият път няма да го мисля училището. Grinning

# 4
Здравейте!
Макар и рано, ходих до 41 ОУ. Имах намерение от другата година да се запишем на предучилищна там.   От разговора ми с учителките не съм очарована (уморени, изнервени и т.н.) ...Базата е ужасна...Има тема за 41 ОУ и там доста хвалеха учителките за предучилищна, но...всичко е много субективно..

# 5
  • Beyond the Frontiers
И аз се записвам в темата.  Grinning Синът ми е набор 2007, но за разлика от каката-първокласничка, за която преди година падна голямо мислене и чудене в избора на училище, при него изобщо нямам колебания. Ама никакви. Ще е в училището на кака си - 93-о, което от тази година е вече по системата на Гьоте институт. Страшно съм доволна от всичко!   bouquet А и за випуска на сина ми една от учителките, които се падат да вземат клас е невероятна.  Peace Така че поне вторият път няма да го мисля училището. Grinning

Жалко, че ни е далеч. Аз се чудя за 32-ро или кварталното - 5-то.

# 6
  • В светлината на слънцето
Galactic Voyager, от личен опит да кажа - най-добре е в квартално училище. Естествено, ако има добри учители и читава база. Просто не си заслужава от толкова малки да се блъскат да пътуват в софийския трафик по един час на отиване и още толкова на връщане. Това са си два часа, отраднати от времето им, в което биха могли да учат, играят или просто правят нещо интересно. Няма смисъл от подобни придвижвания. За тази възраст най-близкото училище, стига да има качествени учители и добра база, е най-добрият вариант. Моят съвет е като има дни на отворените врати и открити уроци - вече почти всички училища правят такива, да се отиде в набелязаните и да се види как изглеждат нещата. Базата няма как да я скрият, а подходът на учителя винаги личи - колкото и да се старае да е добър, мил и квалифициран, винаги си проличава, ако всичко това е поднесено изкуствено. Заслужава си да се поогледа и по този начин. Peace

# 7
  • София
Нещо рано ми се струва, но да следя Simple Smile

# 8
  • София
Все още не съм се ориентирала за у - ще. Първо, ми предстои да изберем на по - голямото хлапе и ако сме доволни, ще запишем и малкото в същото.

Последна редакция: пт, 27 апр 2012, 14:29 от Марти

# 9
  • Beyond the Frontiers
Galactic Voyager, от личен опит да кажа - най-добре е в квартално училище. Естествено, ако има добри учители и читава база. Просто не си заслужава от толкова малки да се блъскат да пътуват в софийския трафик по един час на отиване и още толкова на връщане. Това са си два часа, отраднати от времето им, в което биха могли да учат, играят или просто правят нещо интересно. Няма смисъл от подобни придвижвания. За тази възраст най-близкото училище, стига да има качествени учители и добра база, е най-добрият вариант. Моят съвет е като има дни на отворените врати и открити уроци - вече почти всички училища правят такива, да се отиде в набелязаните и да се види как изглеждат нещата. Базата няма как да я скрият, а подходът на учителя винаги личи - колкото и да се старае да е добър, мил и квалифициран, винаги си проличава, ако всичко това е поднесено изкуствено. Заслужава си да се поогледа и по този начин. Peace

Колкото повече го мисля, толкова повече и аз започвам да клоня към кварталното. Поговорих и с други майки в квартала, ще поуча и учителките.

# 10
Запис, тъй да се каже! Mr. Green
Треска мен не ме тресе, но все пак друго си е човек да е информиран и да е в час с проблемите на бъдещите първокласници. Hug

# 11
А някой от вас знае ли дали е задължително за набор 2007 да бъдат записани в предучилищна група тази година? В началото на годината много се шумеше, аз подадох заявление в нашето училище /на градина не сме ходили/. До момента никъде не съм прочела категорично, че е задължително и се чудя дали да я запиша, вижда ми се много малка, родена е в последния ден на ноември.

# 12
  • София
И аз с интерес се включвам.
107-мо Хан Крум и 22-ро са тези които проучвам  Peace

# 13
  • София
Здравейте, благодаря за полезната темичка.   bouquet

Въпреки, че има 2 години, от сега ме тресе треската за училище. Живеем в Овча Купел. Интересувам се засега от 88 СОУ и 151 (НСОУ) (квартални) или 73 СОУ (близо до работата ми).  Simple Smile

# 14
Нещо рано ми се струва, но да следя Simple Smile
и на мен  Wink
За сега съм се спряла на 109 оу

Общи условия

Активация на акаунт