БРОДИРАНА КРАСОТА - ГОБЛЕНИ 95

• 91 916
  • 749
  •   1
Отговори
# 510
Този метод с многото конци изглежда интересно Rolling Eyes хубавото е, че не се завършват непрекъснато конците, обаче като са близки цветове - както в случая е показано и като на снопчето имаш30 цвята..... Rolling Eyes аз бих се объркала кой цвят - кой знак е Crazy
ИнаТ аз бих сложила очи -така е безлично някак Rolling Eyes, а имена и дата според мен е задължително Laughing та нали картичката е за точно определени хора. Може да напишеш имената на мястото на сърцето от цветя или да пробваш да ги поместиш вътре в сърцето.

# 511
  • София
Или ако не успееш имената - сложи инициалите само - A & D  Peace

# 512
 Здравейте,нова съм във вашия форум ,но ви следя от известно време и шия по малко.
 Не знам дали забелязахте на сайта на 8888bg.com  има безплатни схеми на много хубави пейзажи.
http://www.8888bg.com/charts.php

# 513
  • София
Здравейте,нова съм във вашия форум ,но ви следя от известно време и шия по малко.
 Не знам дали забелязахте на сайта на 8888bg.com  има безплатни схеми на много хубави пейзажи.
http://www.8888bg.com/charts.php

Забелязахме  Wink Но по принцип като видиш гоблен с толкова много цветове - имай едно наум  Hug

# 514
ИнаТ, мисля си че с очи ще е по-добре - опитай с малки френски възелчета. Ако не ти хареса как се получава, винаги можеш да ги махнеш. Ако нямаш място за имената, може да сложиш само инициали, както вече някой беше писал или датата- тя заема малко място и пак е индивидуално.
И да използвам случая, за да се похваля какво сътворих за Гергьовден:

Последна редакция: пт, 20 апр 2012, 10:50 от люска

# 515
Здравейте момичета,
Търся схемата на едни рози за подарък? Искам да ги ушия на госпожата на занималнята, върнах се назад но неможах да намеря нищо?
Бихте ли ми помогнали!
Благодаря!

# 516
  • Пловдив
Здравейте момичета, най редовно ви чета но не се осмелявам да пиша.Макар че бродирам понякога то не мога да се сравня с вашите красоти.Днес обаче имам 2 въпроса.Имам панама 15/11 квадратчета ,но гоблена който искам да ушия е в априлския брой на Галерия Бродерия и е 9/11 квадратчета .От дългата час ми стига и остават по две квадратчета от страни,но от късата страна пак се побира но остава по 1 квадратче от вън.Въпросът ми е да го почвам ли с тази панама която имам или да си купя нова,дали по едно квадратче остатък е достатъчно?(в списанието ми е дадено, че трябва да ползвам панама 13/16). Събрах си половината конци за този гоблен от останали конци от други гоблени другата половина които липсват ще си купя Ариадна.Но намерих съответствие в един конец който е DMC бодовете не са много мога ли да ползвам него конецът е номер 1813 Ариадна и дават да съответства на 762 DMC.Мога ли да го ползвам за да не купуван нов.Гоблена се казва Дъщерята на пролетта.

# 517
Така и ще направя - ще пробвам и очи, и имената. Благодаря ви за съветите  Hug

# 518
  • Пловдив
Здравейте момичета, най редовно ви чета но не се осмелявам да пиша.Макар че бродирам понякога то не мога да се сравня с вашите красоти.Днес обаче имам 2 въпроса.Имам панама 15/11 квадратчета ,но гоблена който искам да ушия е в априлския брой на Галерия Бродерия и е 9/11 квадратчета .От дългата час ми стига и остават по две квадратчета от страни,но от късата страна пак се побира но остава по 1 квадратче от вън.Въпросът ми е да го почвам ли с тази панама която имам или да си купя нова,дали по едно квадратче остатък е достатъчно?(в списанието ми е дадено, че трябва да ползвам панама 13/16). Събрах си половината конци за този гоблен от останали конци от други гоблени другата половина които липсват ще си купя Ариадна.Но намерих съответствие в един конец който е DMC бодовете не са много мога ли да ползвам него конецът е номер 1813 Ариадна и дават да съответства на 762 DMC.Мога ли да го ползвам за да не купуван нов.Гоблена се казва Дъщерята на пролетта.

Спокойно можеш да ползваш 762 вместо конеца на ариадна.......
Едно квадратче от вън на тебе лично ти е достатъчно, но за този който ще го опъва и рамкира може да му е малко - зависи от майстора,  Joy

# 519
  • Стара Загора
dan4e rk, според мен, без да съм от кой знае колко опитните спецове, не рискувай с това парче панама, за да ти е мирна главата. По принцип правилото е да има минимум две квадратчета свободни от всички страни. Що се отнася до замяната на конец, за мен не е никакъв проблем.

# 520
dan4e rk, не рискувай- по-добре си купи нова панама. Както вече са ти писали за теб няма да е проблем да го ушиеш, но като го дадеш да го рамкират има опасност да вкарат от ушитото в рамката, което е неприятно.Винаги ще измислиш къде да оползотвориш това парче.

# 521
Dan4e,аз вече го започнах този гоблен,но го шия на бяла неразграфена панама с кръстат бод и става добре,а е и по-голям.По- късно ще го снимам и ще го кача да видиш това,което съм ушила до момента.

# 522
  • Пловдив
Ох имам и аз едно огромно парче не разграфена панама (бяла),но никога не съм шила с кръстат бод.Гледала съм разни уроци, но не схващам.Преди месец започнах едно момиченце с кученце ,но нещо не ми върви а е толкова простичък него се опитвам да го шия 1:4 (пак за сефте).Имам едни кончета от много отдавна се опитвам да ги довърша ,но все ги няма необходимите цветове останали са ми около 50 бода.Един вълк пък от предната ГБ той и той си нямаше късмет остана ми само фон, но си изгубих купения конец в някой джоб в бързината да го скрия от малката и сега и той седи и чака (не ми се купува нов конец),и едно момиче с праскови майка го взе на средата да го оправи че така го бях омазала че ми беше за първи път.Вече се подиграват с мен у нас.Само ги събирам окомплектовам започвам и на финала все си седят.Ще снимам да ви покажа творенията си.  Embarassed

# 523
Ето го етапчето от Дъщерята на пролетта- http://tutku1.snimka.bg/other/gobleni.660184.26959846

# 524
Dan4e според мен и това парче панама, което имаш ще ти свърши работа ( ако не ти се купува ново). Като остане по едно квадратче, можеш да пришиеш парче/лента от плат, за да е достатъчно за опъване.
Така стана с мойта пума - к'во метих, к'во правих.....изместих я наляво и надолу. После като я изпрах и изгладих приших по една лента от двете страни  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт