На море в Турция - тема 18

• 116 469
  • 744
  •   1
Отговори
# 30
  • София близо до Витоша
Мамита , да ви споделя и моите впечатления от Турция. Първата година почивахме в Мармарис клая на юли-началото на август - ПЕК - температурата през деня беше 45 градуса , а сутрин в 7 часа 31 градуса , с две думи юли и август не е много препоръчително да се пътува до там. Втория път бяхме в Кушадъсъ през септември - средата , тогава беше добре 30-32 градуса хотела беше Онура , но не отговаря на категоризацията си , пише че е 5 звезди , а беше 4 . Няма собствен плаж, плажа е само една платформа от която се гмуркаш в морето. Храната беше поне разнообразна ,но шезлонгите не стигаха за всички ,които искаха да се пекат на басейна /то друг вариант нямаше  де /.
Много искам да посетя Дидим или Бодрум.Но живот и здраве ще видим, бебка трябва да се роди през май .
Хубава вечер,

# 31
Здравейте момичета Simple Smile
За пръв път отварям темичката, защото до сега не сме ходили на море в Турция. Сега решихме да отидем и искам да ви попитам кога е по-добър период за море там (избрахме си Grand efe в Кушадасъ): 22-29.06. или 24.31.08.?
Предварително благодаря на всички, които ми отговорят Hug
Август ще е много горещо. Края на юни според мен е по-добър вариант /въпреки че аз съм зиморничава/. Ако още не сте направили резервация и имаш желание да споделиш какво точно очаквш от тази почивка, може да се намери и по-добър вариант /не казвам, че този е лош/.

# 32
Не сме направили резервация, обсъждаме го още. Очаквам да е нещо по-различно от Бг и децата да са доволни. Гледам в басейна на хотела за децата да има водна пързалка, затова се спрях на този.

# 33
  • София...........
Здравейте момичета Simple Smile
За пръв път отварям темичката, защото до сега не сме ходили на море в Турция. Сега решихме да отидем и искам да ви попитам кога е по-добър период за море там (избрахме си Grand efe в Кушадасъ): 22-29.06. или 24.31.08.?
Предварително благодаря на всички, които ми отговорят Hug

Края на юни месец е перфектно в Кушадасъ, юли и август е яко жега , но за мое съжаление ние ще ходим началото на юли, че баткото ще кандидатства .
За този хотел нищо незнам Sad

При нас нещата се накланят на варианта да ходим със собствен транспорт и ме интересува специално за Памукале как излиза по-добре - сами да се организираме или от агенцията?

# 34
  • София
А какво мислите, дали е добре в средата на септември за Алания?

# 35
  • София
Здравейте, да се запиша и аз да следя темата:)Ние четири поредни години ходим на почивка в Мармарис,  а миналата година за пръв път с децата. Те бяха толкова очаровани,че само ме питат кога ще тръгваме пак за Турция. Всяка година има какво ново да се види и пробва. Винаги ходим в края на септември - тогава е към 33 градуса и е страхотно. Още не сме направили резервация, защото чакаме изгодни оферти, но до края на април трябва да направим.

# 36
А какво мислите, дали е добре в средата на септември за Алания?
Ние отиваме в Анталия от 15.09. Мисля че големите горещини ще са свършили и ще е хубаво и морето и времето

# 37
  • ВАРНА
Две години подред почива ме през септември в Анталия,първият път 5-12 септември бях ме в Алания,а миналата година от 10-17 септември в Сиде и двете години беше около32-35 градуса,а водата в морето около 27 градуса,вечерите бяха доста влажни,тази година ще сме малко по рано от 1-8 септември в Алания хотел Делфин Ботаник,някой да има резервация вече за там по него време  Hug

# 38
  • София
Маpги акта за pаждане на детето ни го искаха на нашето летище. Казах, че не нося никъде не съм пpочела че тpябва и със стpог тон ми каза, че ни пуска едва и не по милост Можело и да не ни пусне Тогава писах в темата и пpедупpедих. Фамилията ми е с чеpтичка

# 39
  • София
Да се включа и аз-двоумя се между Hotel Voyage Belek 5*/Belek и Hotel Rixos Lares Park 5*/ Lara и направо не мога да се реша  С какво единия е по-добър от другия ? Ще съм благодарна на всяка за пресни мнения и препоръки

Според мен хотелите са доста различни и като концепция, и като цена. Приличат си по това, че и двата са много добър избор. Mr. Green
Voyage Belek предлага повече забавления за деца. От друга страна пък, има специална политика за гостите без деца, така че той е добър избор и за двойки, които искат спокойствие. Този хотел предлага и голям избор от видове стаи - в основната сграда, в бунгалата, в допълнителната сграда. Има много голям избор на а ла карт ресторанти.
Rixos Lares е много добър вариант, съвсем близо до летището, с огромна територия и добро обслужване на по-поносима от Voyage Belek цена.

Благодаря ти Марги -но все пак с две деца кой би избрала без да гледаш цената ? Thinking

# 40
Мама Мони, пропуснала съм, когато си писала в темата. Добре че се сети да кажеш отново. Simple Smile На мен не би ми хрумнало изобщо да нося актовете.

reni06, Voyage Belek освен, че има повече забавления за деца, се слави и с отлично обслужване, и с внимание към всички детайли, така че между двата хотела, за които се колебаеш бих избрала Voyage Belek. Все пак решаващи са семейните ви критерии за добър хотел и очакванията ви за хубава почивка, за това преценете кой от двата отговаря на изискванията ви. А мога ли да попитам от чисто любопитство, как се спряхте на тези двата, защото според мен са доста различни?

# 41
  • Beyond the Frontiers
Маpги акта за pаждане на детето ни го искаха на нашето летище. Казах, че не нося никъде не съм пpочела че тpябва и със стpог тон ми каза, че ни пуска едва и не по милост Можело и да не ни пусне Тогава писах в темата и пpедупpедих. Фамилията ми е с чеpтичка

Е с чертичка не е проблем, престаралиса се. Иначе е желателно да се носи акт за раждане, а задължително при различни фамилии. Проверяват на нашата граница, другите не ги интересува.

# 42
  • София
и аз в новата тема  Wink
нашата резервация е за новия голф хотел между Кушадасъ и Соке
дали някой също ще почива там

# 43
  • София
Аз пак да питам никой ли не е ходил на организирана екскурзия от хотел в Кемер до Памукале и да пише за пътуването? Rolling Eyes
И друг въпрос ми напира-ако сме с организиран чартър пак ли е желателно да нося акта за раждане на детето или само паспорта е достатъчен?
Относно времето в Алания/че първоначално за там се бях огледала/-от едната агенция като си говорехме ми  казаха,че юли и август е много горещо/но затова пък се чудих защо е по-скъпо  newsm78/и е по-добре първата половина на септември.

# 44
Относно времето в Алания/че първоначално за там се бях огледала/-от едната агенция като си говорехме ми  казаха,че юли и август е много горещо/но затова пък се чудих защо е по-скъпо  newsm78/и е по-добре първата половина на септември.

През юли и август е по-скъпо, вероятно защото е разгара на сезона. Руснаците например обичат да ходят точно в големите жеги, така че хотелите в никакъв случай не са празни. Пък и там жегите не се усещат толкова много. Като редуваш басейн или море с излежаване на сянка с нещо разхладително в ръка, хич няма да ти е зле дори и при големи жеги. Аз една година бях на 47 градуса в Белек и въпреки че ми беше доста топло, не е нищо в сравнение с това да си през юли в София, в претъпкан трамвай, да речем. Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт