Базедова болест - тема 2

• 78 676
  • 746
  •   1
Отговори
# 345
  • София
октомври ще стане 1 година откакто  го пия - и сърцебиенето намаля -рядко го имам но тази умора все едно че цял ден съм копала  Laughing

Merelenda  здравей и тук   thumbsup с теб все се намираме тук и там  Laughing
може би трябва да намалиш тирозола но това само лекар може да ти каже
Точно така, в никакъв случай не променяй на своя глава дозата на лекарствата или да спираш лечение без лекарско мнение. Казвам го от личен опит мислейки си, че всичко разбирам, но уви ... ей ме сега с 3 рецидива на прага на операционна зала  Laughing
Сърцебиене нямам, но умората ми е перманентна, но помня от кога не съм се събуждала отпочинала и да започна енергично деня.
Пипи, как си след операцията сега? Simple Smile

# 346
  • ВАРНА морето сините вълни
оо не нямам такива намерения аз точно преди 15 дни правих изследване и съм в норма пак а от месец съм с намалена доза -на 1 хапче на ден съм просто си мислех има ли начин да се пребори умората или поне да се намали -тя най-много ме мъчи -имам желанието да свърша много неща но силите ми не ми позволяват-много неприятно -и аз така се събуждам уморена  -вие имате ли лични наблюдения примерно ако си правя повечко фрешове или по лека храна дали ще има някаква полза изобщо -вие как се борите с нея

# 347
При мен не действат изброените неща. Ако това ще те успокои, със захлаждане на времето се чувствам перфектно. Laughing

# 348
  • Варна
При мен добре се отразяваше стоенето на хладничко Wink Миналото лято доста пазих климатика.

# 349
октомври ще стане 1 година откакто  го пия - и сърцебиенето намаля -рядко го имам но тази умора все едно че цял ден съм копала  Laughing

Merelenda  здравей и тук   thumbsup с теб все се намираме тук и там  Laughing
може би трябва да намалиш тирозола но това само лекар може да ти каже
Точно така, в никакъв случай не променяй на своя глава дозата на лекарствата или да спираш лечение без лекарско мнение. Казвам го от личен опит мислейки си, че всичко разбирам, но уви ... ей ме сега с 3 рецидива на прага на операционна зала  Laughing
Сърцебиене нямам, но умората ми е перманентна, но помня от кога не съм се събуждала отпочинала и да започна енергично деня.
Пипи, как си след операцията сега? Simple Smile

добре съм днес сам леко изнервена на 16 ще ходя да си пусна тсх да видя какво е положението иначе и аз от жегата не се чуствам добре като е по хладно ми е по добре

# 350
  • вече в собствен дом
Здравейте на всички.
При мене лоши новини. Преди 1 месец ми спряха тирозола. Бях 2 седмици на 1/2 таблетка и лекарката ми каза да го спирам, че всичко било напред. И ето днес:
преди 1 месец ТСХ - 2.25
сега - 0.02
преди 1 месец ФТ4 - 15
сега - 26/12-22/
Направо съм бясна. Сега трябва да започна всичко отначало, заради тъпата докторка, която не прецени, че 2 месеца и 20 дни са твърде малък срок за лечение на тиреотоксикоза.Сега пак изследвания , налучкване на дози, защото моето Фт4 много бързо се променя.
Това ми е втората ендокриноложка за последната 1 година, която сменям. Толкова ли никой не може да ми налучка дозите и да ме лекува. Сега незнамя дали пак да не я сменям.

# 351
Здравейте на всички.
При мене лоши новини. Преди 1 месец ми спряха тирозола. Бях 2 седмици на 1/2 таблетка и лекарката ми каза да го спирам, че всичко било напред. И ето днес:
преди 1 месец ТСХ - 2.25
сега - 0.02
преди 1 месец ФТ4 - 15
сега - 26/12-22/
Направо съм бясна. Сега трябва да започна всичко отначало, заради тъпата докторка, която не прецени, че 2 месеца и 20 дни са твърде малък срок за лечение на тиреотоксикоза.Сега пак изследвания , налучкване на дози, защото моето Фт4 много бързо се променя.
Това ми е втората ендокриноложка за последната 1 година, която сменям. Толкова ли никой не може да ми налучка дозите и да ме лекува. Сега незнамя дали пак да не я сменям.

ако си от софия ти препоръчвам др.начев от ендокринологията в маичин дом много е добър

# 352
http://imageshack.us/photo/my-images/822/imag0136ga.jpg/

Здравейте, ще ви помоля за съвет ...
Преди три месеца ми отстраниха шитовидната жлеза, пия си хормоните по програма и са почти в норми вече. Досега относно екзофталма не ми е правено нищо, а зная че се подлагат пациентите на пулс терапии, гаматерапии и специфични операции. Ендокриноложката единствено последния път ми изписа за очите Дехидратин Нео който трябва да пия поне 6 месеца. За щастие при последния преглед при офталмолог не се откри двойно виждане, имам и нормално вътреочно налягане. Според вас да настоявам ли за пулс терапия или да разчитам на това лекарство ?

# 353
Здравей! Чета редовно мненията ти в темата за операция на щитовидната жлеза, но не съм компетентна, нито съм се сблъсквала с това, за да дам някакво мнение по твоя проблем. Аз самата дори не съм ходила на офталмолог, а трябваше да свърша това отдавна. При мен имаше зачервяване от стоене на компютъра, но отшумя и така и не отидох.
Сега пак се замислих да го направя.

От написаното от теб, че имаш нормално виждане и нормално вътреочно налягане, то тогава за какво се прави пулс терапията? Има ли някаква изпъкналост на очите, която да налага да се прави, или друго? При тая терапия вливат кортикостироиди, нали? Каква е целта на вливанията?
Предполагам Смехорана ще се включи с коментар. На нея ту и препоръчваха да прави, ту не... тя ще даде мнение предполагам по въпроса.

# 354
При последния преглед при офталмолога ми каза че единствения ефект от евентуално допълнително лечение би бил козметичен. На линка по-горе съм си позволил да покажа как изглеждам в момента ... Има изпъкналост но не знам до колко е нормална, и каква част от нея би могла да се оправи без допълнително лечение. Долкото знам пулс терапията се назначава за "прибиране на очите", понижаване на вътреочното налягане, евентуално подобряване на диплопията и т.н.

Последна редакция: пт, 24 авг 2012, 09:16 от LZ1GJD

# 355
  • София
LZ1GJD, на мен ми предстои операция на щитовидната жлеза и ми бяха препоръчали Пулс терапия /вливания с кортикостероиди/, но преди операцията, за да не ми се увредели очите след операцията. Според изследванията при очния лекар екзофталмометрията на очите ми е  18мм при основа 99мм /не знам какво означава/ и Пулс терапия не се налага така установиха "светилата".
Доколкото разбрах Пулс терапия преди операцията я препоръчват, при високи стойности на ТРАК и ако не са ти здрави мускулите на очите, което го установява ендокринолог, при мен това последно беше Ана-Мария Борисова, която каза, че мускулите на очите са ми здрави и пулс терапията е абсолютно излишна. Мисля, че при екзофталмометрия над 25мм, препоръчват Пулс терапия, но преди операцията, защото след това увреждането на очите е непоправимо /така поне казаха докторите.../. Ти с какви стойности беше преди операцията?
Но си прав, че Пулс терапията е главно, за да се "приберат" очите.

# 356
Ами в момента имам само смътен спомен някога да е било около 21-22, но тогава се усещах че не можех да си затворя клепачите плътно, а сега си ги чувствам нормално. Ендокриноложката ми от Стара Загора беше писала в амбулаторния лист да се направи пулс терапия преди операцията, но като ходих при хирурга в Каспела каза че е по-важно да се "коригира" проблема с жлезата, очите ще се оправят после донякъде сами ... После като говорих с нея каза че може и след операцията да се прави терапия за очите нямало проблем ... Въобще струва ми се вас по София ви лекуват доста по-професионално и ме е яд че съм от провинцията Sad

# 357
  • София
А то некадърци има навсякъде независимо къде си.
Предполагам, че щом  хирурга е преценил, че не си за Пулс преди операцията сигурно е така. На мен доц.Пандев преди да ме гледа Ана-Мария Борисова също ми каза, че не съм за такава терапия.

# 358
Ами ... това съм аз ...

http://imageshack.us/photo/my-images/685/20120816230748.jpg/

Не знам до колко е нормално, сигурно има и по-тежки случаи - аз самия бях виждал такива в клиниката по ендокринология навремето.

Много ме е яд че 2008ма година още като бях в клиниката до министерство на земеделието можеше да се оперирам и щях да съм забравил и като цяло състоянието ми в момента вероятно щеше да е по-добро ...

# 359
  • София
Моите са изпъкнали значително по-малко и дори, ако не ме познават от преди няма да забележат хората, само аз си се знам май Simple Smile
Ана-Мария Борисова при прегледа ме кара да й следя пръста и така установи, че са ми добре мускулите. Теб преглаждаха ли те така?

Общи условия

Активация на акаунт