Базедова болест - тема 2

• 81 984
  • 746
  •   1
Отговори
# 510
Да , да , аз също съм се отказала да се филмирам ( омръзна ми вече ) и да си търся сама симптоми , и да се притеснявам и то накрая се оказва , че е нямало за какво . Всичко идва от тука  baduu Ще видим доктора какво ще каже . Ще ви пиша после , въпреки , че ще е чак другия месец .

# 511
Правилно  newsm10  А профилактични прегледи по принцип си трябват!

# 512
А възможно ли е от хормоните , или от хапчетата , и аз не знам от какво , да те болят гърдите . Както те болят преди цикъл , но постоянно така . На някоя от вас случвало ли ви се е ?

Всичко е възможно като ти се разбутат хормоните...аз по едно време бях попаднала в омагьосан кръг : ендокринолог, мамолог, гинеколог и така няколко месеца. Появиха ми се кисти в гърдите, гинекологични проблеми ..... Crossing Arms
kакви гинекологи4ни проблеми защото маи и аз имам много ме боли ниско доло и си мисля че може да имам киста от време на време получавам остри болки в гардите но за секунди

# 513
А възможно ли е от хормоните , или от хапчетата , и аз не знам от какво , да те болят гърдите . Както те болят преди цикъл , но постоянно така . На някоя от вас случвало ли ви се е ?

Всичко е възможно като ти се разбутат хормоните...аз по едно време бях попаднала в омагьосан кръг : ендокринолог, мамолог, гинеколог и така няколко месеца. Появиха ми се кисти в гърдите, гинекологични проблеми ..... Crossing Arms
kакви гинекологи4ни проблеми защото маи и аз имам много ме боли ниско доло и си мисля че може да имам киста от време на време получавам остри болки в гардите но за секунди

Иди на преглед, доктора е човека който ще каже какво става!

# 514
  • вече в собствен дом
А някой да има подпухнали и отекли очи. Също така от известно време ме болят и очите. Бях на очен преди 2 месеца. Имам само лек диоптър и астегматизъм , друго всичко беше наред. Възможно ли е толкова бързо нещо да се е влошило.

# 515
А някой да има подпухнали и отекли очи. Също така от известно време ме болят и очите. Бях на очен преди 2 месеца. Имам само лек диоптър и астегматизъм , друго всичко беше наред. Възможно ли е толкова бързо нещо да се е влошило.
Да, възможно е! Аз постоянно отичах (и не само очите). Зрението ми не беше влошено, но сега имам малки поражения (две години след откриването на болестта) - леко нарушено зрение и 1 мм екзофталм. При Базедова болест се засягат зрението, сърцето и обмяната на веществата. Като последното е свързано с нивата на "захар" в кръвта. Подпухналостта идва от там, че черният дроб се товари първо от приеманите тиреостатици и второ от срива на имунната система. Би трябвало да са ти пускали АЛАТ и АСАТ и ако обърнеш внимание ще установиш, че са завишени. Надявам се да съм била полезна! Peace Но все пак тичай в понеделник при ендокринолога и той ще ти отговори на въпросите.

# 516
Да, възможно е! Аз постоянно отичах (и не само очите). Зрението ми не беше влошено, но сега имам малки поражения (две години след откриването на болестта) - леко нарушено зрение и 1 мм екзофталм. При Базедова болест се засягат зрението, сърцето и обмяната на веществата. Като последното е свързано с нивата на "захар" в кръвта. Подпухналостта идва от там, че черният дроб се товари първо от приеманите тиреостатици и второ от срива на имунната система. Би трябвало да са ти пускали АЛАТ и АСАТ и ако обърнеш внимание ще установиш, че са завишени. Надявам се да съм била полезна! Peace Но все пак тичай в понеделник при ендокринолога и той ще ти отговори на въпросите.

И аз бях подпухнала, косата ми беше станала ужасна и слепнала, не исках да се поглеждам в огледалото.

# 517
  • вече в собствен дом
Това е , че аз от 1 година се лекувам, а чак сега започнах да се подувам, когато съм на 1/2 пропицил през ден. Вие в началото на болестта ли бяхте?

# 518
Това е , че аз от 1 година се лекувам, а чак сега започнах да се подувам, когато съм на 1/2 пропицил през ден. Вие в началото на болестта ли бяхте?

В първите 5-6 месеца, но аз съм на тирозол и л-тироксин.  Хормоните в норма ли са ти?

# 519

Не в началото, а към края на лечението, когато хормоните влязоха в норма. Бах на 2 табл. Метизол и 1 Еутирокс

# 520
здравеи аз имах същия проблем и лек екзолфталм на едното око лечението на базед е около 1 година и половина ако пак се влоши състоянието ти след ле4ението се прави операция лекаря какво ти казва??

# 521
  • вече в собствен дом
Да, хормоните с ми в норма. Поне за сега. Ще трябва да отида пак на очен. Аз трябва да нося очила, но ги слагам само пред компютъра и , когато шофирам. Може би са ми уморени очите, знам ли.
Благодаря ви за отговорите.

# 522
Здравейте и от мен  Simple Smile
Да се отчета и аз - след 2 месеца лечение с Тирозол хормоните ми вече са в норма (да видим дали там ще си стоят) , но аз определено се чувствам по-зле. Подпухнала съм и то много, пазя строга диета , а пълнея, абе ..... На очите и аз имам 3 мм екзолфталм - това оправя ли се след време или така ще си останем? Знаете ли?
Прави ми впечатление, че повечето от вас за отоците пишат в минало време - кога мога да се надявам евентуално да отшумят?
Благодаря ви предварително и бързо оздравяване на всички!   bouquet

# 523
Да се отчета и аз - след 2 месеца лечение с Тирозол хормоните ми вече са в норма (да видим дали там ще си стоят) , но аз определено се чувствам по-зле. Подпухнала съм и то много, пазя строга диета , а пълнея, абе ..... На очите и аз имам 3 мм екзолфталм - това оправя ли се след време или така ще си останем? Знаете ли?
Прави ми впечатление, че повечето от вас за отоците пишат в минало време - кога мога да се надявам евентуално да отшумят?
Beni2, на колко таблетки тирозол започна и на колко таблетки си сега? Колко е ТСХ?

Ако трябва да съм честна не съм ходила на очен. Rolling Eyes
Отоците не мога да преценя имам ли нямам ли. То от пълнотата не разбирам, май. hahaha
Ръцете не ми се подуват, май... под очите също. За краката имам моменти, като стоя по-дълго права, ама те и като не бях болна пак така се подуваха, като стоя дълго права. Rolling Eyes
Дано не се подувам.
Иначе аз имам вече 5 свалени килограма. Първите ми 5 свалени от години насам за 1 месец.
Откриха ми повишена захар (нарушена гликемия на гладно) ендокринологът, при който ходя за щитовидната жлеза, но аз се следях и самоизследвах самичка.
На едната контрола пускам ПКК+кръвна захар и ТСХ+ФТ4, ако иска последното, а на следващата ПКК+ кръвна захар и чернодробни.
И сега пия и хапчета за преддиабетно и спазвам някои ограничения в храненето, за които ендото ме насочи и имам резултат с килограмите.

# 524
Няма да се разминеш с два месеца терапия.  Peace За килограмите не се притеснявай и не се напъвай с драстични диети (не е препоръчително), няма да имаш успех. Аз бях 65 (след скорошно раждане) и станах 84 (колкото в 9 м. от бременността). Започнах да ги свалям след година лечение. Екзофталма няма лечение или по - точно не може всичко да стане като по старому. За отоците - като спреш лечението. По - горе съм писала. Успех с лечението! Надявам се да съм била полезна! Peace

Общи условия

Активация на акаунт