Базедова болест - тема 2

• 81 995
  • 746
  •   1
Отговори
# 495
Фри, 1 таблетка от 20 мг разделена в два приема. Бях на 2 таблетки около 6 месеца, не помня точно, но пулса взе да пада към 60, а аз с такъв пулс съм като умряла. Отделно кръвното падаше и докторът ми намали на едно хапче блокера. От тогава съм с пулс до 90 максимум, най-често 78-80.
Не си меря всекидневно пулса, но като стане дума или ако ме заболи главата меря кръвно и пулс.  Кръвното стои в норми, долу-горе с малки изключения - надолу.

# 496
Момичета , аз също пия 1/2 таблетка Пропанолол сутрин и 1/2 вечер  , и също усещам тази задушлива тежест в гърдите . Мислех си , че е от цигарите , но не може на всички да ни е от тях , по-скоро е от гушата .

# 497
А да ви попитам , на вас за колко време ви се нормализираха хормните ? Аз до сега съм пила Пропицил 2 месеца , и за това време FT3 и FT4 почтиии влязоха в норми , но TSH е мръднал само с 0,005 еденици ( от 0,005 е станал 0,010 ) .

# 498
А възможно ли е от хормоните , или от хапчетата , и аз не знам от какво , да те болят гърдите . Както те болят преди цикъл , но постоянно така . На някоя от вас случвало ли ви се е ?

# 499
А възможно ли е от хормоните , или от хапчетата , и аз не знам от какво , да те болят гърдите . Както те болят преди цикъл , но постоянно така . На някоя от вас случвало ли ви се е ?

Всичко е възможно като ти се разбутат хормоните...аз по едно време бях попаднала в омагьосан кръг : ендокринолог, мамолог, гинеколог и така няколко месеца. Появиха ми се кисти в гърдите, гинекологични проблеми ..... Crossing Arms

# 500

Всичко е възможно като ти се разбутат хормоните...аз по едно време бях попаднала в омагьосан кръг : ендокринолог, мамолог, гинеколог и така няколко месеца. Появиха ми се кисти в гърдите, гинекологични проблеми ..... Crossing Arms
И аз...
И май не само аз, а доста сме така, за съжаление...
Абсолютно точно си описала нещата, докторите и омагьосания кръг.

# 501

И аз...
И май не само аз, а доста сме така, за съжаление...
Абсолютно точно си описала нещата, докторите и омагьосания кръг.

А аз си мислех, че само при мен е такъв кошмар........ ooooh!

# 502
Oхххх и аз днес си запазих час за мамолог . И какво ще ме посъветвате момичета ?!? Сега излекувани ли сте ? Добре ли сте ? Какво ви откриха мамолози , гинеколози ... ?

# 503
Oхххх и аз днес си запазих час за мамолог . И какво ще ме посъветвате момичета ?!? Сега излекувани ли сте ? Добре ли сте ? Какво ви откриха мамолози , гинеколози ... ?
Не се филмирай, при всеки е индивидуално. Това че сме се събрали няколко с еднакви проблеми и омагьосан кръг, не е задължително да е при всички. Peace
При мен тези неща се появиха доста преди да ми се отключи щитовидното заболяване (това го знам, защото си проследих щитовидната, имаме в рода). В последствие със заболяването, някои неща прогресираха...
Но не е задължително да е при всички. Някои нямат такива проблеми, нито гинекологични, нито мамологични или други - като братовчедка ми, а е от 9 години със заболяването. Peace
Няма да споделям, какво са ми откривали и какво лекувам, че някои хора само от четене си внушават и се стресират. Това най-искрено и без лоши чувства го казвам. Hug

# 504
Да , разбирам те . На мен сега ми е притеснено за тази болка в гърдите , да не е някой рак  ooooh!  Но може и да е , защото съм в ову .

# 505
Да , разбирам те . На мен сега ми е притеснено за тази болка в гърдите , да не е някой рак  ooooh!  Но може и да е , защото съм в ову .
Laughing Спокоооооооо
Не се притеснявай, просто ходи на доктор. Само доктор може да те успокои, каквото и да си говорим тук. И между другото - аз безсимптомно и профилактично си прегледах гърдите за първи път. Ако чаках симптоми... то те дойдоха много, много по-късно.

ПС: Мен гърди през ову ме болят от тийн възраст. Просто споменавам. Wink

# 506

Чак пък рак, глупости. Simple Smile Но е хубаво, че ще отидеш на профилактичен преглед, и кажи на лекаря за проблемите със щитовидната жлеза.

# 507
А на теб какви ти бяха симптомите , след като ти откриха кисти в гърдите ?

# 508
На мен абсолютно никакви при кистите. Simple Smile
Болка често има при мастопатия, което пък не е болка за умиране.
Аз бях уплашена именно от болките и веднага хукнах единия път на хирург, който ме успокои, че не е нещо тревожно. Пих разни неща предписани от доктори.
А за кистите, дори не разбрах кога са излезли, а вече като растат се усещат и наболяват около цикъла.

И пак казвам - излишно е да се плашиш предварително. Това няма да ти помогне, особено пък да си търсиш симптоми и да сравняваш. Само доктор може да каже има ли повод за тревога или не.
Не се тревожи предварително, за нещо, което не знаеш какво е.

# 509
А на теб какви ти бяха симптомите , след като ти откриха кисти в гърдите ?
Ти вярно взе да се филмираш, споко. Ами беше ми станало като буца и ме болеше и формата на гърдата се беше променила.

Общи условия

Активация на акаунт