Базедова болест - тема 2

• 81 934
  • 746
  •   1
Отговори
# 570
Помня, Тина!
Много се радвам за теб!  Hug
Мисля, че ти споделих, че съм провела две иглотерапии, но за друго, и че за жлезата не ми стиска. Накара ме да се замисля.
Колко процедури направи до този момент?

# 571
Тина, чудесно, браво на теб. Ще споделиш ли нещо повече за иглотерапията, къде ходи, какви пари излизаи колко време трябва да се прави?
Мереленда, с теб какво става, как си? Simple Smile

# 572
Това бях аз, преди да се разболея
http://zwetina.snimka.bg/other/12.725556

Следва чудовището, в което се превърнах... след лечението, което започна май 2012 . Снимката е от първия учебен ден , т.е. 17,09

За съжаление не мога да се похваля с пълно възстановяване, но сега изглеждам почти като на първата снимка. Имам да сваля едни 5-6 кг, които натрупах благодарение  на "лечението", но те сега са ми най- малката грижа.Ето обаче какво се случи с гушата ми, бавно и постепенно изчезва

Последната снимка е седмица след началото на иглотерапията, много смалена, но пак ужасяваща гуша

Последна редакция: ср, 16 яну 2013, 18:47 от Тина :)

# 573
Това бях аз, преди да се разболея

Ето и чудовището, в което се превърнах... след лечението, което започна май 2012 . Снимката е от първия учебен ден , т.е. 17,09

За съжаление не мога да се похваля с пълно възстановяване, но сега изглеждам почти като на първата снимка. Имам да сваля едни 5-6 кг, които натрупах благодарение  на "лечението", но те сега са ми най- малката грижа.Ето обаче какво се случи с гушата ми, бавно и постепенно изчезва

Не се виждат снимките.

# 574
Уф, нещо не ми се получава със снимките, но ще ви ги покажа.

Мереленда, спомням си много добре за двата курса иглотерапия Simple Smile

Леми, аз ходя при д-р Еленкова . Тя е дипломиран лекар, но се занимава с иглотерапия и хомеопатия. Много начетена, точна, пряма жена. Обожавам я.  Скъпо удоволствие е иглотерапията, аз трябваше да ходя по 3 пъти на седмица, сега по 2 пъти. - между 400 и 600 лв на месец, но тези пари сега ми се виждат нищо в сравнение с ефекта, който постигам Simple Smile)) Мога да не ходя никъде, да не излизам, да не пия кафе, но за иглотерапията отделям. А и цигарките ми разреши, защото нервната ми система беше разбита. Намалих ги де и от там спестих парички Simple Smile)

# 575
Lemy , благодаря, добре съм!  Hug
Хващат ме лудите от време на време. Мисля, че дозата ми идва повечко, ама няма да я пипам, щом докторът така смята. Хем ме е страх като я намаля да не хукне пак към нулата, хем така с една половинка повече - ТСХ ми стои по-високо. Шантава работа!  Laughing
Иначе се чувствам добре. Само ме стяга от време на време и прескача сърцето. Вероятно екстраистоли.

Снимките и аз не виждам.

Иначе аз правих два курса иглотерапия по 10 дена без прекъсване. 20 лв беше процедурата.
На мен ми правиха и други процедури за съответното лечение, та тях не ги включвам в цената.

# 576
пуснах линк, че иначе не става..

# 577
малко по- скъпичко е при моята докторка, но тя ползва игли за еднократна употреба, разбира адски много и може би, защото е известна. Но си заслежава парите Simple Smile))

# 578
Много си хубава, Тина!  Grinning Пу-пу.
За гушата - разликата преди-сега е огромна, но щом казваш, че се доближава сега до първата снимка - това е чудесно!

Моята също е подута, сега с рецидива се поду доста, но с откриването на заболяването се бе подула и от двете страни и след като започнах прием на тирозол спадна и не си личеше изобщо.
С рецидива сега отново съм с подута гуша.
Успях да сваля 5-6 килограма от 1.11.2012 г досега с прием на Сиофор предписан от ендокринолога, заради нарушена гликемия на гладно. Пия ниска доза, захарта вече е в норми, но оставам на тази доза. Подозирам, че повече килца няма да се свалят, ако не увеличим дозата, но и захарта ми не изисква повече увеличаване - май.
Както и да е. Стига съм се оплаквала.  Laughing

Размърдахме темата, че беше заспала. Тъкмо си виках - всички са ок и затова не пишат. Дано е така и да пишем само с добри новини!  Hug

Да се редактирам:

малко по- скъпичко е при моята докторка, но тя ползва игли за еднократна употреба, разбира адски много и може би, защото е известна. Но си заслежава парите Simple Smile))

И моята ползва еднократни.
Вероятно е заради името. Известна е, щом и аз я знам от другия край на БГ.  Laughing
Моята не е толкова известна, но съм доволна много за болестите, за които ме лекува тогава.

# 579
Здравейте момичета!! Преди седмица ме диагностицираха с тиреотоксикоза/Базедова болест. Симптоми усетих преди около 3-4 месеца - невъзможност да кача няколко килограма(след раждането и преживян силен стрес отслабнах много), малко по-късно сърцебиене (но пулсът ми не се е качвал над 90), бърза умора, дискомфорт в очите-сухота най-вече (аз съм късогледа и ползвам месечни лещи, та го отдавах на този факт), ужасен косопад, който започна след раждането и с приливи и отливи продължава до сега. Започнах лечение с тирозол - 20 дни 3х2, след това 2х2, Селен х 1; геритамин - 10дни х2; и след това месец х 1. След месец съм отново на кръвни изследвния. Жлезата ми е увеличена - с гранични размери, възли няма. СУЕ, глюкоза, калции, левкоцити и въобще кръвната картина ми е в отлична норма. Другите ми показатели са следните :      TSH 0.005, FT4-58.74, TAT - 712.20, MAT-43.92; TSH рецепторни антитела-20.52
Бих искала да ви попитам дали някоя от вас има координати на добър офталмолог-ендокринолог за София? Както се досещате проблемът с екзофалма ме ужасява доста ( ендокриноложката на прегледа ми погледна очите, но не каза нищо; аз също не откривам промяна засега).
Също има ли някоя от вас която се следи при д-р Наташа Станкова?
Мисля след вторите изследвания средата на февруари да направя консултация при д-р Начев, за когото има доста писано от вас в темата Simple Smile
Благодаря предварително на отзовалите се  bouquet

# 580
Здравей, ciarabella! Много добра новина е, че нямаш оформен възел. Косата ти ще се възстанови. На мен и миглите ми чак бяха опадали! Екзофталма може и да не се прояви, предвид това, че нямаш възел. искам да кажа, че всичко може да влезе бързо във норма. Мисли позитивно и всичко ще се нареди! Hug Peace

# 581
Много благодаря за позитивния пост Hug
Всъщност от около година се занимвам с работа върху подсъзнанието и позитивната мисъл...трудно и напредъкът е бавен, но аз го виждам-дори и в приемането на тази диагноза...ще продължа и занапред надявам се.
Забравих да спомена, че спрях цигарите преди месец, когато сърцебиенето се засили.

# 582
Много благодаря за позитивния пост Hug
Всъщност от около година се занимвам с работа върху подсъзнанието и позитивната мисъл...трудно и напредъкът е бавен, но аз го виждам-дори и в приемането на тази диагноза...ще продължа и занапред надявам се.
Забравих да спомена, че спрях цигарите преди месец, когато сърцебиенето се засили.
Не си добре дошла, ама... щом си болна, няма как да те изпъдим от темата.  Laughing

Майтапа настрана, но ти пожелавам бързо да влезеш в ремисия и повече да не чуеш за болестта.
Като гледам, от ехографската находка, няма "кой знае какво", или поне не си описала цялостно.
Дано бързо вкараш хормоните в норма и жлезата да се кротне.
За екзофталма, или както там се пише, така и не отидох на доктор, а трябваше. Аз съм си внушила, че едното ми око е леко изпъкнало, ама сред всички вкъщи, само аз забелязвам това.
Иначе с приема на тирозола очите ще се успокоят, хормоните ще влязат в норми, антителата ще поспаднат, рецепторите също, че дори и в граница трябва да влязат последните.
Офталмолог само ти трябва, ако видимо имаш проблем с очите, или искаш просто да се консултираш. Предполагам момичетата от София ще препоръчат доктор.
За Начев добре си се насочила.

Искрено ти го желая и ... засега си "Добре дошла", с условие да не е за дълго!  Hug

# 583
Здравей Merelenda, докато четях темата "попих" доста информация от постовете ти  Hug
На ехографското ми изследване е записано - Нормална топография,променена форма и горногранични размери; структура силно нехомогенна с неправилни хипо и аехогенни зони. Еднакво и за двата дяла на жлезата е описанието.Истмус 0.2.
Аз задължително искам да отида на консултация с офталмолог, първо защото си имам проблем - късогледство макар и не прогресиращо засега ( но в последните години изключително безотговорно към очите съм се отнасяла и не съм била и на контроли..може би 5 години..ужас), та си мисля, че окото вече засегнато от някакво страдание е може би слабо звено при мен..и предвид измененията, които понякога се получават при Базеда си мисля, че е добра идея.... Опитвам се да издиря някакво име на офталмолог-ендокринолог но не попадам на нищо...много е писано за други проблеми с очите, и много имена се споменават там...но за ендокринолог офталмолог не видях нищо за сега...За това разчитам на помощ от първа ръка тук във форума  bowuu

# 584
Здравей Merelenda, докато четях темата "попих" доста информация от постовете ти  Hug
На ехографското ми изследване е записано - Нормална топография,променена форма и горногранични размери; структура силно нехомогенна с неправилни хипо и аехогенни зони. Еднакво и за двата дяла на жлезата е описанието.Истмус 0.2.
Здравей!  Hug

Мда, както при повечето в темата.  Simple Smile
Хубаво е, че нямаш гости в жлезата.  Mr. Green
Моята щитовидна първата година беше чиста, но вече с рецидива, освен базед-токсикозата си имам и екстра - нодозна струма.

Цитат
Аз задължително искам да отида на консултация с офталмолог, първо защото си имам проблем - късогледство макар и не прогресиращо засега ( но в последните години изключително безотговорно към очите съм се отнасяла и не съм била и на контроли..може би 5 години..ужас), та си мисля, че окото вече засегнато от някакво страдание е може би слабо звено при мен..и предвид измененията, които понякога се получават при Базеда си мисля, че е добра идея.... Опитвам се да издиря някакво име на офталмолог-ендокринолог но не попадам на нищо...много е писано за други проблеми с очите, и много имена се споменават там...но за ендокринолог офталмолог не видях нищо за сега...За това разчитам на помощ от първа ръка тук във форума  bowuu

Е, именно само офталмолог ти трябва. Аз лично съчетание от двете не съм срещала. Може и да има и да не знам, но принципно, добър офталмолог ще си постави диагноза и ако има нужда от лечение. Ако имаш някой, който ти е препоръчан, отиди при него.
Иначе и аз не виждам надалече. Това е късогледство, нали?  Blush Безотговорна съм.
Преди време ми поставиха няколко пъти различни диагнози и в последствие отидох при една професорка във Варна, на която имам доверие, заради лечение на близки. Каза ми тогава да не слагам очила и я послушах, ама това беше преди години (3-4). Не съм ходила откакто ми откриха заболяването, а трябваше.
Добре си решила да отидеш.

Общи условия

Активация на акаунт