Базедова болест - тема 2

• 82 001
  • 746
  •   1
Отговори
# 480
  • вече в собствен дом
А да ви попитам пиете ли пропранолол тези, които сте на поддържащи дози от 1-2 или половин таблетка. Аз не мога без него. Много ми е зле на сърцето. Също така много ми се гади.
Аз пия.
От няколко дена ме стяга в гърдите. Не е болка, а едно стегнато и задушливо.
Ох, и аз съм така Мереленда! Стяга ме, не мога въздух да си поема. Даже като оправям сутрин леглата съм като стара баба, едвам дишам. А снощи така се изплаших. Легнах и си и като започна да ми прескача сърцето, ужас , не спира. Станах , пих половин пропранолол и мина всичко. Тази сутрин си пуснах изследвания. Аз преди около 4 седмици си правих контрастна снимка и от тогава не се чувствам добре. Преди 2 седмици ми бяха наред хормоните, сега да видим днес.

# 481
А да ви попитам пиете ли пропранолол тези, които сте на поддържащи дози от 1-2 или половин таблетка. Аз не мога без него. Много ми е зле на сърцето. Също така много ми се гади.
Аз пия.
От няколко дена ме стяга в гърдите. Не е болка, а едно стегнато и задушливо.
Ох, и аз съм така Мереленда! Стяга ме, не мога въздух да си поема. Даже като оправям сутрин леглата съм като стара баба, едвам дишам. А снощи така се изплаших. Легнах и си и като започна да ми прескача сърцето, ужас , не спира. Станах , пих половин пропранолол и мина всичко. Тази сутрин си пуснах изследвания. Аз преди около 4 седмици си правих контрастна снимка и от тогава не се чувствам добре. Преди 2 седмици ми бяха наред хормоните, сега да видим днес.
Дано, дано да са наред и всичко да е просто временно! Praynig
Пиши после резултатите.

# 482
  • вече в собствен дом
Току що ми излязоха резултатите. ТСХ -2,67 и ФТ4 12.49/12-22/
На 1/2 таблетка пропицил съм от 10 дни.А защо тогава се чувствам толкова зле. Не мога да си го обясня.

# 483
Всичко ти е ок. Явно от шантавото време ще да е.
Още не можем да се настроим за зима. То дето се вика до оня ден пече слънце и бях по блузка и изведнъж студ.
А аз бях с ТСХ 6,66 на 2 таблетки тирозол и минах на 1 таблетка. Само за 20 дена на 1 таблетка тирозол ТСХ показа 0,461. Shocked
Чувствах се отлично! Дори се замислих за момент, дали изобщо беше редно за 20 дена да пускам контрола, че съм чувала, че при намаляване на хапчетата ТСХ първо рязко спада и после се намества, та не случайно препоръчват контролата да е на 40-45 дена при небременни.
Както и да е, сега съм на 1 и 1/2 тирозол, ама пък ми е кофти, кофти...
Не на гушата, не ми е лошо, но ме стяга в гърдите и не се чувствам добре.
Нищо няма да изследвам. Чак за Коледа... тъкмо ще станат 40 дена от последната контрола.
К'вото - такова.

# 484
  • вече в собствен дом
Много е странно това с хормоните. Миналия месец и на мен ми бяха предозирали малко пропицила и ТСХ ми стана 6, а се чуствах отлично. После ми го намалиха и за 2 седмици падна на 1.46 и се чувствах гадно. Вместо да е обратното. Сега пак ми е наред, а се чувствам пак недобре. Утре съм при лекарката да видим тя какво ще се изкаже по въпроса.

# 485
Пийте си редовно бетаблокера и не го спирайте без да ви каже лекар.
Мисля че неразположението не е от "шантавото време", а от слабостта на сърцето - като е ускорен пулса сърцето се натоварва и съответно човек се чувства уморен, безсилен, не може да си поеме дъх, спи му се.

# 486
Пийте си редовно бетаблокера и не го спирайте без да ви каже лекар.
Мисля че неразположението не е от "шантавото време", а от слабостта на сърцето - като е ускорен пулса сърцето се натоварва и съответно човек се чувства уморен, безсилен, не може да си поеме дъх, спи му се.
Фри, аз с бетаблокер поддържам пулс до 90. Сега е около 80. И 130 като съм вдигала, пак не ми е било както сега.  Sad
Сега съм на 1 таблетка пропранолол от 20 мг, че иначе пулсът ми падаше до 60, кръвното падаше надолу и ми ставаше лошо.
Мислиш ли, че от пулса идва всичко? В смисъл - тези стягания?

# 487
стяганията идват от гушата то е като верига щитовидна-сърце-пулс

# 488
Да, Пипи.
Интереното е, че като ме е стягало хормона е бил в норма, а като се чувствам добре не е в норма. Rolling Eyes

# 489
и мен понягога ме стяга но не обръщам внимание може да е от цигарите

# 490
и мен понягога ме стяга но не обръщам внимание може да е от цигарите
То и аз толкова обръщам внимание, ама като пита някой се сещам. Иначе смуча лукчета, ментови бонбони и т.н. и малко освежават.
Наистина, може да е от цигарите, че и кафето.

# 491
да кафето много влияе аз пия 3 в 1 ако можеш замени кафето за нещо по слабо и също кола не пия вече 3,4 години

# 492
  • вече в собствен дом
И аз не съм спирала пропранолола. Пиех по 1/4 сутрин, но сега пия по половинка. На мене също ми пада кръвното от него, но пък ми действа успокояващо за сърцето. И аз пия само 3 в 1 сутрин и повече кафе не пия през недя. Също и кола не пия. Но задуха си го има, също и прескачането.

# 493
Аз няма да казвам колко кафе и кола пия (съм пила). Хайде, сега кола не пия, ама кафе... ooooh!

# 494
Да те питам като във вица за бирата и водката  Simple Smile  Simple Smile а колко бетаблокер взимаш?
Аз пих (пропранолол а преди това обзидан май се казваше) всеки ден повече от 20 години, бях толкова привикнала, че задължително имах поне 1 блистер в чантата, поне един в офиса, един в колата, един в къщи, един на вилата по всяко време... Сега е лесно има аптеки навсякъде, но съм изпадала в паника при командировки в чужбина, като открия че съм го забравила. А там без рецепта трудно даваха. Не можех да си поема дъх без да съм си взела хапчето и нямах сила за нищо.

Общи условия

Активация на акаунт