Най -после да си купя свестни препарати за чистене - 4

• 131 393
  • 749
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Може ли да ми препоръчате препарат за бани и тъмна ПВЦ дограма след ремонт? Simple Smile Също ми трябва и нещо да почистя накапванията от латекси, мазилки и т.н по подовите настилки. Разтворител някакъв евентуално?

# 196
  • Somewhere far away
латекса само с вода се мие доколкото знам аз...

# 197
  • София
Латекса от баните и пода го отмих. Но от дограмата не успях. Тя е имитация на естествен дървен фурнир, леко грапава. Не знам, но с гъба и микрофибърна кърпа не стана. Притеснявам се от нещо по-силно, да не стане на петна.
Освен латекса, по стъклата има грунд, нещо си от импрегнирането на камъка отвън, по френските прозорци има и пръски от замаските по пода, от стените и т.н.  Със шпатула се сваля едрото, но дребните пръски не стават или по-точно на точка по 5 мин. Освен това квадратурата е убийствена и нямам време по час на стъкло Tired Бонус ми е лепилото от хартиеното тиксо по дограма, врати и первази ooooh!

# 198
Ms.Gorgeous , направо ми се свива сърцето като те чета. Съвсем скоро и аз минах през това. По дограмата с мокра микрофибърна кърпа не излиза ли? Със стъклата аз процедирах така: първо със суха къпра търкам, за да изпада засъхналите пръски латекс , шпакловка и всякакви други екстри; после минавам с мокра кърпа с вода и накрая напръсквам с препарат хубаво и го оставям да постои без да бързам да търкам. Под прозореца обаче слагам хавлия,че почва да се стича.  Другото, което ми помогна са мокрите кърпички с алкохол. Аз вземам от Лидл. Смятам, че лепилото от тиксото може да падне с тях. Може да пробваш само с ракия или спирт, но първо на скришно място. Пожелавам ти успех! Събирай помощнички Simple Smile
За почистване на лепило от кантирането на мебелите ми помогна разредител на Декоратор.

# 199
  • София
Скица, благодаря ти. Hug
Чистят се прозорците, ама....
Ще взема от тези мокри кърпички, разредител обезателно ще взема също Peace

# 200
  • 14°25´17˝ ... някъде по линията...
Браво на вас, аз все още не мога да се отърва от петната от латексова боя в банята, а даже търках с грубото на гъбата, обливане с горещ душ и т.н.
Може да е полезно - някакъв майстор посъветвал мъжа ми да чистим тези неща с технически бензин, още не съм го изпробвала заради миризмата.

# 201
Препоръчайте ми ефикасен препарат за премахване на белите петна от сапун по плочките на банята?

# 202
  • Бургас
И аз тук с два въпроса:

1. Свестен препарат за под - теракотени плочки, гланцирани. Сега мия с DM с оцет, що-годе доволна съм.
2. Фугите в банята навремето ги намазах с някаква смес, която уж не пропуска влага (вероятно има силикон в състава си). Е, стана това, че те стават черни за отрицателно време. Единственото спасение е да ги пръскам с белина, но издържа кратко време, а и не ща да се тровя. Та моля за съвет!

# 203
Страшно доволна съм от универсалния препарат за под и всякакви твърди повърхности Грюн грийн - мие чудесно, мирише приятно.
Фуги почиствам с препарат за баня на същата фирма. Ползвам и мека четка.

# 204
  • София
Страшно доволна съм от универсалния препарат за под и всякакви твърди повърхности Грюн грийн - мие чудесно, мирише приятно.
Фуги почиствам с препарат за баня на същата фирма. Ползвам и мека четка.

Може ли да кажеш, къде мога да ги намеря? Hug

# 205
Карфур, Пикадили или он-лайн да си направиш поръчка.
Спреят им за баня е един от малкото, които не те тровят със зловонна миризма, а пък чисти превъзходно Heart Eyes.

# 206
Спреят им за баня е един от малкото, които не те тровят със зловонна миризма, а пък чисти превъзходно Heart Eyes.[/b]

В този ред на мисли, отговаря ли на моя въпрос:
Препоръчайте ми ефикасен препарат за премахване на белите петна от сапун по плочките на банята?

# 207
  • Варна
Аз мия банята с Доместос, без да го разреждам.  Няма нужда да ви описвам миризмата, но пък чисти от раз, фугите не хващат мухъл и не почерняват доста време.
Ще пробвам и Грюн Грийн обаче.

# 208
Да, Си Лайт. Аз дори не ползвам четка за сапунените следи - напръсквам и веднага отмивам с душа. Всичко пада на мига, единствено фугите минавам с мека четка.

Доместос съдържа силно токсичен хлор - това е една от най-силните отрови за човека и природата. Не използвам белина и хлор-съдържащи в дома.
Освен това при работа с препарати, които съдържат хлор, се получават изпарения, които от своя страна предизвикват миниизгаряния по дихателните пътища на човека.

# 209
Да, Си Лайт. Аз дори не ползвам четка за сапунените следи - напръсквам и веднага отмивам с душа. Всичко пада на мига, единствено фугите минавам с мека четка.

Благодаря  Hug А има ли някъде снимка на този препарат, защото мисля да отскоча до Пикадили да го потърся?

Общи условия

Активация на акаунт