Най -после да си купя свестни препарати за чистене - 4

• 131 349
  • 749
  •   1
Отговори
# 435
А с какво чистите трайни петньосвания върху хромирани части (смесители, бутони на казанчета и т.н.)?
Но не точно замърсявания, по-скоро като корозирало стои и не може да се изчисти с нищо Close.

Ох, ще почерпя като разбера  Mr. Green
Само един мой горчив опит- никога не нанасяйте препарат, ако преди това сте пускали гореща вода, батерията веднага почернява и няма измиване, със сигурност

# 436
  • София
Аз вчера с К2Р изчистих тава, която беше супер загоряла от печене на чушки. Но я напръсках и оставих повече от 24 часа, а след това само измих - всичко се смъкна, много съм доволна.
Днес смятам същото да направя и с фурната, да го оставя повече време, защото и аз така стъклото не мога да изчистя с обикновен обезмаслител.

Това е моят препарат  Peace
Моята тайна- готвиш, оставаш яденето горещо вътре, става конденз, идеално размеква натрупания загар  Mr. Green
Да, ама има вероятност кондензът да потече надолу и да направи шкафчето под печката на кадаиф  Mr. Green Та, добре е да бъде наблюдаван процесът  Simple Smile
А пропо, и аз от К2r съм много доволна - заедно с Апта-та - страхотна работа вършат.

# 437
  • Варна
Благодаря, момичета...още утре ще го потърся   bouquet

# 438
  • Край морето... при пясъка и сините вълни

исках да те питам, кой е този син Корал за цветно пране?

http://bornbg.com/media/catalog/product/cache/1/image/500x500/9d … 4d70e03767fe0.jpg

# 439
А с какво чистите трайни петньосвания върху хромирани части (смесители, бутони на казанчета и т.н.)?
Но не точно замърсявания, по-скоро като корозирало стои и не може да се изчисти с нищо Close.

Това е варовик.
С препарата, на който пуснах снимка на предишната страница.

# 440
# 441
  • България-Швейцария

Това е варовик.
С препарата, на който пуснах снимка на предишната страница.
Дано да се получи.
Въпреки, че по-скоро са някакви тъмни петънца (като остатъци от мухъл) и имат релеф, все едно направо се е скапало покритието.
Смесителите са метални, с тях лесно, бутоните на казанчетата (вкл. вградените) обаче са пластмаса, може ли пак с него или ще направя по-голяма поразия?

# 442
Не, няма каква поразия да направиш, препарата съдържа основно оцет и така си и мирише. А тези натрупвания щом казваш са релефни и с черно по тях, предполагам са натрупан варовик и от постоянната влага се е образувало мухъл по тях. Опитай, все пак препарата не е скъп.
Аз с него освен тъмните плочки чистя и батериите, грейват като нови, но там, където е натрупан много търкам с нещо по-твърдо, като обратното на домакинските гъбички.
Предполагам при теб ще падне голямо търкане, защото доколкото разбирам ти се е натрупал с времето. Ако опиташ пиши после дали и с какво е станало.

# 443
  • Варна
Сподели после оправи ли се,защото в предишното жилище така ми изглеждаше батерията, след като я намазах с неподходящ препарат ( за WC беше май) после се заговорих по телефона и стоя сигурно час. С една дума - унищожих покритието Sad

# 444
  • Русе
Точно се унищожава покритието, не е варовик и отгоре мухъл. Честно казано едва ли ще се оправи.

# 445
  • Бургас
Ако е унищожено, няма как да се изчисти.
Натрупан варовик много хубаво чистих с един препарат на Перилис за котлен камък.
http://www.perilis.com/cleaning-sub-bg.php
И със сода и оцет пак става. Посипвам сода около мястото, поливам с оцет и то шупва. Намазвам и оставям така.

# 446
Влизам да похваля препарата на Бреф за почистване на тоалетни! С други препарати не успявах да почистя така перфектно, а с този бързо и лесно! Вътре в самата вода се бяха натрупали замърсявания - котлен камък ли, що ли - от години не успявах да го махна.

# 447
Влизам да похваля препарата на Бреф за почистване на тоалетни! С други препарати не успявах да почистя така перфектно, а с този бързо и лесно! Вътре в самата вода се бяха натрупали замърсявания - котлен камък ли, що ли - от години не успявах да го махна.

Кой точно?

# 448
  • При децата ми
Най-сетне намерих Gruen Green за подови повърхности. Пише, че е безвреден и става за всякакви повърхности, вкл. паркет и ламинат. Малко съм предубедена за ламината, но ще рискувам...
Апропо, в магазин Карфур на Илиенци специално от Грюн Грийн продуктите имаха още веро и таблетки за съдомиялна. А отделно, има така любимия син Корал за цветно пране на цена 10 лв. Simple Smile

аз ползвам препарата за под вече цяло лято, и на плочки, и на ламинат и съм доволна - хубаво мие, мирише добре (на портокали), на ламината нищо му няма Simple Smile

исках да те питам, кой е този син Корал за цветно пране?

Мина фон В., от къде купи препарата на Грюн Гриѝн?

# 449
  • София
Аз без да имам претенции на познавач,но инкса има момент в който може да се "зарази" със ръжда-обаче твърдо не е от олио-заразява се от допир с друго ръждясало нещо.

Общи условия

Активация на акаунт