Най -после да си купя свестни препарати за чистене - 4

• 131 471
  • 749
  •   1
Отговори
# 330
Според мен е хубаво да се подсушават, независимо плочки, врати,мивки или батерии. За плочките никога не ги подсушавам, мързи ме. Но батериите когато имам време след като се намокрят ги подсушавам, особено душ батерията след къпане, блести като нова (тя си е и нова де) Когато мокрото се забърсва всеки път не остават следите от варовика.

# 331
да споделите от къде да намеря препарати на Дионис. гледах в големите маркети, но няма...

Само от дистрибутори. Няма ги в никой магазин - в никой град. Виждам, че сте от Варна.
Трябва да си намерите дистрибутор там.
Аз вече станах, но съм в София  Simple Smile
Успех! Ще останете доволна!

# 332
  • София
Момичета, помагайте, моля.
Едни райета от кърпа пуснали зелено и сега всичкото ми бяло пране се озелени. Знам, че имаше такъв препарат, който гони тези нежелани оцветявания, но не се сещам какъв беше. Ако някой знае да каже, моля. И къде в София може да се купи.

# 333
  • София
- в Кауфланд, ХИТ, МЕТРО и т. н.

# 334
Не е точно за чистене, но ще питам тук . Търся малки опаковки душ гел, лосион за тяло, пяна за коса изобщо каквото се сетите но в малки опаковки. Спешно ми се налага да минимизирам багажа за почивката и това е добър вариант.
Виждала съм малки душ гелове в ДМ, но останалите неща, особено пък пяната - не съм виждала.  Всяка идея ми е добре дошла. 

# 335
Тай, в ДМ до касите има малки опаковки на пяна, душ-гел, шампоани.
Друг вариант е да търсиш познат аптекар, който да те снабди с тестери.

# 336
Ако ти трябва и перилен препарат има малък гел-тубичка в dm.

# 337
Благодаря, момичета. И аз натам се бях насочила.

# 338
  • София
Karimma, много ти благодаря за бързата реакция, ще потърся.

Тай, има и в Lilly, конкурентната дрогерия на DM. Опитай и в големите аптеки-дрогерии. Например Ремедиум.

# 339
  • София
- в Кауфланд, ХИТ, МЕТРО и т. н.

Отново благодарности, върши добра работа, намерих го в кварталното магазинче за препарати (с едно малко пакетче за отстраняване на котлен камък от ел. кани - бонус) срещу 5 лв. Има известна разлика в картинката - вместо една наполовина оцветена мъжка блуза има две дамски - бяла и розова, но надписът и марката са същите. Даже запази оригиналните цветове на едната дреха, а премахна само оцветеното от предишното пране. Умно. Препоръчвам.

# 340

Той се води за варовик, но пък като мия вертикалните тъмни плочки с други препарати винаги ми е оставало бяло, но пък моите не са много замърсени, защото са нови и единствено им замърсяване е от варовика, който остава след къпане от пръскането. Ако са повечко замърсени може с някой препарат да се изчистят, а после да се мине с dm-ският.

най-накрая се снабдих с този препарат и определено съм доволна от ефекта. изобщо не побеляха плочките, само дето сега се вижда че съм пропуснала на места да изтъркам фугина от плочките ooooh!  и като се сетя какв търкане беше, хич не ми се почва пак...  ама няма начин. Laughing

# 341
Момичета имам нужда от помощ. Чудя се дали си прецаках теракота или просто е замазан. Той е тъмно кафяв на квадратчета, обаче имам няколко плочки, които стоят като замазани и с по светли петна, Като ги намокря шарките си седят така ясни както трябва да са, но изсъхне ли е ужас.  Пробвах какво ли не, но резултата е същия . Как мога да разбера дали съм ги съсипала или не. Ако е от значение в банята са.

# 342
BacuTy, изцапали ли сте ги с нещо или от някой препарат е станало така? А ти с какво пробва да ги почистиш? Според мен с този горния препарат, който е цитирала tedka, ще стане работата. Той е с оцет вътре. В магазините dm се продава. Ако решиш, може да пробваш с лимонтозу, разтворено във вода или лимонов сок. Задължително първо на по скришно място, да не вземе да стане фал.

Сега се сетих да пиша, че по идея на Пунчик , смесих лимонтозу, сода бикарбонат и малко гореща вода, после изсипах в тоалетната чиния. Оставих така няколко часа и след това изтърках. Изпада котления камък и чинията светна.

# 343
  • Варна
Радвам се, че съм помогнала Simple Smile
Да взема да си кажа - когато за първи път попаднах в тема, в която предлагаха чистене с оцет, сода, кори от лимони и т.н. си помислих "ТИЯ ДОБРЕ ЛИ СА?!? Хората са усъвършенствали всякакви препарати от десетилетия, те ще ме карат да се връщам в каменната ера!" Тогава дори и не опитах. Айде де! Чак след някоя и друга година се замислих, защо наистина ползвам препарат с оцет, а не самия оцет. И тъй като обичам да опитвам нещата преди да ги отписвам окончателно (така се опитах и да слушам Верди и да чета Достоевски) и открих, че не са били толкова луди.
Да не се отплесвам повече Simple Smile само да кажа ако се чисти с лимонена киселина, после задължително се изплаква добре, защото иначе тя пак си кристализира и остават петна. С оцета май не е така, но не мога да кажа със сигурност, защото ми мирише и съм опитвла само веднъж.

# 344
Пунчик,прегледах няколко страници назад,но не откривам пропорцията на лимонтузу,сода и вода за тоалетна.Би ли повторила моля или на лични.

Общи условия

Активация на акаунт