Най -после да си купя свестни препарати за чистене - 4

• 131 403
  • 749
  •   1
Отговори
# 405
  • София
az-mama2, имаш ли магнит, да му лепнеш на тоз, иноксовия? Wink Гледай да не е от гипсовите фигурки само, че да не събираш парченца после...ако е баш-инокс. Ако пък магнитът не ще да се лепи - ясна е работата.

# 406
karimma,лепи се магнита Wink баш инокс си е, железен, стабилен,ама пусто какво стана и аз не знам ooooh!

# 407
  • Mediterraneo
Не знам къде да питам, затова пускам въпроса си тук, дано някой помогне  Peace

В банята сложихме едни релефни плочки по пода на душ кабината. Нанесохме се, докато тече ремонтът в останалите стаи, внасяше непрекъснато прахоляк, пясък и други боклуци в банята и плочките се захабиха зверски... Пробвах няколко препарата, упорито търкане с четки и други груби работи, е, не става и не става- бледозелени са, а седят едни посивели  Cry Препоръчайте ми изпитан препарат за такова нещо  Praynig И не си слагайте релефни плочки в банята  Mr. Green

# 408
  • София
karimma,лепи се магнита Wink баш инокс си е, железен, стабилен,ама пусто какво стана и аз не знам ooooh!
Върни се да ме прочетеш пак Wink Ако се лепи магнитът, не говорим за чист инокс.

# 409
  • България-Швейцария
Не знам къде да питам, затова пускам въпроса си тук, дано някой помогне  Peace

В банята сложихме едни релефни плочки по пода на душ кабината. Нанесохме се, докато тече ремонтът в останалите стаи, внасяше непрекъснато прахоляк, пясък и други боклуци в банята и плочките се захабиха зверски... Пробвах няколко препарата, упорито търкане с четки и други груби работи, е, не става и не става- бледозелени са, а седят едни посивели  Cry Препоръчайте ми изпитан препарат за такова нещо  Praynig И не си слагайте релефни плочки в банята  Mr. Green
Cillit Bang - спреят с оранжевата капачка.
С него успях да махна захабявания върху капака на колата си от протеклия покрив на гаража, а вече я виждах за пребоядисване, толкова зле беше - петньосана качествено с нещо като бетоно-варовик, направо патинирало отгоре.
Ако са наслагвания от ремонта, ще се изчистят.
Ако се е повредило покритието на плочките обаче, единственият вариант е смяна Confused, но не ми се вярва да е това, керамиката е доста по държелива в сравнение с автомобилната боя, след като изчистих гадостта си беше като нова отдолу. Не стана отведнъж - пръскаш, чакаш малко да разтвори (при мен направо кипеше, нещо като реакцията на Vanish върху петно) и след това почистваш.

Някой ако има и други идеи, нека се включи.

# 410
аз пък да похваля магическата гъба на Фино /може и да е коментирана, но още един глас не е излишен  Simple Smile/, с нея лъснах фугите на гранитогреса ми и светнаха, всъщност не може да се каже че са фуги, а по-малко разстояние
и тъй като плочките са бели, замърсената фуга изглеждаше много грозно - сега подът ми се преобрази  Peace
използвах 2 гъби за 2 лева и нещо за кухня и коридор, много съм доволна

# 411
Можеш ли да покажеш какво представляват тези гъби на Фино?

# 412
Тарталета, не искам да те отчайвам, но точно това се получи при нас в кухненския бокс. След много опити да изчистя, не успях. Не захабяване, а направо си е цимент. Та аз не се справих, свикнах, защото не се вижда зад плота. Ако се намериш начин, сподели, моля.

# 413

Peace

# 414

Peace
не мога да намеря картинка на гъбата - но при продуктите на фино я има, купих я от фантастико, но я гледах и в дм - в опаковка са 2бр чисто бели а от едната страна имат червено-оранжев тънък слой гъба
чисти се с бялата част,след като се намокри с вода и при самото почистване, се стопява бялата част

# 415
може би е тази гъбата на Фино или нещо подобно - предполагам, че пише магическа на нея и не ще да е толкова евтина. марката има сайт с описание на продуктите. ще я пробвам и аз.

# 416
  • Варна
Има и на Apta, Sano и на разни други фирми. Аз харесвам повече разните видове без червен слой. Има ги и поразни магазинчета за перилни и почистващи препарати, срещала съм я в Пикадили. Официално се казва универсална почистваща гъба.
Перфектно почистват пластмасовата част на принтери, монитори ... нацапаното от пръсти по ел. ключове и около дръжките на вратите, надраскани стени и т.н.

# 417
Аз онзи ден си купих такава гъба на Фино.  Видях,че пише "магическа" и от любопитство я взех. Сетих се че сестра ми преди беше купувала някаква. Режеха се парченца и като търкаш се стопяваше. Реших да я пробвам на керамичния плот, но нещо не ме очарова. Дори не ми се стопи. Ще я пробвам на друга повърхност да видя как ще се представи.

# 418
Тези гъби и аз не ги харесвам - писала съм по-напред. За почистване на ключове, контакти, принтери и т.н. ползвам навлажнена микрофибърна кърпа. Гъбата ми се рони като гума и оставя точно толкова боклуци, колкото изчиства, та след нея трябва да се събира. Забелязала съм обаче, че има много почитатели, та е въпрос на лично предпочитание явно.

# 419
  • Бургас
Да, рони се, но ако мина фугите на пода с доместос или нещо подобно, после е нужно да бърша много пъти за да отмия пяната.С тези гъби после минавам два пъти и е ОК. А и веднъж като миех с доместос / неразреден  Embarassed / така се подхлъзнах, че си седнах на ду...то върху намазаните плочки Laughing Ползвам ги само за фуги на пода и съм доволна. Както казвате, въпрос на лично предпочитание.

Последна редакция: чт, 23 авг 2012, 18:21 от pafal

Общи условия

Активация на акаунт