Най -после да си купя свестни препарати за чистене - 4

• 131 330
  • 749
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Влизам да споделя възхитата си от Медикса за кухня.
Скрит текст:
От известно време ползвам този за баня и съм доволна. Вчера си взех и кухненския. Днес реших да го тествам на аспиратора (висока летва в нашата кухня) и той се справи без забележки. Излъсках кухнята от мерак...  Mr. Green

Как изчисти аспиратора с този медикс ? Аз мислех с Меglio newsm78 Питам, защото ми е за първи път  Grinning

# 526
Филтрите на аспиратора мием в съдомиялната, стават като нови, останалото с обезмаслител.

# 527
Напръсках всичко с препарата. Стъклото, копчетата, лампичките...
Филтъра свалих, напръсках и го оставих няколко минути в мивката, след което го пуснах в съдомиялната. Всичко светна.

# 528
  • София
Е, който си има съдомиялна  Sad...
Ще напръскам филтрите, после в мивката с гореща вода, пък каквото се получи  Embarassed
Благодаря!

# 529
Сблъсках се с неочакван, но много неприятен проблем. Много голяма част от гуменото уплътнение на пералнята е черно, незнам, дали някога е правена профилактика на пералнята... Close Профилактирах с препаратите на хейтман и бекман - без особен прогрес. Та знаете ли нещо достатъчно силно, което да почисти черното но не да унищожи гумата  Rolling Eyes

Всякакви препоръки са добре дошли!

Благодарско!

P.S. Същото се отнася и за филтрите на аспиратора. Два пъти използван K2R не даде особен резултат.... та има ли нещо, различно от пароструйка, което да свърши работа  Mr. Green

Последна редакция: пн, 10 сеп 2012, 00:03 от FlameElement

# 530
Едно уплътнение струва около 20 лв, поне нашето струваше толкова със смяната. Казвам в случай, че не го изчистиш с нищо. Пък там се събират и си живуркат доста бактерии. Дето ще ги даваш за препарати, разучи за модела на пералнята колко ще ти струва.

# 531
⅞ ...and Happily Ever After нямах представа, че може да се смени, иначе не бих питал за почистване. Пералнята е някаква странна Rosieres. Може ли насока, може и на лично, как и къде може да се смени уплътнението. И като заговорихме за уплътнения, може ли и на хладилник да се сменя уплътнението и ако да, къде и как?
Благодаря!

# 532
  • София
FlameElement, с Доместос. Насипва се хубаво по уплътнението и престоява час, два. После на най-високите градуси едно пране, може и две.
Уплътнения сменят кварталните майстори, майка ми си подмени това на хладилника. Вярно 20лв беше.

# 533
Благодаря за отговора, но "кварталните майстори" ми е някакво много далечно, а искам да си реша проблемът възможно най-скоро. Някой може ли да посочи телефон на човек, майстор, който да може да сменя уплътнения на пералня, хладилник...

Мерси предварително!

# 534
Благодаря за отговора, но "кварталните майстори" ми е някакво много далечно, а искам да си реша проблемът възможно най-скоро. Някой може ли да посочи телефон на човек, майстор, който да може да сменя уплътнения на пералня, хладилник...

Мерси предварително!

Преди време задавах същия въпрос.Това черното се появява,ако след пране пералнята се затваря и мухлясва.И ново уплътнение да се сложи-пак ще стане черно.
Аз оправих нещата частично,като обърсах участъка с каша от прах за пране и вода,после направих почистване на пералнята с препарат.Вече след всяко пране забърсвам останалата в гумата влага и оставям вратата колкото е възможно и когато е възможно отворена.Остана нещо,но то си е вече в гумата.Рано и късно ще сменям уплътнението.
А Доместосът съдържа хлор,мисля.Специалистите в темата казват,че и за гумените уплътнения и за самата пералня хлорът е вреден.

# 535
FlameElement, не съм от София за да те насоча. На нашата пералня смяната направи човек, който ходи по домовете и ремонтира перални.
Можеш да попиташ тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=360412.msg22939991;topicseen#new за изпитан майстор в София, това се сещам като идея.
Пиши как си решил проблема накрая.

# 536
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
FlameElement, това с Доместоса не става и няма смисъл да си съсипваш пералнята с него...Имах същия проблем с пералня като бях на квартира и никакви препарати не помогнаха, когато е вече черно уплътнението.Единствен вариант е смяна и после подсушаване след пране, за да не се получава отново.

# 537
  • Бургас
Не бях се сетила да мия филтъра на аспиратора в съдомиялна. Браво за съвета, непременно ще пробвам!
Нужно ли е нещо предварително да му се прави, защото като го мия с обезмаслител, задължително го оставям да постои? Дали ще се измие само в съдомиялна, ако е замърсен много?

# 538
Аз лично нищо не правя предварително директно в съдомиялната слагам, първия път беше доста замърсен и стана като нов.

# 539
Филтърът на аспиратора съм го пуснах веднъж в съдомиялната, но не останах очарована от резултата. Миех го с Мелио, ама голяма битка падаше. Последния път го напръсках с препарат за фурни, който купих от ДМ, ама нещо не останах доволна от него за фурната, ама нали да го използвам за нещо.... и резултата беше фантастичен-само че го оставих цялата нощ да седи и после с гъбичка падна буквално всичко.

Общи условия

Активация на акаунт