Най -после да си купя свестни препарати за чистене - 4

• 131 315
  • 749
  •   1
Отговори
# 510
  • Варна
И аз пожълтяваща бяла техника чистя с Циф, приятела ми се хвали, че и дограмата си чистела много успешно.
Не знаех, че има Циф с белина, непременно ще го пробвам за хладилника ни, много е пожълтял горкия. Не че не е чистен, от слънце и др.
И не съм си открилиа "вълшебния" ВЦ препарат. Класическия Доместос много ми мирише на белина, та ползвам новия Медикс Рейзър като компромис.

# 511
За тоалетната ползвам и единствено съм доволна от черния доместос, но за огромно мое съжаление вече не го откривам в магазинната мрежа. Някой знае ли, защо го спряха?

# 512
  • до най-прекрасния мъж
За тоалетната ползвам или Тоалетното пате или Доместос, като най-харесвам тъмно зеления. От време на време сипвам по малко Фаянс на Перилис, за да се премахнат варовиковите натрупвания. Дограма и аз съм чистила с Циф, но вече не помня кой от всички, но определено не е бил този с белината. Лъсват идеално, при все че се беше доста оцветила от изпаренията в кухнята.

# 513
  • Русе
Аз да похваля препарата на ДМ с оцет за плочки. 7/8 го хвали редовно.
Днес го пробвах да едно варовиково петно, образувало се от теч на радиатора в банята. Още преди да се нанесем като са пробвали системата, капало, капало, никой не го изчистил и така си беше 7-8 м. До днес обаче. С какво ли не съм го търкала, само с любимото Сано бяла помпа за баня не съм, че не го намирам напоследък. Ами нищо. Днес само го намазах с малко от препарата и даже го бях забравила покрай децата и като отидох по едно време да видя, него го нямаше. Вярно, че банята още мирише на оцет, но това да е проблема. Вече редовно ще си го купувам Simple Smile.

# 514
  • София
Препаратът на W5 против варовик също е страхотен. Нанасяш върху отлаганията и след половин един час забърсваш. Следа не остава от варовика, но за съжаление май го няма в България. Аз съм го купувала в Белгия Peace 

# 515
  • Бургас
Не съм очарована хич от тоз прословут санитарен гел на "Дионис". Изчистих крановете, ами един обикновен "Медикс" против котлен камък чисти сто пъти по-добре и е значително по-евтин.
И той прекрасно се справя с варовика.
Определено с тоз гел няма да повторя, с "Дионис" вероятно също. Много галимации, па доставки по "Еконт", не е за мен това.

# 516
Аз съм много доволна точно от санитарния гел на Дионис, от пастата също. Но виждам, че си от Бургас - може би имате варовита вода и това да е причината да не си доволна. Аз май нямам варовик в банята...гелът се справя чудесно с тоалетните и мивките. Но от Медикс за тоалетни също много съм доволна. О то от стария - този Рейзър още не съм го пробвала за санитарен фаянс, а само за кухни. Справя се прилично, обаче обезмаслителят ми харесва повече. Този преарат на ДМ с оцета ще взема да го пробвам и аз, щом така го хвалите.

# 517
  • До морето :)
Кажете има ли с какво да избеля наистина захабели бели дрехи? Мъжа ми е готвач и просто дрехите му целите са в петна. Опитвах какво ли не, но то просто е захабено и не излиза, пущината му.  ooooh! Вече се чудя дали да не ги занеса на химическо чистене, те дали ще се справят?  newsm78

# 518
Кажете има ли с какво да избеля наистина захабели бели дрехи? Мъжа ми е готвач и просто дрехите му целите са в петна. Опитвах какво ли не, но то просто е захабено и не излиза, пущината му.  ooooh! Вече се чудя дали да не ги занеса на химическо чистене, те дали ще се справят?  newsm78
Ще ти е полезна темата за праховете. Хвърли й едно око. Препоръчвам ти ОМО за бяло. Дори и да не е след първото изпиране, то след няколко ще усетиш разлика. Чела съм и за едни таблетки, които уж обогатявали с кислород и спомагали много за бяло пране. Даже онзи ден ги гледах в Метро, но така и не си взех.

# 519
Кажете има ли с какво да избеля наистина захабели бели дрехи? Мъжа ми е готвач и просто дрехите му целите са в петна. Опитвах какво ли не, но то просто е захабено и не излиза, пущината му.  ooooh! Вече се чудя дали да не ги занеса на химическо чистене, те дали ще се справят?  newsm78
Аз така изпрах едни брутални петна от бял потник с...добрата стара белина! Ако са чисто бели, пробвай да накиснеш с белина, след това с някакъв добър препарат за бяло, вкл. и нашенския Ариел на поне 60 градуса. Тези кислородни таблетки са хубави, обаче са против посивяване на бялото. За петна не зная дали ще се справят.

# 520
За бялото съм по-доволна от Персила Експерт, продава се в големите вериги.

# 521
  • До морето :)
Благодаря за съветите. С белина - ръцете ми се протъркаха да търкам, не излиза.  Sad Ще пробвам и с другите препарати които писахте, но нещо невъзможна ми изглежда тази мисия.  newsm78

# 522
И от мен още един положителен глас за препарата с оцет от ДМ.Страшно съм доволна от него Hug

# 523
Влизам да споделя възхитата си от Медикса за кухня.
Скрит текст:
От известно време ползвам този за баня и съм доволна. Вчера си взех и кухненския. Днес реших да го тествам на аспиратора (висока летва в нашата кухня) и той се справи без забележки. Излъсках кухнята от мерак...  Mr. Green

# 524
Да споделя челен опит в чистенето на пластмаса - открих топлата вода  Mr. Green Грюн грийн bathroom cleaner и др бекман за профилактика за перални, при мен свършиха много добра работа, хладилника светна Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт