Най -после да си купя свестни препарати за чистене - 4

• 131 300
  • 749
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Благодаря за отговора, но "кварталните майстори" ми е някакво много далечно, а искам да си реша проблемът възможно най-скоро. Някой може ли да посочи телефон на човек, майстор, който да може да сменя уплътнения на пералня, хладилник...

Мерси предварително!

Преди време задавах същия въпрос.Това черното се появява,ако след пране пералнята се затваря и мухлясва.И ново уплътнение да се сложи-пак ще стане черно.
Аз оправих нещата частично,като обърсах участъка с каша от прах за пране и вода,после направих почистване на пералнята с препарат.Вече след всяко пране забърсвам останалата в гумата влага и оставям вратата колкото е възможно и когато е възможно отворена.Остана нещо,но то си е вече в гумата.Рано и късно ще сменям уплътнението.
А Доместосът съдържа хлор,мисля.Специалистите в темата казват,че и за гумените уплътнения и за самата пералня хлорът е вреден.

По същата логика и белината е вредна Wink

FlameElement, мога да ти дам адрес на подобен сервиз в Младост, устройва ли те?
Иначе, мога да поискам телефон за Дружба 2....

Знам, че Доместос не е препоръчителен за перални, но е факт, че така лъснах пералнята на майка ми. Не знам, аз никога не съм имала подобно нещо.

Филтрите на аспиратора- препарат за фурни или Меглио/Мелио, после в съдомиялна Peace

Микровълнова- скоро пак го правих след една лазаня- сокът от 1 лимон се оставя да заври, че и да изкипи. Чинията на чешмата или миялна, останалото с микрофибърна кърпа падна от раз Peace

# 541
Не бях се сетила да мия филтъра на аспиратора в съдомиялна. Браво за съвета, непременно ще пробвам!
Нужно ли е нещо предварително да му се прави, защото като го мия с обезмаслител, задължително го оставям да постои? Дали ще се измие само в съдомиялна, ако е замърсен много?
Аз го пръскам с обезмаслител, оставям го за 10-тина минути, изплаквам и го слагам в миялната  Peace

# 542
Мерси за насоките, в Лозенец съм, но не пречи да имам вариант за майстор, макар и не от моят район. Проблемът и при мен е такъв, на квартира съм и ще трябва да съгласувам евентуална смяна на уплътнението със собственика. Но няма никакъв шанс, малкият като се появи след няколко месеца, да му пусна дрешките вътре.... ще го мисля. Инак уплътнението е мноого захабено. Филтрите на абсорбатора - също. Два пъти пръсках единия от трите с k2r докато се види някаква промяна Rolling Eyes Абе, чак такава мизерия не ми се е налагало да чистя, от какъвто и да било уред....както и да бе.

Мерси за насоките Simple Smile

Поздрави!

# 543
Колко често миете филтрите?
Аз на 3-4 месеца,за идеята да са мити,защото почти не са мръсни.Готвя почти всеки ден,но почти не пържа.Повече в тенджера под налягане.Просто се учудвам като чета за борба с обезмаслител и дори вече се притеснявам дали аспираторът тегли достатъчно добре.

# 544
Именно, трябва да се профилактират и грижи няма. И аз не мога да разбера, колко време и дали въобще някога са мити филтрите, с които се боря. Но засега е така, заварено положение. Иначе методът с миялната е безотказен, стига да не са мега захабени като моите. Замислям се дали да не ги занеса някъде на пароструйка. Та, ако някой знае, нещо макар и много агресивно, ще се радвам да сподели. И аз съм радетел на грюн грийн и ако продуктите, но в случая са неприложими. Апропо, дали някъде не продават филтри за абсорбатор  Rolling Eyes

# 545
  • I want it all and I want it now.
Ако, нямате съдомиялна , може да стане и с пароструика на някоя автомивка Peace

# 546
прясно инфо по темата за филтрите на аспираторите- с аспиратор фабер сме , на 8 г. вече, тази година за първи път вече купих нови филтри, защото миенето вече не ставаше, в миялна ги миех, но лампичката започна да свети на запушено дори на измити филтри; от сервиза на фабер по 17 лв. ги взех, а те са два; но преди 2 години като беше идвал майстор вкъщи ми каза, че вече са доста запушени и трябва да се сменят, че са консуматив и така се товари мотора; каза да пробваме на пароструйка и като вдигнеш срещу слънцето да прозират

# 547
  • Бургас
И моя е фабер, но е на 5 г. Нямам лампичка за запушено. Мия ги на 3-4 месеца също, и също почти не пържа, но пък използвам тиган-грил по-често. Досега винаги съм се справяла с обезмаслител, не е било голяма борба, но по-дълго оставях да постоят с препарата и после ги търках с четка.

# 548
След като изчистихме аспираторите, кажете как и с какво чистите алуминиевите щори? Мразя ги от дъното на бездънната си душа, но за сега не се очертават нови  Tired Последният път като ги чистих ги бутнах под душа. Залепиха се една за друга, станаха на капки. Играх си да ги отделям, изпъвах ги на леглото, бърсах ги със суха кърпа ... изобщо с мерак да ги хвърлиш  ooooh!
А кой вид щори поддържате най-лесно. Мераклийка съм на римските ама чета, че и при тях е сложно положението. И най-вече, че като ги вдихнеш и ти лъсва прозореца хубавичко да се виджа колко е чист.
Иначе вчера си купих препарата на дм с оцет и този да почистване на пералнята. От мерак да ги пробвам снощи до 12ч чистих. И двата са супер  Heart Eyes

# 549
След като изчистихме аспираторите, кажете как и с какво чистите алуминиевите щори? Мразя ги от дъното на бездънната си душа, но за сега не се очертават нови  Tired Последният път като ги чистих ги бутнах под душа. Залепиха се една за друга, станаха на капки. Играх си да ги отделям, изпъвах ги на леглото, бърсах ги със суха кърпа ... изобщо с мерак да ги хвърлиш  ooooh!
А кой вид щори поддържате най-лесно.
Ами с риск да те разочаровам трябва да пиша, че точно тези алуминиевите се поддържат най-лесно. С текстилните е кошмарно прането - там, където въобще е възможно де.

# 550
Здравейте!
Искам да Ви помоля да ми препоръчате препарат за душ/баня,където се натрупват  утаявания

# 551
  • София
Иначе вчера си купих препарата на дм с оцет и този да почистване на пералнята. От мерак да ги пробвам снощи до 12ч чистих. И двата са супер  Heart Eyes

Абе какво му харесвате на тоя препарат с оцет, отвратителен е. Реших да си лъсна гранитогреса и го намазах за кратко с по-концентриран разтвор - едва не свали гланца на плочките. След всяко миене остава гадна миризма на оцет, направо... много съжявам, че го купих.

# 552
Ами с риск да те разочаровам трябва да пиша, че точно тези алуминиевите се поддържат най-лесно. С текстилните е кошмарно прането - там, където въобще е възможно де.

Ти ме отчая тотално  Tired Какви текстилни си ползвала?

Здравейте!
Искам да Ви помоля да ми препоръчате препарат за душ/баня,където се натрупват  утаявания

Не мога да разбера за какви утаявания говориш. Има много подходящи препарати за банята, но за кое точно търсиш - за плочките, за батериите, душкабината. Пиши и ще ти помогнем  Peace

Абе какво му харесвате на тоя препарат с оцет, отвратителен е. Реших да си лъсна гранитогреса и го намазах за кратко с по-концентриран разтвор - едва не свали гланца на плочките. След всяко миене остава гадна миризма на оцет, направо... много съжявам, че го купих.
РРР, защо гранитогреса чисти с него, че и с концентриран р-р? Пише за варовити натрупвания. Аз изсипах в тоалетната чиния, почистих всички батерии и мивката в кухнята (алпака). Лъснаха! Миризмата - да, мирише на оцет, но се усещаше за кратко. Дай му още един шанс на някоя батерия .  Peace

# 553

Ами той не е за гранитогрес, а за батериите в банята най-вече се води. Мия с него и плочките, а пода ми в банята е гранитогрес, но не съм имала проблем. Може би зависи от покритието, знам ли  newsm78
Като каза пък "концентриран разтвор" - аз го нанасям директно.

# 554
skica Мисля,че са варовикови утаявания на душа

Общи условия

Активация на акаунт