За Великден с червеничко яйце,ще мацнем октомврийското челце!

• 28 919
  • 685
  •   1
Отговори
# 240
  • Куциндрел
Ха, добро утро. Пак съм първа. Mr. Green
Снощи, тамън заспахме и баща ми реши да ми се обади. Гледал снимки на малкия и заяви, че бузите му са дебели, да съм го хранила по-малко. hahaha Съответно, аз сънена и той получи една майна по телефона, днес ще му се обадя да го успокоя, че детето не е дебело. hahaha
Анбибиан, тези контейнери са много добри. Аз имам такива, замразявам кърма в тях.
Ахилея, това с ушенцето на Хриско е много неприятно. Заведете го по-нататък на контролен преглед.
Вчера забърках 2 пюрета от картоф, морков, пащърнак и тиквичка, да видим днес дали Йоан ще си хапне. Изръчкахме щанда с бебешки дрехи в зала Универсияда, купихме на момчето летни екипи. Ама те много готини неща са изложили и евтини. На който му е удобно да отива. Рокли и гащеризони по 7 лева, блузки по 2-3 лева, най-скъпото беше 12 лева /риза и къси гащи/. Взехме и летни шапки такива, които са като кърпа с козирка, те по 2 лева. Изложението е до 14-ти.
Днес го дават хубаво време. Приятни разходки на всички. Hug
П.П. Смуси и Мари ме изпревариха.  Crossing Arms

# 241
Добро утро!!!

Ахилеа, взеха му кръв от вената, защото е за изследване на хормони Naughty

Цеца, честити ви покупки.Това изложение да не е Произведено в България или нещо подобно newsm78

Аз днес смятам да му направя попара Mr. Green, дано му хареса.

Времето днес ще става за излизане:D Приятни разходки мамита

# 242
  • Пловдив
Добро утро,момичета  Hug
Минавам да ви почерпя за нашата половин годинка  Heart Eyes

стискам палци на Силвето и Кристиан  Praynig
Смуси,дано Миа да прояде скоро,че голяма мъка е така...  Hug
На нас май зъби ни никнат  newsm78 Поплаква си вечер,даже без да се буди...през 2 часа  Tired Странното е обаче,че не се плюнчи  Rolling Eyes Трябва ли задължително да има лиги?
Нашето захранване върви чудесно, да чукам на дърво  Praynig Благовест вече всичко си хапва с апетит. Но съм въвела плодове,зеленчуци и каши... От доста време сме на това ниво,но не бързам  Grinning Другата седмица сме на консулт и ще видим и педи какво ще каже за меса,жълтъци,глутени и т.н  Grinning
Днес съм на танци  Party
Ставам да готвя,чя и свеки ще идва  Grinning Хубав ден  Hug

# 243
  • Варна
Забравила съм какъв кеф е да пийнеш едно кафенце....  Mr. Green Днес реших по изключение да си позволя, пък да видим. То и без друго май особена полза от моите ограничения няма, та..
Иначе съм се наточила за една хубава разходка, да видим детенце дали е на същото мнение. Нещо не се спогаждаме напоследък с количката, но съм решила, ако не му понася да седна на едно кафенце и така.
nadenceto84 като каза попара, чак ми се прияде. Ако Симеон не я хареса, звънкай.  Laughing  Кога ще ви погледнат изследванията?
Ceca честити ви покупки. Аз точно на такива шапчици съм хвърлила око, но на тази цена не съм виждала никъде.
marsssika а добро утро! Ние сме така всеки ден!  Mr. Green Но пък и всеки ден си лягаме към 20.30-21ч., така че има разумно обяснение.  Браво на Ая за мерките и теглилките!
anbibian тези контейнерчета наистина вършат добра работа, но мен друго ме гложди - пасатор нямам. Я кажи вашия какъв е? Казваш, че си доволна? Много се радвам, че Яна си хапва добре и няма претенции.  Wink
A_H_I_L_E_A радвам се, че вече си хапвате. Явно ушенцето го е боляло. Дано намерите и вашето мляко.  Wink
Seengirl честита ви половин годинка!   bouquet

# 244
  • Пловдив
 Добро утро  Hug
 Сийн,честита половин годинка на Благовест   bouquet  Колко бързо минава времето, а сякаш вчера се разхождахме с коремите  Heart Eyes
 Наденцето, току-що  гледах снимки на Симеон в албумчето, ама много е засмян, голям сладур
 Смуси, успех с прояждането на Миа  Hug
 Много стиснати палчета за Силви у Крис Praynig Praynig Praynig
 За контейнерите на Авент и аз имам , замразявам кърма в тях, сега и с пюрето ги ползвам,много са удобни
 Ние трета вечер спим непробудно от 22 до 6 сутринта, хапва и пак заспива до към 8-9.Дано му се запази режима
.Макар,че не е много топло пак излизаме на разходка, малкия спи като пън наваън като е хладно, като беше топло предните дни мрънкаше.Ами това е от нас .
 Лек ден   bouquet

# 245
  • Куциндрел
Сийн, честита половинка.

# 246
E беше време вече и аз да се разпиша в темата най-накрая!Влади е в проходилката и щъка наоколо,даже си припява нещичко там на неговия си език! Joy Joy JoyМного е смешен!
Да ви се похваля, вчера за първи път правих козунак, стана много вкусен, дори не очаквах!Всички ми казваха как трябвало да бъде едва ли не 30 градуса топло, че да втаса и да стане вкусен, а пък аз го правих само на една духалка и то след като замесих тестото я пуснах да духа около тавичката, не за друго ами по-бързо да набъбне!
В Неделята с мъжа ми и Влади ходихме до един пазар на Горни Богров, пазарувахме някакви неща, но отидохме най-вече за да си купим живи пъдпъдъци, миналата година си бяхме купили и цяло лято ни пяха на двора, издават един такъв готин звук, много е приятно!Мъжа ми беше решил да вземе и от тези кокошки дето им викат джинки, има и едни дето са качулата, гащати и какви ли още не!Ама та и не взехме никаква животинка!Пъдпъдъци още не бяха изкарали, а от джинките имаше на едно място ама мъжа ми нещо не ги одобри!Аз пък си харесах едни наперени кокошки  Joy Joy Joy Joyкак звучи само  hahaha hahaha hahahaс много рошави глави, в интересен цвят, такова е пепеляво, с гащички на крачета, ама бяха по 50 лв. #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy егати му се и цената!
Анкетата е много хубава, както винаги, като гледам доста мъници заспиват сами.Това е хубаво, поне няма тормоз за мама! Heart Eyes
Гледам за глутена говорите.В списание Кенгуру този месец имаше статия за него!
Анбибиян-тези контейнери на Авент са найстина много удобни!Аз имам от тях, само че са ми от комплекта за замразяване на кърма!В тх сега му забърквам кашичките, топля пюретата и са наистина страхотни!Чудесно ми пасват и във формата за чашки на столчето.Ако си ги вземеш няма да съжаляваш! Peace
Ахилеа-дано скоро на Хриско ме мине, миличкия, чак да отслабне!Много е гадно да ти е болно детето, ние като бяхме болни  близо 2 месеца и направо ми се късаше сърцето да го гледам как се мъчи!Излизайте повече на разходки, чистия въздух действа добре, отпушва нослето и дробчетата, пък и успокоява една разходка!Друг е факта както казва Блеккис че без пари не ми се ходи и да на мен на разходки.Забърквам си в къщи едно мляко с нес, сипвам си го в термочаша и излизам, даже и вода си нося със себе си че да не купувам.Нещо тия пусти пари започнаха много жестоко за нищо да не стигат. : ooooh!
Марсика е честито ви гърне! hahahaВашата доки ме изуми начи!Време ви било за гърне!Не е ли рано? newsm78
Съни честито ви ново зъбче!Съня ти много ве развесели! Joy Joy JoyТвоята главица все ги ражда едни такива смешни случки, чак човек да се чуди.Аз отдавна не съм сънувала някоя щуротийка!
Флучия-благодарско за поста за месцето!Много е полезен!Баща ми вече няма търпение да му дава на Влади месо, толкова се е засилил че онзи ден чак му дайл са си смукне, както той се изрази и на детето му било харесало, та време му било да почне да яде месо, а не тия буламачи дето съм му била бъркала.Направо полудях, много ме е страх да не направят некоя беля с тия своеволия.Обяснявам, обяснявам и няма кой да ме чуе.Ама като няма кой да гледа Влади го оставям при моите родители.Досега не е имало проблем, ама те много избързват с някои неща, че чак се плаша!Може ли на мейла ми да ми пуснеш тоя файл.Мейла ми e kisssa@abv.bg
Крисанка снимките са много хубави, особено тази с разчупената питка е станала много хубава.Жалко че така кофти е започнало всичко, но важното е че всичко е свършило хубаво и сте се забавлявало!
За книжките- вчера гледах разни в хиполенд и харесах за малчо едни книжки от поредица за бебето.Името на една беше нещо то сорта на "малкия поспаливко" и вътре са от по 5-6 листа някъде и има снимки на бебета и под тях пише:тук малкото бебе играе, тук е вереме за сън, тук се къпе и някакви други забавни тексчета!
Сийн честита ви половин годинак!Нека Благовест расте все така красив, щастлив и много да ви слушка!
Тони успех с месцето.А относно рецептата за козунах ето ти тази която аз вчера правих.Взех я от интернет.Ето я и нея:Козунак със стафиди от Сандански
«1 / 9»
Продукти:

* 7 г суха мая
    * или 20 г прясна мая
    * 500 г брашно тип 500
    * 250 мл прясно мляко
    * 100 г мас или краве масло
    * 3 яйца
    * 100 г захар

настъргана кора от 1/2 лимон
25 г стафиди
1/4 ч. л. сол

олио
яйце
захар
бадеми или орехови ядки
Приготвяне:

• Маята се размива в 125 мл топло мляко.
• Добавя се 100 г брашно и се забърква рядка кашица.
• Оставя се да втаса на топло за 20-30 минути.
• Прибавят се останалото брашно, разбитите със захарта яйца, останалото мляко, солта и настърганата кора от лимона.
• Омесва се тесто, като постепенно се добавя разтопената мазнина.
• Тестото трябва да бъде гладко.
• Прехвърля се в намаслена купа и се покрива.
• Оставя се на топло място, за да втаса тестото, докато увеличи обема си два пъти.
• Втасалото тесто се разделя на три фитила.
• Те се прилепят един към друг в горната част.
• Левият външен фитил се прехвърля надясно, така че той да стане вътрешен.
• По същият начин се процедира с десния външен фитил, но наляво, така че той да стане вътрешен.
• Така се плете, докато се стигне до края на фитилите, като краищата се притискат.
• Стафидите се овалят в брашно, за да не потънат на дъното.
• Козунакът се намаслява с мазнина и се поръсва със стафиди.
• Покрива се и се оставя да втаса повторно, докато не увеличи обема си два пъти.
• Козунакът се намазва с разбито яйце и се поръсва със захар.
• По желание се набождат обелени бадеми или орехови ядки.
• Фурната се загрява на 180 - 200 С.
• Козунакът със стафиди от Сандански се пече 20-30 минути до златист цвят.
Аз лично сложих доста стафиди и орехи, и малко повече захар, като разделих тестото на три топки ги разточих по дължина и ги наръсих с ядките после ги завих като кори за баница и ги оплетох на плитка, която сложих ва доста по широка тава, че доста си набъбна.
Деси енчева благородно ти завиждам че си успяла да се поглезиш.Аз съм в отчаяно състояние, щом мъжа ми вика, ти от кога не си си чистила веждите, пък аз реших да ги пусна и после да отида да ми ги оформят, та сега приличам на дзвер!

Да ви питам, кога ще боядисвате яйцата, знаете ли някакви интересни методи и идеи за боядисване и украсяване на яйца?Аз свалих от нета някои интересни идеики и мисля да пробвам утре та съботата да ни е свободна и да си направим някъде разходка а не да боядисвам яйца до обяд, че ме чакат някъде около 120 яйца да омажа. Joy Joy Joy JoyЕ не всички са мои но обикновенно боядисвам и тези дето са на моите родители, сега ще боядисам и на сестра ми че и все е на работа и няма време, та утре ме чака едно сериозно омацване!

Да ви се оплача Влади не иска да пие АМ, плюе го и дори порева да повръща, такава гадост му се вижда.АЗ понеже имах една опаковта Аптамил и викам я да опитам, да започна да му правя и оризовата каша с нея, че да му засища че нещо все е гладен, ама той не го хареса въобще.Предложете някое друго или кажете някоя хитринка как да го накарам да пие, че вече резервите на замразена кърма ми свършват пък като ми се наложи да го оставя на майка ми да го гледа да има все пак какво да му дава!Иначе оставам вързана за него и няма излизане сама Ужассссссс Не искам и да си го помислям!

Относно попарата, я кажете от кога се дава и как и с какво я приготвяте?

И още нещо, понеже ако си спомняте преди да се роди бебчо правихме ремонт и разместихме стаите, та сега малчо е в бившия ни хол, вратата е стъклена цялата и той с проходилката се засилва все във нея, са какво мога да я обезопася така че да не я счупи да не се нарани!Не ми се сменя с нова, защото всички са ни в един дизайн, само тая дето е остъклена, и едва ли ще намеря същата!

Май доста дълго стана, ама реших да наваксам малко!Хубав ден!Време е за разходка!Така хубаво напече, пък и чашата с кафето още ме чака!

# 247
Марсика, не е наддала малко. За 5-ти месец е добре. И Християн беше наддал толкова в този месец. А в 6-ти само 200 гр, а сега ми се вижда дори отслабнал с това неядене. Дано Ая вече е добре и не се разболява.  Hug

Наденцето, аз нещо съм изпуснала за тия хормони - за какво ви назначиха такова изследване? Нещо ми се мотае в главата, но вече бъркам кой какви проблеми имаше.  newsm78 Извинявай, ако не е удобно. Може  и да не отговаряш.

Seengirl, честита половин годинка на Благовест.   bouquet На какви танци ходиш?  Rolling Eyes

Киса, ама Влади вече ходи!!!  Shocked Браво на него!  Grinning Прати насам от твоя вкусен козунак, че ми се е доял.  Laughing Какви са тия 120  яйца??!!?  #Crazy За млякото докато не пробваш, няма как да разбереш кое ще му хареса. НО е по-добре да смениш няколко и да намериш такова, което да му хареса вместо да го караш безуспешно да пие мляко, което не харесва. Виж обаче причината да не е в нещо друго.  newsm78

За попарата аз давах 2 пъти - единия път с неговото мляко, другия път с чай - и двата пъти не я хареса. Сега съм решила като оздравее пак да му предложа, но да сложа повече масълце, сиренце и захар и ако пак не я хареса, най-рано след месец ще предложа пак. Та доколкото знам попара се прави със сухар и чай, слага се масло, сирене и малко захар, за който не е против захарта. Но без захар е отврат, така че малко бебета биха я яли без захар. Дори Християн не я хареса без захар - първия път му я направих така, а после сложих малко захар - тогава яде малко повече. Иначе доколкото знам се дава след 7-ми мес, но моята педиатърка каза, че може и сега да дам, но той ако не я яде, явно ще е по-натам.  Laughing

Аз да се похваля, че откакто капвам капки в ушенцето, Християн си пийва млекцето.  Party Само дето малко ме съмнява това мляко на Гербер с пробиотиците да не го боли коремче от него, че беше малко кисел след него. Но може и от друго да е. Имам 2-3 дена да помисля дали да останем на него или да търся друго.

# 248
Ceca аз също имам такива контейнери 2 бр, дойдоха с помпата ми и също съм много доволна от тях и затова ги поръчах, а и отдавна дебна да ги намалят, най-сетне ги намалиха и не им мислих много - дано 20 бройки да ми стигнат  Mr. Green Определено смятам, че за замразяване са по-безопасни от стъклените.
Petkova на Браун ни е пасатора. Ние го купувахме още като бяхме гаджета с ММ  Mr. Green И си бях харесала с метален накрайник, а продавачката ни вика тогава, ако ви трябва за пасиране на бебешка храна по-добре да си вземете с пластмасов накрайник  Mr. Green Ние с ММ се спогледахме и си казахме - пластмасовият да е тогава  Joy
Подобен на този е, но нашият е стар модел, сигурно вече не ги продават http://www.technopolis.bg/b2c/details/824657/P11130408/Pasator-B … N-MR-430-/-MR-120
Да ти кажа, за малки количества е перфектен, но веднъж правих наведнъж много пюре от картофи и щях да го изгоря. Позамириса на изгоряло, но оцеля  Party Има и бийка и минирезачка в комплекта.
Сеса, твоят пасатор какъв е?
Смуси дано скоро Миа да прояде, обаче да ти кажа, аз съм била страшно злояда и като бебе и като дете, както ти казваш - нямало е сила, която да ме накара да ям, като не искам, майка ми се виждаше в чудо с мен. Даже съм стояла наказана с вдигнати ръце до стената, заради някоя беля, а тя с лъжицата ми тика в устата яденето  Tired Трудно е да имаш злоядо дете, дано Миа се окопити и да нямаш такива проблеми с нея, аз направо съм благодарна, че Яна се е метнала на баща си в това отношение  Praynig
За глутена - ще го въведа с каша, от готовите, които съдържат. Аз бях купила от Англия с млеката си 2 каши на Милупа, без да прочета, че имат глутен и явно с тях ще е въвеждането, ако не се лъжа пшеница и ориз бяха кашите.

Последна редакция: ср, 11 апр 2012, 11:03 от anbibian

# 249
Здравейте, моми4ета!

Сийн-Честита половин годинка на Благовест!!! Hug Hug HugДа расте жив и здрав за радсот на цялото семейство Hug Hug Hug
Смуси- излязоха ни резултатите от стерилната урина, същите са като миналия път, изолира се бактерията клебсиела пулмония с микробно число 10 на 5 степен. Според педи не се налага лечение с антибиотици, макар, че имаме направена антибиограма, след два месеца ще пусне пак стеринла урина. В петък ходихме на консултация и педи преглежда Кали, добре е детето, хапва си, наддава, в добро разположение на духа е и така-ще проследим нещата.
Цеца- много хубаво сте напазарували за Йоан на изложението, трябва и ние да отидем. Миналата семица купих такава червена кърпа с козирка на Кали, но за 4 лева от едно магазинче в Младост, така че цените там са супер направо.
Ахилеа - браво на Хриско, че е почнал да си хапва Hug Явно проблемът е бил ушенцето, добре 4е се подобрява.
Киса  - благодаря за рецептата за козунак! Ще видим каква ще я свърша накрая, че аз никога не съм правила, а ми се иска да опитам. Дано се получи нещо ooooh! Praynig Браво на Влади, че вече е с проходилка, мобе би ще е първото проходило бебе във форума ooooh! Grinning
120 яйца-лелееее, колко работа те чака Shocked И аз се канех да ви питам как ще боядисвате яйца? Аз мисля утре да боядисвам.
Айде това е за сега от мен, до по-късно Hug

# 250
Честита половин годинка на сладура Благовест  bouquet

Петкова, попарата се прие доста добре, така че за тебе няма да има Mr. Green Днес се обаждах да продиктувам резултатите на сестрата и тя каза да звънна другата сряда, че днес Йотова я няма.Тя изглежгда само сряда е в Терапията на кабинет.И тогава тя ще каже как са и какво да правим.

Ахилеа, на Самито му излезнаха косъмчета по  тестисите, не е мъхче, а са си направо няколко косми  Rolling Eyes и затова са изследванията.

Калиопа, благодаря за милите думи са  Симеон Heart Eyes.Той наистина е изключително усмихнато дете, усмивката не слиза от лицето му Heart Eyes

Днес уж топло, ама бая гаден вятър си имаше пак.Ние излизахме и пак мисля да излезем поне до магазина.

# 251
 Joy Joy Joy Joy
Вкъщи сме сииииииииииииииииии:)Simple SmileSimple Smile

Изписаха ни, наспахме се, сега ще разопаковам багаж и имам да разказвам мноооооооооооооооооооого. И да чета много:) Хвърлих само едно око за бързо - стиснатите палчета от вас помогнаха, БЛАГОДАРЯ ВИ! Съни - страхотна си! Ще пиша по-късничко.

# 252
  • Варна
Влизам само да споделя това - http://hippoland.net/akciya_velikden.html
Силви много се радвам за вас.  Hug

# 253
Привет, момичета! Аз не съм от редовно пишещите, но съм от редовно четящите  Blush
Първо да поздравя на патерица всички малки и големи цветенца от темичката, да са ви живи и здрави имената  bouquet Hug

Честита половин годинка на Благовест!

Много стиснати палчета на Кристиян на Силви!

Ахилея, и твоя Хриско да оздравява бързичко и дано положението ви да се стабилизира скоро и мъжа ти да си намери хубава работа.

Марси, това с гърнето да не е някаква закъсняла първоаприлска шега ooooh! hahaha

Съни, честити ви зъбчета! Да са ви здравички и белички.Аз също не знаех че трябва да се купи нещо бяло за първото зъбче, после прочетох че трябвало да е бяло и здраво и изпаднах в голяма чуденка какво да е то, е в крайна сметка след 1 месец чудене му взехме бяла играчка-количка.

За боядисването на яйцата, аз винаги ги правя шарени като капвам от различните цветове в памук и после завивам яйцето в него, стават чудесни. Сигурно ще ги боядисвам в събота. Бях си взела боя, но след вчерашните новини по Бтв на които показаха че голяма част от боите съдържат вредни Е-та, проверих моята и се оказа че и тя не е безвредна- има Е102(Тартразин (Води до хиперактивност) #Crazy Е сега си търся боя без това Е, в краен случай ще ги правя само с лепенки.Здравето преди всичко Naughty

Тони, на нас лекарката ни каза да даваме месо миналия месец, но аз чаках да навърши 6 месеца и тогава дадох, като започнах с пуешко на Хипп(био-тиква с картофи и пуешко месо), давам го през ден като го редувам със зеленчуковото наобяд.

Анбибиан, извинявай че ти се меся но 8м. не е ли твърде рано за риба? От това което съм чела знам че е добре към 10-11 мес.

Днес бяхме на детска консултация,боцнаха ни и ни взеха кръв. Не успях да взема урина с колектора, всичко си се беше изляло в памперса, та ММ ще носи урина другата седмица в лабораторията. Малко съм в чуденка за новите храни които ЛЛ ни каза да въвеждаме- обезсолено сирене с обедното зеленчуково пюре,редувано през ден с месно, а със следобедното плодово пюре да давам: извара, йогурт, сметана, пълнозърнеста каша. Взех от магазина елда на хипп, готова каша на нестле с ванилия и от плодовите дуети на хип ябълка и манго с извара, но последното като гледам няма да го дам скоро. Питах за глутена, на 7 навършени месеца се вкарвал.

Искаше ми се да коментирам още нещо, но ми се изпари от главата Joy

# 254
varol аз имам две книги, едната е специално за храненето, в другата му е отделено място и в двете пише, че рибата е подходяща за въвеждане от 6я месец, ако вече си въвел основните плодове и зеленчуци и ориза. И двата автора са английски, и на двете места става въпрос за бяла риба като треска например, предполагам, че щом англичаните я смятат за допустима, 8 месеца не е рано, още повече, че в Англия масово се захранва след 6я месец, там даже имат т.н. млека за гладни бебета  hahaha с тях отлагат ранното захранване, ако бебето прояви признаци на глад преди 6я месец  Laughing

Сега погледнах в книката - рибите са треска, пъстърва и писия  Peace

По въпроса с ориза  Mr. Green то пишело тук в книгата ама кой да чете. Има рецепта за ябълково пюре направено с ябълки и ориз (истински ориз). Рецептата е при тези за 6+

И според книгата, храните съдържащи глутен се въвеждат след 7 ми до 9ти месец  Party

Последна редакция: ср, 11 апр 2012, 17:41 от anbibian

Общи условия

Активация на акаунт