За Великден с червеничко яйце,ще мацнем октомврийското челце!

• 28 882
  • 685
  •   1
Отговори
# 540
lusune, не претендирам за компетентност, но мисля че прасковата за първи плод не е удачна. По добре порбвай с тиква или круша, те са по-сладки и с по-малко киселинност. Ники категорично ми отказва кисели плодове, а оня ден я пробвах пиле с ориз и домати  Sick едвам натиках 3-4 лъжички Simple Smile Ако искаш пак се консултирай с твоята позната относно вида на плода.

# 541
Kaliopa02  Hug 60 лв е супен цена, още утре ще изнудя ММ да идем до Джъмбо, надявам се, че столчето ще е подходящо за Яна, тя още не може да седи без опора.

За зъбчетата - и ние нямаме още зъбки, само лиги се точат като водопад и се почесва нон-стоп  Mr. Green

lusine ти с каква консистенция й правиш кашата? Пробвай с много рядка, почти като млякото, ако вече не си го пробвала това и да е разредена с кърма  Peace

# 542
  • Sofia
Добър пореден дъждовен ден!
Тъкмо се нагласихме да излизаме и то заваля, сега чакаме под прицел, да видим ще илизаме ли, няма ли...  Thinking

Честита 6-та месечинка на Николетка!  Hug   bouquet  Hug  

Честити първи зъбчета на Благовест и Борислав!  Hug   bouquet  Hug

Лусинче, и аз мисля че като първи плод прасковата не е удачна, но ти си знаеш.

Анбибиян, наистина супер цена е столчето, хич не му мисли. Дори и да не седи сега Яна, много скоро ще е вече стабилна и няма да има проблеми. Аз още не храня Елиза в нашето столче, защото тя, както казах, не иска да яде, трудно я прилъгвам и голямо гонене ще падне с лъжицата. Друго си е като детенцето си отвори голямата уста насреща.  hahaha  hahaha Ох, кога ли...

Сийн, дано,дано и аз кажа същото след известно време за Елиза, че е прояла.  Praynig

Ендирка, ами и ние бяхме същите в началото, нищо не успявах да пробутам, сега сме стигнали до заветните 60г, пак със зор и дори и на това съм доволна. Аз не бързам, не искам да замествам хранене, но много искам да си папка с удоволствие детето. Иначе всички се мъчим, храненето трябва да е удоволствие, а не тормоз. Но съм оптимистка, мисля си че пък може после нашата храна да й хареса повече, защото й харесва, когато смуче парче плод. Вчера й дадох съвсем мъничко парченце банан (нали в нашия случай по-нататък трябва да го предложа), но реших да пробвам и много й се услади.  Grinning А ти всъщност кога даде на Мишо банан?

Пепи, супер че вече си по-добре.  Hug

Фифи, и моето сирене е Фреско на Дядо Либен, ама пише че е отлежало, та сигурно затова толкова много ми мирише, поне така казва мъжа ми. Ама гледах да взема най-скъпото в магазина, та се оправих, сега ще си го ям, няма как.  Mr. Green Дано следващия път го улуча.

Ахилея, не гледай толкова черногледо на нещата. Както казва Звездичкова, опитай се да се радваш на скъпите ви моменти сега, когато сте всички заедно. Ясно ми е, че като се притеснявате за парите, не можете да се отпуснете напълно, защото съм го изпитала, но нали знаеш, че човек не винаги е на дъното, след лошото идва хубаво и ние трябва да го очакваме. Не си мисли винаги за най-лошия сценарий и също ще кажа, като Звездичкова, че колкото и да го пазиш мъжа ти, ако той сам не иска да се пази, няма опазване. А ако тръгнем да се дебнем, ще се хванем. Така че радвай се на обичта и уважението му и се моли, дори и да има някога някоя забежка, ти никога да не разбереш за нея. Ние с мъжа ми много пъти сме си говорили на тази тема и и двамата сме на това мнение. Важното е да се ценим взаимно и да не спираме да се обичаме, а понякога всеки изпада в моменти на изкушение и му се иска да хапне от забранения плод, но важното е после да си мине на познатите ястия.  Joy Гледай малко по-ведро на нещата, че иначе какъвто е скапан и гаден живота, все черни мисли трябва да ни обграждат.... Аааа не, благодаря....  Hug

Последна редакция: сб, 21 апр 2012, 13:07 от Hariela

# 543
MagieA, честита месечинка на принцесата ти.   bouquet Така ме подсети, че и Християн днес има месечинка, но нещо не съм в настроение да черпя.  Laughing

Звездичкова, дано по-бързо се оправи и очето на Калоянчо.  Praynig

Лусин, дано успееш да намериш подходяща храна на ЛЕда и да почне да приема по-добре твърдите храни.  Praynig

А аз видях много добри предложения за столчета за хранене в Продавалника и може би ще се лиша от кичури и ще взема едно столче, но са на такава добра цена, че направо да ги грабнеш.   Laughing
А кичурите ще почакат до другия месец - дотогава ще съм наполовин брюнетка.  newsm68  Laughing
Лошо нещо е безпаричието, още по-лошо на цялото това положение постоянно нещо да трябва да се купува. Ама който не е мислил и гледал на времето, сега ще се прекарва. А тая джаджавка на столчетата за хранене хич не ми допада, че му става много тясно на Християн. Е сега ще си купя достатъчно широко и голямо столче на добра цена. Дано и да е сравнително запазено, но за тия пари поне няма да ме е яд. А сега този модерен и хубав стол като не ми върши работа, трябва да го продавам на половин цена. Много ме е яд, че изобщо се излъгах да го купя.

# 544
Здравейте,

За бърборенето,
Ивайло още не бърбори, издава само някакви гласни звуци и мънкане издава.

Честитити зъбчета на Борислав и Благовест! Да са здрави и белички, и другите леко да избият.

За авокадото, четох, че се дава сурово, като преди това може да се намачка с вилица. Трябва да е добре узряло, като се стисне между пръстите, леко да потъват.

Маги
, честита ви половин годинка!

Ахилея,
Споделям мненията на Хариелка и Звездичкова. Сигурна съм, че ще се справите, както се казва и на вашата улица, слънце ще изгрее. Дори и ако трябва да освободите квартирата, има ли опция заедно да отидете в Костенец?  Важното е вие да се уважавате, да държите един на друг и да искате да сте заедно. Имате прекрасно момченце, радвайте му се. Надявам се, че не търсиш причина да се разделяте и прочие, защото вече за пореден път пишеш за раздели.

За гимнастика - вече почти не правим, Ивайло сам си я прави целодневно. Масажът е след баня, но вече го претупваме.
За игрите - Съни  Hug ми изпрати броилките на ЛС - Баба чистница, Иди си, ела си, Хей, ръчички, хей ги две. Променихме текстна на Иди си, ела си, защото е за момиченце  Simple Smile

Иначе тук има интересни неща - текстове на песни, броилки, стихчета:
http://mama.btv.bg/forum/viewtopic.php?f=97&t=3947&sid=6 … 8f3dc47bf46540837
Ивайло обича много да го хвърляме във въздуха, да го люлеем с баща му - аз го държа за раменцата, татко му за краката, да се завиваме и отвиваме през глава. Въобще някакви диви и луди игри, боричкане. Броилките като Лази, лази буба лази и подобни, не са му интересни. Много танцуваме, любимата му песничка е Кокошка при хамбаря. Имаме килимче пъзел с Мечо пух, но да знаете, че цветовете избеляват страшно бързо.

Да се похваля, че вече пълзим доста по-стабилно. Оправи ръцете и краката, вече има координация и прави поне 4-5 "крачки" преди да забие муцунка. Новото е, че се опитва да се изправи в кошарата, та май ще я смъкваме скоро на долното ниво.

А иначе едната му баба му купи това:
http://www.mothercare.com/richContent/B005CI0HQ2?ie=UTF8&pf_ … mp;pf_rd_s=left-2
След около 2 седмици ще е при нас.

# 545
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24581 Ей сега намерих текстове на броилки и песни.

Ще ви послушам и ще дам круша! Тиква съм давала вече, но и тя не действа добре. Все пак по-добре от картофа и ориза де. Иначе кашата я правя на 50мл. вода 1 суп. лъжица каша и става като боза, даже по-рядка. Може пък и да и е гъста незнам. Сега гледам, че има обривче по челцето, но пък да е алергична към ориз ми се струва супер странно.

# 546
A_H_I_L_E_A ако имаш в предвид столчето на Фишър прайс още вчера щях да го грабна аз  Mr. Green Ама ММ ново, че ново и лятна количка нова (още умувам между Джордани и Инглесина), та ти не му мисли много на столчето, че бързо ще го грабнат  Wink

За пюретата на Ганчев - след гадния банан реших все пак да й дам и другите, след като съм ги купила вече. Отворих асорти с банан и да ви кажа не е лошо. На мен ми хареса, а Яна ако й бях дала щеше да омете целия буркан  Grinning

Някой дава ли пюре със зайчета  Mr. Green На коя марка е най-доброто според вас?

lusine пробвай да направиш кашата не с вода, а с кърма (вие се кърмите нали ако не с АМ), тя иначе оризовата каша няма много добър вкус, ако не е направена с нещо друго. Може така да се хареса  Peace

Последна редакция: сб, 21 апр 2012, 14:46 от anbibian

# 547
Анбибиан- аз въведох заешкото с пюрето на Гербер заешко с моркови, съставът му е картоф, морков и заешко. Много го хареса Кали, сама си отваряше устата. Пак от него ще и купувам, доволна съм. Hug

# 548
Гербер май имаше в Пени маркет, ще проверя там за заешко, мерси Тони  Hug

# 549
Гербер май имаше в Пени маркет, ще проверя там за заешко, мерси Тони  Hug

има го и в аптеките, може и в някоя аптека да потърсиш Peace

# 550
За харесването тя много я харесва, но повръща. То това е проблема! Иначе яде с широко отворена уста.

# 551
Привет отново  Grinning Днес ми е много ползотворен ден, успях да направя и един кекс за Зори, измих му играчките на дребния, даже извадих едни книжки за баня от кака му, подредих и грачките на Зори. Абе къщовница от класа  Mr. Green Обаче взех да се чудя как да организирам Зорините играчки, че малкия като пропълзи след около 2-3 месеца и не знам как ще е  newsm78 Ще трябва да измисля някакви кутии със затварящи се капаци за да не ровчи из тях поне докато Зори е на градина или докато е без надзор. Като се сетя как тя всичко пъхаше в устата  Rolling Eyes
Лусин, май крушата ще е най-щадяща за нея, обаче може би ще е добре да дадеш 2-3-4 дни почивка на стомахчето и организма и тогава.  newsm78 Дано да имате успех с крушата, може би и сините сливи да са подходящи и ябълката.  newsm78
Ахилейче, ако ще те успокоя със Зори също имахме някои не особено сполучливи покупки. Не бяха много, но имаше такива, а около нас вече имаше доста приятели с деца и имахме информация почти от директни наблюдения. Но всяко семейство си изгражда някакви свои стереотипи и това, което за едни е удобно за други се оказва не особено подходящо. С второто ще имаш повечко рутина и опит в покупките. Не се кахъри. Важното е на гушкаланчо да му е удобно и ти да се чустваш щастлива.  Hug
anbibian, аз съм давала на Хипп. За другите марки не се сещам да съм взимала. Те имат с картофи и копър, с броколи и със зелен боб, но вторите две са в големи бурканчета - 220 гр, това с картофите е 190 гр. Не знам докъде го докарахте с грамажа. Това на Гербер е 130 гр и може би за сега е по-добрия вариант.
Сега ставам, че едно малко гладниче ме вика.

# 552
  • Пловдив
Привет и от нас  Grinning
Лусинче, и аз мисля че крушата е добър избор  Peace Дано скоро спре това повръщане и Леда да си хапва всичко без проблем  Hug
Пенка Узунова, аз давам авокадо и банан намачкани с вилицата  Grinning Не мога да сваря да пълня лъжицата  Mr. Green
За пюретата - аз много рядко купувами топредимно плодови... Не съм ги оглеждала много ,но на Овко ми се сториха най-неприемливи, даже и Ганчев са по-добри... Зеленчуци баба ми праща, като въведа месото и зайчета и пилета ще ми праща, така че и месни за начало няма да купувам  Rolling Eyes Ооо,замразила съм си и от една домашна пуйка  Wink
Иска ми се да направя на Благовест и спанак с ориз,но не знам в какво съотношение  newsm78 Колко ориз, колко спанак? Ако някой знае,моля да сподели  Hug Мисля и няколко бурканчета да си направя и да ги стерилизирам  newsm78
За бърборенето - Благовест много бърбори - мамам,баба и разни други  Mr. Green И като го храня вика Аааам  Mr. Green
Честито зъбче на Борко  Hug
Честита месечинка на Николетка   bouquet

# 553
Мами на момченца забелвате ли пишлето? Днес като се опитах видях,че малко е сраснало и незнам какво да правя.Понеделник ще се ходи при педито.

# 554
Гербер май имаше в Пени маркет, ще проверя там за заешко, мерси Тони  Hug

има го и в аптеките, може и в някоя аптека да потърсиш Peace
Пени ни е наблизо затова там  Grinning

Zvezdichkova давам й по 60-70 гр. и дохранвам с мляко. Тя може да изяде много повече пюре, но ме притеснява, че после няма да иска мляко и затова й давам малко пюре и останалото мляко, постепенно увеличавам пюренцето, не знам дали така е правилно  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт