За Великден с червеничко яйце,ще мацнем октомврийското челце!

• 28 872
  • 685
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте,момичета! HugНие сме добре общо взето,най-накрая се наспахме LaughingДнес тръгнахме на разходка и дъжа ни заваляпо средата на пътя CloseТа се наложи да седнем на кафе,докато спре да вали,но после си продължихме разходката LaughingБоян малко ме ядоса,ама...то това си е част от ежедневието LaughingНамерихме и болеро за роклята на Алина,за сватбата,на която ще кумуваме,та остана да търся само някакви обувчици и чорапогащник,пък и за Боян трябва да търся дрехи,аз не съм си избрала рокля ooooh!Просто не ми се мисли....А сватбата е на 19.05,то не останало...

ditkins,много ти благодаря за сайта! HugЩе го поръчаме от този сайт,макар че излиза по-скъпо,но не мога аз да се оправям с чуждите сайтове Laughing

Евка,Алина яде горе-долу по 5 пъти на денонощие,макар че се случва да яде и по 6 пъти,но все по рядко...Сутрин първото й ядене е към 8 часа,кърмим се,после към 11 часа пак кърма,към 2 часа яде 125 гр. зеленчуково(или месно пюре,редувам ги през ден)пюре и след това суче,след което яде към 6 часа 125 гр. плодово пюре(или каша,редувам ги,но кашата я давам най-много 3 пъти в седмицата,не повече),след което суче малко и после към 9 и 30 суче и това са ни храненията.

Ендирка,благодаря ти,но май решихме да го поръчаме от бълг. сайт,макар че доста по-скъпо излиза сякаш...Благодаря ти и за предложението Hug,но не искам да те занимавам...Тя и сестра ми редовно поръчва от чужбина,даже и някои дрехи за децата тя ми ги поръчва,но аз хич не разбирам CrazyИначе може пък и нея да я накарам да ми го поръча...Не се бях замисляла Laughing

Пепи,много неприятно,че си била болна,но се надявам,че вече си по-добре! Praynig

За гимнастиката-отдавна не правим...Тя сама си я прави GrinningИначе аз не мога да й правя гимнастиката,че тя много шава,не стои мирно,нищо не става...И с масажите е същата работа.

За бърборенето-и Алина много бърбори,не се спира,по цял ден си говори нещо на играчките,кара им се Laughing,на мен ми говори Laughing,а много обича да бръмчи като мотор Laughing,ей любимото й занимание е,след пищенето разбира се CrazyА много обича като й дам да лапне лъжичка пюре,точно тогава да реши да прави "бррр" StopЕфекта е покъртителен,стените вече са за пребоядисване,че са омазани с всякакви цветове пюрета....

За игрите-играем на "Иди си,ела си","Хей ръчички,хей ги две","Баба чистница",учим я да прави боц и да маха за чао Laughing,да показва къде й е нослето и ей такива работи.Много обича да се боричкаме на спалнята,да я гъделичкам навсякъде,скъсва се да пищи от кеф Grinning,много обича и да си крия лицето с ръце и като се покажа да й правя "ку-ку",много се смее Laughing

Анбибиан,пюретата на Сънвал са хубави,аз давам на Алина и тя като цяло доста ги харесва.И като състав са хубави PeaceНа Гербер има в Пени,да...Ама тук няма кой-знае какво разнообразие,по-скоро на плодовите пюрета има в нашето Пени,заешко не съм виждала,а трябва да го въвеждам и аз тия дни.

За пелените и помощта-и ММ ми помага много,той води Боян сутрин на ясла,в повечето случаи,когато време не е хубави,той го и взима,иначе като е вкъщи вечер гледа децата,докато аз свърша нещо,играе с Алина,занимават се тримата...И децата го обожават! Heart EyesИ памперси сменя,но рядко,само ако го помоля,иначе сам не се сеща,гнус го е LaughingМъжка му работа...И в почивните дни помага много,понякога излиза сам с децата,за да мога аз да оправя вкъщи на спокойствие,ако го помоля да ги гледа,за да изляза-ще го направи,но на мен рядко ми се случва да го моля за такова нещо,предпочитам да си излезаме четиримата заедно,когато е почивка.

Някой има ли идеи за заглавие на следващата тема и за тема за анкетата? newsm78

Елита,Сийн,Калиопа,честити зъбчета на Лили,Благовест и Борислав!Да са белички и много здравички!

Хариелка,този новия детския на Гарниер е много хубав.Аз онзи ден взех на Боян,защото сестра ми ми го препоръча,племенничката е много къдрава,трудно се разресва косата й,но с този шампоан нямат проблем.И на Боян косата е гъста и чуплива,та реших да пробвам и да ти кажа-доволна съм PeaceНие взехме Такъв,но имаше и още два видя,единия беше с ябълка и киви,пък другия с череша...и още нещо Laughing

Сийн,браво на Благовест.Много е качил,за тези месеци си е направо перфектно Simple SmileГолям мъж си отглеждаш Laughing

Ахилеа,аз Алина откакто се е родила я мажа са лосиона на Тьопфер,адски доволна,а и като състав е супер.А и мирише страхотно CrazyКато я намажа и ММ все се шегува,че му миришела на нещо вкусно и му идвало да я изяде LaughingЧестита 7-ма месечинка на Хриско! Hug

Маги,честита месечинка на Ники!

Звездичкова,радвам се,че Коколинчо вече е добре.И никакви болести повече! Wink

Фифи,браво на Ивко за пълзенето Simple Smile

# 556
  • Sofia
Здравейте,

влизам да се разпиша набързо, че силички не ми останаха нещо днес. Пък да съм правила кой знае какво - не съм... Трябва да взема да си проверя желязото, че никакви силички нямам - като на анемийка ми прилича. Сигурно ще отскоча до понеделник за едно бързо вземане на кръв, много съм отпаднала.  smile3507

Замразената кърма ми казаха да си я направя на сапун.  Joy Joy Joy Говорих и с млечната банка в София, и с консултантите по кърмене. Няма начин да я дам на някого. Жалко, наистина. Но имат право, няма как да изследват всеки контейнер, много е скъпо. Та вероятно ще отиде в канала.  newsm78

Малката става все по-интерактивна - смее се, закача се, пищи много и бърбори нещо на неин си език. newsm76

Играем си на "ку-ку", много обича да й пея, особено "хей ръчички" и "педя човек, лакът брада". Обича да си лежим на спалнята и да я гъделичкам. Напоследък я слагам да лежи по корем върху мен и си правим самолетче и й пея "Самолет-въртолет, давай газ, за Бургас. Ако нямаш газ - стой си у вас!" Умира от кеф.   hahaha

# 557
Дойде ми стиймъра и контейнерите на Авент, сега само трябва да освободя малко място в камерата и ще се развихря да запълня всички 20 чашки с различни пюрета  Crazy
Купих на Яна от Амазон нещо като биба с мрежа за смучене на плодове през нея, утре мисля да й дам примерно банан да видя дали ще й хареса новата занимавка  Mr. Green
http://www.amazon.co.uk/gp/product/B004QQ5HMU/ref=oh_details_o03 … 0_i00?tag=bgma-20
Иначе вчера й извадих кофичката на Фишър прайс с фигурките, които се пускат през дупките. Много време ще мине сигурно преди да разбере всъщност какво трябва да прави с фигурките, но в момента много се забавляваме да лопаме с тях където сварим, важното е да е шумно наоколо и да се трака и удря наред. И определено има афинитет към синия цвят от всички цветове всеки път първо хваща синята фигурка.
На тати ще му призлее нали е цесекар  hahaha

# 558
Бреййй,много озъбили се бебета има toothДа са белички и здравички на всички.
Пламена е много кисела цяла седмица,ска постоянно да си играем и плаче без причина,поне видима/защото все още няма  toothна туй отгоре и багажа стягам,нали ще се местим в новия апартамент и сигурно пак ще зачезна.Но пак имаме спънка-моя мъж снощи скъса някакви мускулни влакна на прасеца и ще трябва да лежи а аз вече нямамда се махам от тук Twisted Evil

Ахилеа,а защо не си продадеш твоето столче. newsm78 Така няма да си на загуба
Анбибиан,честит стиймър,повече няма да загаряш тенджери Joy,а тази биба в нашия магазин е 4 лева,има и една с контейнер над мрежата на Нуби тя е 8лева.Сподели моля те впечатления,че ги заглеждам от известно време.
Смехоранка,тук масови си разменяха контейнери с кърма и никой не е питал ни консултанти ни риокоз.Не знам колко е правилно,но децата вече са на 2 години и кусур.

И ние играем на почти всички изброени игри,но фаворит са ни балоните-балона се надува,надува,надува,надувайте момчета да стане на парчета -ПУК,особено ако някой се пукне-голям смях пада Joy
Пламена не говори,само пищииии
Днес й дадох пуешко с царевица,доста го хареса.Харесва и на Овко зеленчуковите пюрета,не мога да сваря да й давам.Иначе не е много ящна-яде по 100-120 грама мляко 3 или 4 пъти на ден,след пюрето,което е къ 60гр изяжда около 80 гр.мляко.

# 559
Светлето88 аз правя тази процедура със забелването още от 3-тия месец.

# 560
iveta76 аз сега почнах тавите да загарям - първа жертва от вчера  Mr. Green Веднъж да реша да претопля нещо във фурната вместо в микровълновата и НА! Много съм зле  ooooh!
Яна, обаче почна да нахитрява. Удря се с някоя играчка, оглежда се да ми види къде съм и като ме фиксира с поглед тогава почва да писка и да реве, подозирам голямо диване ще излезе от нея  Joy
Днес като зяпнала Хари Потър по ТВ и гледа ококорена без да мига и с отворена уста, страшна картинка, но за щастие все още бързо губи интерес.
Любимото й занимание напоследък е да се докопа до лаптопа полулазейки, полутъркаляйки се и застава отпред по корем и почва да го налага с две ръце по клавиатурата  hahaha Вече пишем съобщения в скайпа на тати  hahaha

# 561
  • София
Светлето88 аз правя тази процедура със забелването още от 3-тия месец.

аз забелвам от новороден, но все пак не може да му се покаже цялата главичка  Sad Педи каза, че ако не успея (без да напъвам) до годинката и ще се води на специален лекар някакъв, при който процедурата си е следната: забелва го докъдето може, после дърпа рязко и после промиваш докато не заздравее! Мн се моля да Господ да не ми се налага Димо да го изживява това, но на абсолютно всикчите ми познати момченцата и брат ми даже са минали през това. И за съжаление ще трябва обезателно да се направо, защото баща ми е имал проблем с това на младини. Не са го забелвали ли какво и отгоре отвора на кожичката му е останал по-малък и така и не е можел да си го забели нацяло и все се е цепвало по малко. И то като се цепне и като тръгне да зараства и тая дупка се е смалявала и смалявала и най-накрая на дърти години му се е наложило да се обреже.

Хиляди извинения, че ви го разкрах изобщо това и че е толкова цветно, но нямаше как иначе да обясня какви са последиците, ако се пропусне отвратителното "рязко забелване" при специалист, защото аз горещо желая да го пропусна  Cry Ноооо няма как просто Sad

# 562
  • Sofia
Добро утро  smile3507

Ние сме будни отново от 0640, май ще замествам Ceca, докато я няма.  Hug

Днес сматам да се отдам на  newsm75 newsm79 newsm28 1ironing wash hang 1dishes newsm55 newsm71 ММ е вкъщи и ще помага. Може пък, ако ми се отвори късмета да се пласирам и за една йога довечера, знае ли се?

Иначе следобяд ще ходим с мм и Ели да видим бебенцето на моя много близка приятелка - то е само на 12 дни.  Hug newsm07 Нямам търпение да си спомня какво беше в началото.   Mr. Green Е, няма да я гушкам, де - само ще й се радвам от разстояние. Тя живее до южния парк, та ако времето позволява, ще врътнем 1-2 тигела по парка неделно и семейно. Nature Sunny family

Днес ще дам пак круша - вчерашният опит беше полу-успешен - май не й допадна, колкото банана, но пък за сметка на това я разхлаби два пъти повече.  Mr. Green Цяла вечер сменях наакани пелени.  Laughing

Приятен неделен ден от нас!

Последна редакция: нд, 22 апр 2012, 08:08 от Smehoranka

# 563
  • Vaudreuil Canada
Ние сме будни отново от 0640, май ще замествам Ceca, докато я няма.  Hug

Да те успокоя, че има и по-трагични случаи - нашия батко - и в 4.30 е ставал (тук се съмва мнооооого рано лятото) щом светне навън и той е буден нищо, че е на тъмни пердета. Не знам на кого се е метнал по ранобудност ... ама не е на мен   Tired .

Айде лека нощ от мен, че тук е 2 без 20 през нощта  ooooh!

# 564
Liika не се притеснявай, ще се получат нещата, с повече търпение, няма как, при нас няма нищо срастнало и слава богу няма да се наложи тази процедура, за която казваш. От първия път, който го забелих и главичката излезе, от тогава все е така, при всяка баня правя тази процедура, засега съм нямала такъв проблем, дано и да го нямам и за напред, че ми звучи доста гадничко   Praynig

# 565
  • Казанлък
минавам да почерпя за половин годинка на Диди smile3510 ura  bigdance2 . как бързо върви времето. кажете отначало по колко време държите детенцето седнало, че мисля да го карам вече да сяда?

# 566
Анбибиан, не е на Фишър Прайс - техните ми се виждат много малки. На Бертони са, че са по-големи.

Светлето88, аз вече му забелих пишока.  Simple Smile

kati_kz, честита половин годинка на Диди.

Ние днес ще ходим да видим столчето дали ще ни устрои. Дават го, че е в отлично състояние. Мъжа ми не е много навит, но му викам, ако има да се бръкне за нов стол да дава. Та няма къде да ходи.
Иначе и нашия мисля да го продам, ако му се намери купувач.
На мен от вчера ми е едно криво, криво и така съм яхнала метлата, че не ми се говори направо.  ooooh!

# 567
Добро утро Simple Smile Таткото излезе с децата, а мен ме оставиха да чистя и аз използвам момента да напиша нещо набързо  Mr. Green

Марси, и при нас банана е с такъв ефект, казах на педиатърката, оня ден бяхме на коснултация и тя ми се скара, че давам пресен плод  Crazy Mr. Green След деветия били пресните плодове и зеленчуци, дотогава на пара. Аз й казах, че ми дърпа ръката като ям и тя: И кво като ти я дърпа  Mr. Green Ама права е жената, и козунак като ядох ми я дърпаше, но не й дадох. Видах Ая как сладко си хапва банана, заедно да го изядеш  Heart Eyes

Лусин, ти пита за рефлукс и аз едва сега си давам сметка, че май имаме. След всяко хранене връща мляко, понякога по няколко пъти, но тъй като наддава не съм казвала нищо на педиатърката, реших, че не е притеснително, какво ще направи друго освен да го нарече рефлукс и толкова. Сега не знам като хапна картоф и банан последния път и пак повърна, но дали заради тях, дали е нормалното повръщане, дали съм стиснала коремчето, не знам. Успех с крушата  Hug

Понеже стана въпрос във ФБ за кърменето, да ви кажа как ми е любимо да хапваме - в легнало положение, аз съм я гушнала и крачетата й ме ритат в корема, така ми напомня на бременността като ме риташе отвътре, само че сега мога и да я нацелувам  Heart Eyes Вчера се сетих и как веднъж споделих с мъжа ми, че не се вълнувам толкова с втората си бременност, не съм отнесена и предварително влюбена, дали ще обичам и второто си дете така силно като първото и му дръпнах един рев, примесен с много сополи. Той си взе бирата и се оттегли към дивана да гледа телевизия с думите: Съвсем си откачила  Mr. Green И него много си го обичам  Heart Eyes Mr. Green

Оф, трябва да чистя  Tired
Ще се включа по-подробно по-късно  Hug

# 568
Привет! Благодаря за пожеланията да ви се връща  Heart Eyes

Бубата на баткото я забели лекар към 8-9 месец, беше леко болезнено, после аз го направих веднъж и общо взето не сме имали проблем.

А за пюретата, Ники си харесва тези на Ганчев, особено зеленчуковите. Давала съм вече и с пиле, сега мисля да пробвам със заек и вече мога да й готвя. Преди два дена й правих домашно пюре с броколи излапа си повече от колкото очаквах и много добре я изходи Simple Smile днес съм й сготвила с тиквичка, а мисля и жълтък вече да й дам и кисело мляко, ама не наведнъж разбира се Simple Smile

# 569
  • Sofia
Честита половин годинка на Диди!   bouquet  Hug   bouquet

Съни,  Hug Задължително ще го пробвам този шампоан на Гарниер и дано и при нас да има ефект, че много се мъчим, като се решим. Май и аз се насочвам към този с кайсията.  Grinning

За суровите плодове и аз няма да давам сега, само дадох едно тъничко парченце банан за проба, да видя как ще се приеме нещо различно от пюретата. Но и ние имахме веднага отражение в памперса, колко малко дадох, а черни нишки имаше много. Добре че преди това ви прочетох какво се очаква след банана, че щях да се шашна, аз нали все си ровичкам из акото.  hahaha  hahaha Като си помисля на София и на идея не ми е идвало да й го разглеждам, само следях дали се е изходила, а сега на Лизи все го изследвам.  hahaha  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт