За Великден с червеничко яйце,ще мацнем октомврийското челце!

• 28 871
  • 685
  •   1
Отговори
# 570
A_H_I_L_E_A ние имаме голямо на Бертони, но е много голямо за Яна не знам на практика кога ще порасне толкова, че да седи и да й се подава главата над таблата. Сега ще кача снимка в албума да видиш как седи в него  Mr. Green

# 571
  • Варна
Привет мацки!
Тази сутрин едвам съм станала. Smehoranka ние до скоро се наспивахме между 6 и 7ч., но ей на днес сме на крака от 5.50ч.  Crazy И това при все, че вчера бяхме на сватба и си мислех, че няма как да не е изморен и 100% ще поспи повече. Официално вече съм зълва ли, снаха ли...  newsm78 така и не можах да ги оправя. Брат ми се бракува! Дано да имат мноооого дълъг и щастлив семеен живот. Малкия се държа като пич. Естествено аз патрулирах из целия хотел и мобилизирах двете баби и леля му, а бее който хвана.  #Crazy Кърмихме се в спа центъра, край басейна, в една конферентна зала - в общи линии където тарпаната е най-малка. Добре все пак, че направиха дневна сватба, иначе едва ли щяха да ни се получат нещата. Ще се наканя тия дни да кача някой снимка, та да ми видите сватбарчето.  Heart Eyes На мен пък как ми вдигнаха акциите, думи нямам. Изреди се половината рода да ми казва, че изглеждам невероятно и грам не ми личало, че съм раждала.   Blush
kati_kz честита ви половин годинка!   bouquet
Светлето88 за забелването аз много се чудих и маех какво, как и дали. Четох, интересувах се и в крайна сметка казах на ММ да вземе решение, че и без друго си е мъжка  работа. И двамата достигнахме до заключението, че е нещо ненужно и неестествено. Аз - от четене, той - от опит. Едно време него уж са го забелвали и т.н., но в крайна сметка на 10г. са го завели на лекар и са му направили някаква манипулация... Е защо тогава е била цялата галамация преди това..  newsm78
A_H_I_L_E_A дано намерите вашето столче. И хем дълго да ви върши работа, хем на Хриско да му е удобно.  Peace
Честито и на новоозъбилите се. Май масово явление става напоследък, но и ние още нямаме. Съни чак ми е чудно да видя и вие как ще си барнете малката сватбарка. Представям си само как ще я издокараш и тя нали красавица.  Heart Eyes
Бягам, че човекът се събуди.  Hug

# 572
Привет и от мен Simple SmileДнес времето тук беше страхотно и с ММ и децата си направихме чудесна разходка Heart Eyes
Ще кача една снимка да видите зъбчетата на Али LaughingНай-сетне успях да ги снимам,започнаха да се виждат повече вече,преди не се забелязваха.И да ви покажа новото ни любимо място Grinning...в пералнята,много е интересно там Mr. Green
И друго да ви се похваля...Днес като бяхме в една градинка и извадих Алина от количката,баща й я взе и я пусна на земята и като я хвана за двете ръчички и тя започна да крачи напред GrinningТолкова уверено стъпваше,беше много сладка.После голямо мрънкане беше като речем да я вземем,иска да си ходи,не иска в количката GrinningАма рано е още за ходене...

Рени,Калиопа,много са хубави Ивко и Борислав.Браво за срещичката Simple Smile

Анбибиан,Яна е много сладка и е пораснала.И столчето ви е много хубаво,тя Яна направо се губи в него GrinningИ на Али едно от любимите й занимания е да щрака по клавиатурата LaughingПонеже и Боян го обичаше това занимание,още пазим една стара клавиатура,с която той си играеше и сега от време на време я давам и на Алина,та голямо "писане" пада,а тя умира от кеф при звука на тракането Laughing

И Ава е пракрасна!Вече и коса за прически има,браво! Heart Eyes

Иветка,дано мъжа ти бързо да се оправя и скоро да си се местите вече в новия апартамент!Дано и Пламито се поуспокои.Сигурно и нея зъбките я мъчат Confused

kati_kz,честита половин годинка на Диди!

Хариелка,дано и при вас има ефект шампоанчето,че да не я мъчиш милата Софи,аз от малка помня какъв зор беше рясането и как мразех мама да ме реше,че така ме скубешеее....

Петкова,честито на брат ти.Много да се обичат и уважават!Браво на Дани,че се е държал добре и е слушкал.Чакам да видя снимки WinkМерси за комплимента за Алина.Ще я видите и нея,след сватбата ще я покажем.Роклята е много хубава,ама болерото което взехме не й подхожда ooooh! и сега ще търся някаква розова жилетчица,но тъничка.Дано да намеря някоя,която да ми хареса. Laughing

# 573
  • Пловдив
Ха,здравейте и от нас  Mr. Green
Разходихме се и ние едно хубаво и понеже Благовест за целия ден спа има-няма час сега вече откърти  Mr. Green
Момичета,които сте от ранобудните  hahaha Защо не пробвате пак да ги приспивате бебоците или не искат  newsm78 Благовест в 6 като се събуди му давам да суче и пак го приспивам и спи докъм 8:30-9  Rolling Eyes
Съни,като се покажат зъбчетата после за колко време израстват  Mr. Green При нас се оказа,че са даже две-долнички  Party
Анбибиан и Ахилеа що не вземете да си смените столчетата  Joy
Гледам за забелването говорите  Rolling Eyes Нашето педи все викаше има време и на миналата консултация го дръпна и вика продължавай така всяка вечер,ама аз....тооолкова ми е страшно и гадно,че реших,че нищо няма да правя  Confused Този път каза,че било много сраснато и щяло да се наложи хирург да го цепва.. Викам си на акъла " да,да,доообре "  Mr. Green Та така оставям нещата за сегаа....

# 574
Сийн,единия й зъб проби на 9.04,втория на 10.04,виж на снимката колко са пораснали до днес и пак не са съвсем пораснали Laughing

# 575
  • София
Здравейте и от мен!
Днес най-накрая направих погача на Нели  Embarassed Тя милата колко бърза да се роди аз толкова изоставам с ритуалите, но по-добре късно отколкото никога  Laughing Ще кача после малко снимки като се видя с малко свободно време. Нели сякаш усети нервността ми и цяла сутрин не спа мислех, че пред гостите ще има рев, нооооо милата се държа много добре усмихва се и си показа всички номера да й се радват гостите  bowuu Най - обира овации като е легнала по гръб и си върти крачетата и дупето като кученце  hahaha
dessy encheva радвам се че слаткиша ти е харесал  Hug
Преди няколко дни и ние се присъединихме към каскадьорите  Cry За щастие без последствия
Захранването ни върви повече от успешно - няма нещо до сега да ми е отказала (пу пу) няма значение купешко или домашно приготвено
Някой беше питал как правим пюренца аз си правя от картоф, морков и тиква - това имам само домашно. В началото на захранването, когато трябваше да правя само за по няколко лъжички си сварявах нещото (например един картоф) и понеже пасатора не ми го хваща за да го пасира го минавах през една едра цедка после ако е картоф или морков го разреждах с кърма, а тиквата само чиста, че е доста по-сочна.
Честити зъбки на всички озъбили се бебенца - ние още сме в очакване  Grinning
Радвам се че все по-малко пишете за болни. Много здраве и усмивки на всички ви   bouquet

# 576
Здравейте, моми4ета!

Честито на всичко озъбили се бебчета Hug Ние още си чакаме първото зъбче и по този повод Кали е мноого нервна тези дни, оня ден бе6е ад просто, айде да и изниква първото, че да се поуспокои Praynig
Честита месечинка на Хриско на патерица Hug
Петкова- представям си какъв сладур е бил Дани Grinning
Сийн- браво на Благовест, че тоолкова добре е наддал, за тези месеци е повече от добре Hug
За пюренцата- Кали определено обича повече домашните, днес на обед изяде около 180-190 грама. Да питам мамите, които дават месо и яйце вече.: редуват се -един ден зеленчуково с месо, един ден зеленчуково с жълтък, нали? Имате ли ден в който давате само зеленчуково за разтоварване? От месните Кали е яла пуешко, заешко и пилешко. Мисля следващото да е телешко. Какви други сте давали?Сирене, кисело мляко и извара от кога се дават?
Днес след обед се разходихме около НДК и случайно срещнахме един съученик и състудент- приятел на ММ с жена си и двете деца, малкото е 40 дни по-голямо от Кали. Интересни картинки бяха двамата татковци, вървят двамата и тикат количките и си говорят Wink А ние с жена му въврим отстрни с ръце в джобове Laughing
Вчера и днес правя един превод от испански на български език. Много се радвам, че ми се обадиха от една фирма с която не бях работила от преди да родя. Така си размърдах малко мозъка и добре ми дойде да върша нещо, което обичам и е различно от даването на пюрета и сменянето на памерси.
А Кали от скоро време се е научила като не искада яде повече, вади си биберона от устата и се надига от скута ми сама и става седнала Shocked И да искам няма начин да и дам повече Peace А  днес в колата както си стоеше в столчето си хвана терлика и го заоблежда. За пръв път прави този номер в колата. У дома го прави отдавна, но в колата и е за пръв път.
Съни - браво на Али. Може да е първото проходило октомврийче Hug
Това е за сега от мен. Лека вечер на всички Hug

# 577
привет момичета доста сте изписали за два дена

ние днес се прибрахме от Батак в петък почина дядо  Sad Sad Sad Sad в събота беше погребението днес вече съм като пребито куче , много се изморих и много ми е мъчно ама стига толкова съм ви занимавала с тъжни неща връщам се да ви чета или по скоро утре ще ви чета че много ми се спи ама многоооо

# 578
Привет и от мен!
Чета ви за захранването, благодаря, че споделяте. Ние още не сме започнали, обривчето ту затихва, ту се засилва. Шантава работа. Но щях да ви моля да пишете какво "откривате" в памперса като захранвате, за да съм подготвена. Като нишките от банана, например.

cvm,
Моите съболезнования за дядо ти.

За забелването - още първия месец педиатърката ни му дръпна кожичката и ние се видяхме "принудени" да продължим, за да не залепне отново. Напредваме бавно, въобще не си даваме зор и по-скоро почистваме вечер с риванол. Поотлепя се, но още в началото ни "лепнаха диагноза - пълна фимоза" - по думите на лекарите. Няма да коментирам, просто не ми се занимава, едномесечно бебе с пълна фимоза - абсурдщина  #2gunfire . Всъщност като се замисля сега на колкото различни лекари сме го водили, всички дърпат пишата. ММ се беше ядосал, че са като не виждали пишки - доста директно се изказах, ама така си беше.

Петкова,
Поздравления за брат ти. Да са живи и здрави, много да се обичат и уважават. Честита снаха на теб.

Съни
,
А Алина пълзи ли? Или направо ще проходи?

Ние зъбчета още нямаме. До бала се надявам да порастнат  Joy

Има нещо, което ме притеснява, та да споделя - Ивайло заспива около 21-21:30. И горе долу час, час и половина след това се буди със страхотен рев. Сякаш е сънувал нещо и се е изплашил. Някаква тревожност. После ни отнема поне 20-30 мин да го успокоим. И това от около месец и половина. Пробвахме някой да е край него, да му държи ръчичката, но имаме единични вечери без рев. Не знам от какво е. Питах една лекарка и тя ми каза да си лягам с него и да му държа ръката.

# 579
Днес беше голям шопинг дей  Crazy Купихме столчето на Фишър прайс от Джъмбо, имаше и едно за 29 лв, но това ми харесва повече, утре ще сложа Яна вътре, дано й хареса. Купихме и чадърче за количка, само че нямам идея къде на количката трябва да стои това чудо. Идеи?  newsm78
Взех още гумени лигавници и един с ръкави като прастилка, мисля като свикне със стола да й давам една лъжица и на нея и да бърка сама в купичката докато я храня  Mr. Green Ще стане голямо омазване.
Пъщарнака разхлабва ли?

# 580
  • Куциндрел
Добро утро.
Ние се завърнахме. Йоан се държа културно по пътя. Поспиваше, а като се събудеше спирахме за почивка. После малко игри в колата и така се придвижвахме. Във Варна голямо миткане му хвърлихме по баби и роднини, почти през цялото време бяхме навън. Имахме и едно ходене до спешното. Изведнъж на Йоан му се поду долната устна и аз шаш, какво му стана на детето. Веднага отидохме до Окръжна болница за преглед. Педиатърката го гледа, пипа, пусна му изследвания, ама не можа да каже от какво се е подула устната. Би му един урбазон и се прибрахме. Като спадна устната му забелязах, че се е одрал с нещо отвътре. Ама така си изкарах акъла, викам - леле, нещо го ужили, алергична реакция. Както и да е, оправи се. Бабите много му се радваха, естествено и акъл даваха. Особено моята баба, тя постоянно дуднеше какво трябва да се прави. Баща ми все повтаряше - ух, да порасне и да го водя на люлките и количките, ще му купя това и това. Радват се хората. Като се прибрахме в София и Йоан си позна къщата и като се захили... даже банята не го разстрои.
Ох, много сте писали. Не съм чела, но ще наваксвам.
Лек ден за сега.

# 581
  • Sofia
цвм  Hug Съжалявам за дядо ти.

Петкова Честито на брат ти. Много да се уважават и да се обичат. И скоро да имата братовчедче.  Wink

анбибиан Зависи каква количка имате. Аз чадърчето го слагам Ниско долу на тръбата, защото само там има възможност да го закрепя. Да ти кажа, обаче на втория ден още се отказах от него - много ми е трудно да се оправям - все трябва да го въртя, понякога ми пречи на видимостта и много ме дразнеше.  #Crazy Сега слагам една много тъничка пеленка отгоре като сенник и се разнасяме като катун.  Mr. Green Но поне ми е мирна главата.  Peace

Ceca  Hug Добре дошла. Вчера викам ще те отменям в ранното писане, но добре, че се завърна. Радвам се, че ви е било хубаво във Варна, а Йоан такъв възпитан младеж се е оказал. Hug

# 582
  • София
Добро утро!
От обикаляне по цял ден нямам време нито да ви прочета, нито да се включа по темите.
Ели от 3-4 дни почти не се храни. Май пак я мъчат зъбките. Поне по проблема със спането имаме лек напредък. Подариха ни лятна количка и сега я приспивам на терасата. От 15 мин. започна да спи по 30-40.
Съни, ама много е сладка Аличка и с тези зъбчета Heart Eyes На нас са ни пробили 2 отгоре от преди месец може би, но още не се виждат.
Петкова, честито, станала си зълва! Много щастие и дълъг семеен живот на брат ти! И  да те направят скоро леля, че е много хубаво. 
Тони 77, и аз редувам ден месно пюре, ден зеленчуково с жълтък. Давала съм пуйка, пиле, заешко, следващото педи ни препоръча да е риба. За сирене ни каза от 7-мия месец.
cvm, съболезнования за дядо ти!  Hug
Сеса, събра ли сте емоции във Варна! Като каза за плача на Йоан в банята се сетих. Нали ви се оплаквах, че мойта щерка нещо се наплаши от ваничката и много плачеше. Сега я къпем много смешно- направо в банята на пода в един най - обикновен кръгъл малък лиген, тя си седи в него, облегната и кръстосала крачета по турски а ние отгоре я поливаме с душа и не плаче.
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ СЪС ПОКАЗАЛИ СЕ ЗЪБЧЕТА!
аз ставам, че ме викат...

# 583
Анбибиан, погледнах столчето в албума, но то е почти същото като моето, само че на Бертони.  Simple Smile Гледам, че това между краката го има, но точно това искам да избегна, защото много стеснява мястото за сядане. Търся още по-голям и широк стол, а вече само старите модели са такива, тези новите не ми вършат работа.  Simple Smile
За пащърнака май е индивидуално - някои ги разхлабва, други ги запича.

Тони, какво е това разтоварване? Аз не знаех, че и бебетата трябва да разтоварват. Мисля че бебетата и малките деца нямат нужда да разтоварват, нали сега растат. Само ние възрастните имаме нужда да разтоварваме, че да се освободим от токсините, нали вече не растем, а само дебелеем.  Laughing Но пък де да знам, питай някое медицинско лице да видиш какво ще ти отговори.  Rolling Eyes

Много са хубави всички бебчета в албума. Отдавна не бях влизала да ги разгледам, но имам чувството, че това са най-хубавите бебета.  Grinning

Относно столчето мъжа ми нещо не е навит да го взимаме онова дето го бях харесала и свали малко седалката на нашето столче да е под наклон и така се освобождава малко повече място, а бебока обаче не се обляга напълно на седалката. Но щом е решил, че после ще има пари за нов - добре. То този стол надали ще изкара дълго време. Вика ми да ходя на кичури, ей толкова ли не ме харесва с кестенява коса.  Laughing Та днес след обяд съм на кичури, пък ще го видя той от къде ще намира пари за столче като и тоя вариант отпадне.

# 584
  • Куциндрел
Не успях всичко да изчета....
ЦВМ, моите съболезнования. Hug
За забелването, при къпане дърпам кожичката назад, до където може и мия. Не знам дали трябва или не трябва да се забелва, а и педиатърката нищо не казва.

Тук два дена Йоан не иска да яде ни пюре, ни каша. Стиска устни и туй то. Не знам дали не е от зъби.
Да ви попитам: безмлечната каша сладка ли е кат млечната? Ако не е сладка ще я ползвам за обедното хранене....

Общи условия

Активация на акаунт