Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 15-та тема

• 151 167
  • 736
  •   1
Отговори
# 570
  • Бургас
Здравейте момичета, и аз искам да направя перфектната питка за нова година, но по -скоро да не е много сладка . В смисъл да се ползва вместо хляб. Моля да ми препоръчате рецепта, не ме щадете , не държа да е лесна имам опит в месенето. Правила съм козунаци , тутманици , но питка никога. Благодаря предварително  Hug

# 571
......... Правила съм козунаци , тутманици , но питка никога. Благодаря предварително  Hug

bebaaa , щом си правила козунаци и тутманици, какъв проблем може да ти е едан питка? Laughing За да не се повтарям, ето тук в поста ми няколко предложения. Само обърни внимание на захарта, намали я до лъжичка щом е за питка. Peace

На първа стр. на темата има още доста рецепти, може и от там да си избереш нещо.  bouquet

# 572
  • Бургас
 Labrex благодаря ти  за бързия отговор.Аз ги видях тези предложения , но реших ,че са за начинаещи .  Laughing
А първия пост ме обърква , там има стотици питки. Ок,  хващам едно от трите и действам.
Весели празници !!!

# 573

Искам да направя питка за Нова Година, но никога не съм правила. Какво ще ми препоръчате като за начинаещ?

asly, хвърляй се с главата надолу и не му мисли. Няма специално за начинаещ. И майстор да станеш, пак може да ти се случи да разсипеш някоя питка, така че........ето ти няколко предложения:

ПИТКА С КИСЕЛО МЛЯКО на max-mama.

СПОЛУЧЛИВО И ВКУСНО ТЕСТО ЗА ВСИЧКО, става и само с едно втасване, месиш, оформяш, втасваш и печеш.

ОЩЕ ЕДНО ВКУСНО ТЕСТО, напоследък май всичко от него правя.

Момичета след Мариета, прекрасни питки показвате, не мога да изброя, че нещо ми подскача прозореца, понякога го прави, не знам защо. Много красиви, бухнали и апетитни. Кифличките на Вени са невероятни!    bouquet  chef  bouquet  chef  bouquet
Благодаря за куража и предложенията, labrex!

# 574
Днес една питка от мен.Зиче благодаря ти че каза тайната за едното втасване.Каквато и да е рецептата така стават разкош   bouquet

# 575
Здравейте.    Аз нямам с какво да се включа и затова смао ви чета и ви се радвам. Продължавам да си правя вече поредната питка по рецептата за тесто за всичко на Лабрекс  Hug и всеки път сякаш е все по хубава.   Сега загледах и тестото "Още едно вкусно тесто". Лабрекс ,  мога ли да направя пица Калцоне от него или нещо тип мекица със сирене??  Виждам ,че пише,но ти правила ли си?

# 576
.......Сега загледах и тестото "Още едно вкусно тесто". Лабрекс ,  мога ли да направя пица Калцоне от него или нещо тип мекица със сирене??  Виждам ,че пише,но ти правила ли си?

milisa, можеш, дано се виждат снимките над рецептата, стават разкошни мекици, с плънка, без плънка, тип пирожки, печени, пържени - всякак. Като гледам Дитсан какви пухкави питки и хлебчета прави от него, всъщност аз най-малко питки съм правила от него. И пица става от него, пирожко-мекиците под нея със сиренето са от същото тесто, тутманик става, абе каквото се сетиш, според мен е много добро тесто и ни е вкусно вкъщи. Peace

# 577
  • Popovo
   И аз да се похваля с моята скромна питка за Стефанов ден.

# 578
mimi, чудесна питка и я да кажеш тази тайна и на нас. Ще правя питка за новата година и точно се чудя дали да е с едно втасване или с две. Така, че живо ми интересува тази тайна, за едното втасване

# 579
mimi, чудесна питка и я да кажеш тази тайна и на нас. Ще правя питка за новата година и точно се чудя дали да е с едно втасване или с две. Така, че живо ми интересува тази тайна, за едното втасване
Тайната е с едно втасване поне за мен Laughing.Аз втасвам само маята с хладка вода и захарта.След като я омеся веднага я слагам да се пече в СТУДЕНА фурна на 170-180гр.Така разбрах че стават най-добре и няма грешка. Peace

# 580
В смисъл омесвам, оформям по желан начин оставям да втаса и тогава пека. Аз така действам когато правя с едно втасване или друга е последователноста?

# 581
В смисъл омесвам, оформям по желан начин оставям да втаса и тогава пека. Аз така действам когато правя с едно втасване или друга е последователноста?
Не аз разтварям маята с вода/100гр/слагам захарта която е за цялата пита и прибавям прашно на гъста каша.Това втасва прибавям го към другите продукти.Меся оформям и направо пека.

# 582
Ясно, а може ли направо да дадеш рецептата, по този начин не съм правила питка направо да я пека може да опитам. Кой начин за офомяне ползва, би ли споделила? Станала е чудна направо

# 583
И аз чакам за рецептата!  bouquet

# 584
Благодаря ви момичета  HugРецептата е 1кубче мая разтварям в 100мл хладка вода и 1/2суп лъж захар и брашно на каша.2 яйца +1белтък.200мл прясно мляко и 200гр кисело мляко.1суп лъж сол.брашно около 800гр.След като се омеси деля на 4топки разточвам  всяка на не голям правоъгълник и слагам една върху друга като всяка мажа с разтопено масло.Режа на 8ленти по дължина усуквам и завързвам на възел.Слагам един в средата и другите по края.Мажа с жълтъка и масло.Пека в тава покрита с хартия.Това е стана малко дълго за което се извинявам но дано съм обяснила правилно.

Общи условия

Активация на акаунт