Течни перилни препарати (гелове) и омекотители -6

• 98 536
  • 737
  •   1
Отговори
# 360
Преди малко се сдобих с това http://www.brandfan.it/partecipa/schede-prodotto/dash-con-actilift-salva-colore за 16,90. Ухае страхотно, дано и да пере. Вероятно няма да ви изненадам, но лично аз за пръв път виждам течен препарат, запечатан с алуминиево фолио. Преди винаги ми се е струвало, че тубите са непълни, най-после ще спя спокойно  Mr. Green

Гес е казала вече, отвива се, но ще си доволна от изпирането, препартът е хубав. Но малко скъпичко е при вас, в Пловдив е с два лева по-евтин. Да не намразиш мен сега Mr. Green

И на мен ми се видя скъпичко, но нямаше Корал и реших да пробвам това. Омекотителите на Ленор са по 8 лв за 1,5 л - как е при вас? Май ще взема да потърся друг магазин с по-приемливи цени.

Ленор и тук е толкова7,50-7,80. Но зависи от ароматите, имаше и над 9 лева. Не съм сигурна много newsm78

# 361
Здравейте!Преди време бях писала да ми препоръчате прах от Турция,една позната пътуваше.Казахте Омо и й поръчах Омо.Само че там на място й обяснили,че Омо е възможно най-ниския клас прах,не бил хубав и т.н..и ми взела Первол/течен/Аз ползвам Омо за бяло и съм много доволна,та ми беше любопитно дали е вярно това,което са й казали и дали Первола е хубав ,защото още не съм пускала пералня с него newsm78 Благодаря

Последна редакция: пн, 15 окт 2012, 14:27 от borislava_

# 362
Не знам защо са ѝ казали подобно нещо на твоята приятелка, но то категорично не е вярно. Фактите са следните:
1. ОМО е от ценовия клас на Ариел и Персил, като ОМО е най-скъпият от трите. Ако ОМО е възможно най-нисък клас, то какво остава за Ариел и Персил?
2. Няма как прах във високия ценови клас да бъде „възможно най-ниския клас” и с най-ниско качество. Това е абсурд.
3. ОМО е най-продаваният и най-известният прах в Турция. Той първият прах за пране, появил се турския пазар през 60-те години и досега е абсолютно водещата марка. Даже както ние наричаме „ксерокс” всички фотокопирни машини и „веро” всички препарати за миене на чинии, така турците наричат „омо” всички прахове за пране.

В Турция марките на мултинационалните компании се нареждат така:
Проктър енд Гембъл - Ариел (висок клас), Ало (нисък клас);
Хенкел - Персил (висок клас), Турсил (нисък клас), Первол (специализиран);
Юниливър - ОМО (висок клас), Ринсо (нисък клас).

Отделно има и марки на местни, турски производители - ABC, Peros, Bingo, Has и т.н., които са по-скоро в средния и ниския клас.

Первол, както писах по-горе, е специализиран перилен препарат също както в България. Относно качеството не мога да кажа нищо, защото не съм го ползвала.

Последна редакция: пн, 15 окт 2012, 15:05 от Guess Who

# 363
Пера черното и тъмното /слабо замърсено/със студена вода,като целта ми е запазване на цветовете във времето. Използвам Корал и Персил/холандски/ за черно.
Правилно ли постъпвам ?
Ако пусна  на черното  на 30 град. , забелязвам отделяне на цвят ,което ме навежда на мисълта,че топлата вода спомага за по-бързо отмиване на цветовете.
Водата при нас е твърда.

# 364
Guess Who,много благодаря за изчерпателния отговор.И аз така предположих,щом ми препоръчвате нещо,значи наистина е качествено,но нея на място явно са й набутали Первол..знам ли   newsm78 Сега ще го пробвам след няколко дена,дано да е добър и тъй като скоро не ми се очертава да ходя,може би ще си го търся по специализираните магазини.Благодаря още веднъж  Simple Smile

# 365
момичета, от днес в Пени са пуснали италианския Даш за 25 пранета на 11 лева. Аз съм взимала от паралелния внос за 14 и мисля да го прослушам Mr. Green

# 366
момичета, от днес в Пени са пуснали италианския Даш за 25 пранета на 11 лева. Аз съм взимала от паралелния внос за 14 и мисля да го прослушам Mr. Green

Непременно ще си купя. Само не знам за цветно ли е или за бяло  newsm78
Искам да похваля и този омекотител http://ecx.images-amazon.com/images/I/312%2BvHIB%2BgL._SL500_AA300_.jpg

# 367
енито,италианския Даш го видях и в Лекси 33 пранета -16 лв. Излиза почти същото като цена.Имаше различни аромати.Но никъде не пишеше за цветно или за бяло е.

# 368
този в Пени на снимката е два вида. Синият е универсален, а розовия с омекотител. bgroza ще мина през Лекси да проверя и там за какво е както е тръгнало, но там праховете по-често са боклучави и съм грешала когато съм купувала newsm78

# 369
енито,пиши , като ги разгледаш! Аз Даш не съм ползвала досега ,но ще ми е интересно що за течен е този в Лекси.Имаше поне 4 вида.

# 370
  • На земята, която е всъщност звезда.

Точно за този омекотител исках да питам. Grinning  На бутилката на моя пише 7Х и  1,5 л=6 л / 54 пранета. Обаче е показано с капачката, че се сипва същото количество като на другите омекотители. Кое му е 7 пъти повече и защо е равно на 6 л? 

# 371

Точно за този омекотител исках да питам. Grinning  На бутилката на моя пише 7Х и  1,5 л=6 л / 54 пранета. Обаче е показано с капачката, че се сипва същото количество като на другите омекотители. Кое му е 7 пъти повече и защо е равно на 6 л? 
Омекотителите на тази марка са страхотни.Купувала съм до сега от Атина.7 пъти е в повече,защото е концентриран.Дават за сравнение,че от другите омекотители ще изразходвате повече количество  омекотител за тези пранета.Надявам се да сте ме разбрали.Икономичен е много,ползвам и лилавия и светло-лилавия.Страхотни са.Искам да попитам мамите в  Русе,къде мога да си купувам качествени прахове и омекотители.Не знам,защото преди 10 дни се прибрахме в България да живеем уж за постоянно.

# 372
  • На земята, която е всъщност звезда.

Омекотителите на тази марка са страхотни.Купувала съм до сега от Атина.7 пъти е в повече,защото е концентриран.Дават за сравнение,че от другите омекотители ще изразходвате повече количество  омекотител за тези пранета.Надявам се да сте ме разбрали.Икономичен е много,ползвам и лилавия и светло-лилавия.Страхотни са.Искам да попитам мамите в  Русе,къде мога да си купувам качествени прахове и омекотители.Не знам,защото преди 10 дни се прибрахме в България да живеем уж за постоянно.

Мерси за отговора. Ако правилно съм разбрала, сипвам както е показано на етикета, а врътката с концентрацията е в самата течност, не в използваното количество.

# 373

Точно за този омекотител исках да питам. Grinning  На бутилката на моя пише 7Х и  1,5 л=6 л / 54 пранета. Обаче е показано с капачката, че се сипва същото количество като на другите омекотители. Кое му е 7 пъти повече и защо е равно на 6 л?  
7Х - защото е 7 пъти по-дълготраен аромат в сравнение с Lenor-ите от серия Pure Care
1,5l=6l - защото е концентрирана формула - за 1 пералня 5кг се слага по половин капачка (2/3ти ако искаш да ти е още по-меко и още по-миризливо)
1500ml : 27,5ml (колкото е количеството в половин капачка) = 54 пранета

Ползвата съм от тази серия на Lenor - ароматът наистина е много силен и дълготраен!

# 374
  • Варна
На мен Penny ми е на километър от вкъщи, и минах да снимам.Знам, че в Италия Даш отговаря на Ариел, но не разбрах и двата Даш ли са за цветно ? Интересно ми е може ли да се сравнява с холандския прах, Ariel Super compact - и в двата случая цената на едно пране е еднаква ?

http://imageshack.us/a/img580/3313/dsc0051ts.jpg

http://imageshack.us/a/img839/1686/dsc0053hie.jpg

http://www.artista13.com/293-391-thickbox/ariel-super-compact-color-2-7-kg.jpg

Общи условия

Активация на акаунт