Вече половин година навърта НОЕМВРИйската дружина!

• 34 506
  • 742
  •   1
Отговори
# 105
Мерси, момичета. - купихме го вече Проспана, дано да подейства бързо! Стана ми любопитно - само ние ли останахме да се захранваме след 6-я месец? Не че съм се разбързала, де  Grinning аз смятам да купя на фишър прайз столчето, това дето се вързва за голям стол. Понеже ние ще го караме по омазващия начин ( водено от бебето), ми трябва нещо, което се почиства лесно и няма тапицерии.

# 106
Doddy  какъв картоф захрани. Казаха ми, че не трябва да има израстъци, ако е стар. А пресни не знам дали има български. Нали един от признаците за това, че детето е готово за захранване е да седи самостоятелно,но всички ми казват като навърши 6 мес. да започна да го слагам седнал. А и ще мине още време докато свикне да седи стабилно, излиза че по този критерий захранването се отлага доста.

# 107
Здравейте, мами! Аз съм нова във  форума, затова ако питам нещо, за което е питано-моля да ми простител. Искам да ви попитам с какво пюре захранихте, защото аз пробвам от 8 дни да давам картофено на хип, като го разреждам с малко мляко, но моята принцеса упорито отказва да го яде. Трябва ли да го смеся с тиква или нещо сладникаво за да го яде?

# 108
yummymommy не сте само вие незахранили. И аз наскоро го зададох този въпрос, защото и аз мислех като теб, но има и други. Аз също питах дали някой ще пробва със ЗВБ, ето че и ти натам си се насочила. Аз чета ли,чета. Хайде, ако го почнем ще споделяме опит.

# 109
И ние ще се захранваме след 6-ият месец.

Да ви се похваля, че малката вече е християнче. Церемонията мина перфектно, малката не каза и гък.

yommymommy на нас за кашлица ни изписаха едно сиропче от корени на медицинска ружа, мисля че се казваше Алтея. Вече два пъти и давам като се разкашля и минава за много кратко време.

Албена 30, радвам се че сте от нашата партия.  ние ходим с караваната по Българските язовири и Гръцкото море. На планина не сме ходили, защото имаме щастието да живеем в полите на Пирин планина.

Лека вечер на всички и спокойни бебенца.

# 110
Здравейте, мами! Аз съм нова във  форума, затова ако питам нещо, за което е питано-моля да ми простител. Искам да ви попитам с какво пюре захранихте, защото аз пробвам от 8 дни да давам картофено на хип, като го разреждам с малко мляко, но моята принцеса упорито отказва да го яде. Трябва ли да го смеся с тиква или нещо сладникаво за да го яде?
и явор не хареса картофа на хипп,но картоф с тиква много го яде с кеф Mr. Green

# 111

и явор не хареса картофа на хипп,но картоф с тиква много го яде с кеф Mr. Green
[/quote]
суперрр, кога го даде ?

# 112
Радвам се, че има и такива мами като мен тук  Grinning. И аз сега чета и събирам увереност, та като дойде момента да ни е по-лесно. Още не съм прочела и половината от темите за ЗВБ, ама съм много ентусиазирана! Много логично и здравомислещо ми звучат нещата. То е ясно, че времето, спестено от пюриране ще отива за миене, чистене и пране, но пък важното е бебоците да са щастливи и без проблеми с яденето  Sunglasses

# 113
Ето ни и нас   Hug От вчера давам на дребосъчка пюренце от био картофи, сега чакам резултата хахаха, но май добре й понася. Днес хапна с подчертано удоволствие, вчера беше доста изненадана, но и много гладна, така че озвучаването беше на ниво.
И аз съм се пищисала с тези пчелички и осички, допада ми идеята на Рисунка за лепенките, ще пробвам.
Иначе се обръща от гръб на корем, но не много често, а как иска да сядаааааа,  все се набира на лакти.
Събуди се... до друг път, чета ви иначе в несвяст.
Цунки

# 114
Doddy  какъв картоф захрани. Казаха ми, че не трябва да има израстъци, ако е стар. А пресни не знам дали има български. Нали един от признаците за това, че детето е готово за захранване е да седи самостоятелно,но всички ми казват като навърши 6 мес. да започна да го слагам седнал. А и ще мине още време докато свикне да седи стабилно, излиза че по този критерий захранването се отлага доста.
С домашен стар картоф без израстъци Simple Smile Предполагам,че под израстъци имаш предвид кълновете.Моята баба ги чисти периодично,така че и ние не ядем картофи с кълнове.Аз я захраних в шезлонга-полуседнала,а от днес вече имаме столче и е много лесно-столчето има позиция на гръбчето,подходяща за нас,иначе за сядането и аз ще я слагам след 6я месец.

# 115
И аз все още не съм захранила и се чудя как.Майка ми казва да го захраня със сокче от моркови ,но трябвало да се дава с лъжичка и аз и брат ми сме захранени по този начин . Мисля няколко дни да му давам сокче по този начин и после картоф

# 116
мамчета,

ние се завърнахме, че бяхме у свеки да празнуваме меснтния великден  през уикенда и сега прочитам писанията Wink
Много се зачудих какво е това пюре от чист картоф на Хип, за което пишете, понеже проверих целия им асортимент, но тук го няма на пазара. явно е някакво само за БГ, но както и да е, дано е хубаво. Иначе моето  Бети и то хапва тиква с картоф, но тиквичките не ми ги отразява изобщо. Виж млечната каша с плодове на Хип пък направо я обожава.

За столчето ние вече се оглездаме сериозно, защото госпожицата си седи почти стабилно. Засега съм харесала ето такъв модел
http://www.google.de/products/catalog?hl=de&bav=on.2,or.r_gc … ved=0CJcBEPICMAU#

По темата с репелентите - аз гледах има някакви специални кремчета и спрейове за бебета от 6 месеца, гледах ги преди да тръгнем за египет, но не взех никое , защото малката нямаше даже 5 месеца, но сега за лятото смятам да се снабдя. За съжаление не помня имената на спрейчето Sad

Поздрави от нас!

П.С.

# 117
Здравейте, момичета!
Извинявам се, че не съм писала толкова време тук, а и нямах време много, много да ви чета, защото имаме проблеми с документите на Алберто и Киара. Киара няма още , а на Алберто паспорта изтича на 9.05 и сега чета из нета само за това , събирам информация. Двата варианта са: 1. да ходим до Рим, 2. да ходим до Бг..няма да ви натоварвам излишно, но е луда работа.
И аз мисля да захранвам на 6 месеца и мисля да започна с картоф, но само сварен и намачкан, като започна със съвсееем мъничко. Пък ще видим дали така ще стане.
Оставям ви, но ще гледам да ви следя и тук!

# 118
И аз не се включвам много активно тук напоследък, за което се извинявам, но рехабилитацията на фъстъчо и домашните задължения ме поглъщат изцяло.

Ние се захранихме преди около 3 седмици, с домашно картофено пюре (стар, почистен от кълновете картоф), смесено с АМ. Захраних го като го сложих полуседнал в едната ми ръка и с другата подавах лъжичката, така ми е най удобно. Вече заместихме обедното хранене и хапваме картоф, морков, тиквичка, червена чушка, тиква. Утре ще въвеждам спанак, купих от една баба на пазарчето за зеленчуци, уж каза, че е чист и натурален, дано... Засега приготвям домашни пюренца, тъй като си бях замразила от бабините зеленчуци миналото лято. Само оня ден, след толкова хвалби купих пащърнак на хип, харесахме го Simple Smile

Предната седмица пътувахме 350км до Родопите, моят мъж е от там. Малчо прие добре пътя, спинка си, 1-2 дни след като се прибрахме имаше малко сополки, но слава Богу нищо друго.
В петък пък си отиваме на Русе, ще постоим повечко (дано успея да ви чета поне Simple Smile ) и нямам търпение. Не съм си ходила от миналото лято, много ми е хубаво Simple Smile

Май това е около нас, весел Великден, ако не успея да се разпиша дотогава пак  Hug  bouquet

# 119
  • София
Благодарности на Фио за темичката, много в празнична   bouquet easter
Записвам се чак сега, но ми беше много заето напоследък. Имах изпит, сестра ми се прибра от чужбина, рождени дни, а малкия вече има зъбчееееееее. Просто най-големия подарък!
Ние се захранихме точно така, със сок от  моркови 1-2-3 лъжички и след 2 седмици вече пюренце. Засега не давам много, за да си пие мляко ( половин бурканче от 125 гр хапва) . Днес въведох и картофа след морков и тиква.
Нас педи ни предупреди, че бебоците не приемат купени пюрета от картоф, както и домашни пасирани с уред заради консистенцията ( на туткал). Според мен опитай сама да свариш и смачкаш с ръчна преса. Ако трябва после през цедка го мини и като се разреди с достатъчно млекце не вярвам да не се хареса. Другия вариант са ти го предложили- въвеждаш първо нещо друго и така гъстата консистенция се коригира.
За кърпичките, бях писала, че ползваме Пуфис, но забравих да кажа, че с тях чистя нааканото преди да го измия. Никога вкъщи не използвам само кърпички. Грехота ми е да мажа, като си имам течаща вода  Peace
Съдовете и гризалките мия с бочко и вряла вода Simple Smile
Присъединявам се към запалените по идеята на Рисунка за лепенките Simple Smile
Пепеуси, успех с документите. Дано да измислиш удобен вариант  Hug
Да оздравяват бебоците  Hug

Общи условия

Активация на акаунт