Вече половин година навърта НОЕМВРИйската дружина!

• 34 555
  • 742
  •   1
Отговори
# 435
  • гр. Стара Загора
Бубче... лекарката ми каза, че трябва вече само сутрин и вечер/преди лягане/ да пие мляко... незнам защо така...
вчера се запознах с две мами, чиито деца са 20дни по-малки от Майя... и те дори кисело мляко им дават. Имат само две млечни хранения... сутрин пият АМ, после закуска с попара, после зеленчук или месно пюре, после плодово и преди лягане АМ пак... Те много ми се учудиха като разбраха, че не искам да ѝ давам попара, заради сиренето и маслото... ми както са казали старите хора – Страх лозе пази!!!

# 436
Ето че и ние вече сме в отбора на 6 месечните - да ни е жива и здрава малката принцеса и да има прекрасно детство.
Сияна е захранена от 1,5 месеца, но все така продължава да се буди по 2 пъти през нощта, а сутрин става в 6,00 часа. Не всеки ден яде плодово пюре следобяд а май така не е много правилно. Като се събуди цоква малко и заспива, а понякога търси близост, и гушкане и после пак си заспива. Това будене обаче доста изморява. Доста време прекарваме вече навън, а сега в жегите се опитвам да излезем сутрин и после чак следобяд, за да пропуснем най - горещите часове. И Сияна се усмихва на абсолютно всички - познати или не - обаче ако някой я гушне и почва да плаче и да се бута към мен и да протяга ръчички. Ако е в мен на всички се радва - днес леля и ни беше на гости - отидох само до тоалетната - а тя беше ревнала все едно че незнам какво и е направила. Това донякъде ме притеснява, защото никой не би могъл да я гледа ако ми се наложи да изляза.

Гъбче, все едно описваш нашето положение. Мони също първоначално ревва, ако остане с някой непознат, но сле 10 минути е ок, спокойно мога да я оставя с някой, който познава, например нашите, свеки (на нея не съм я оставяла Simple Smile), няма проблем по принцип със социализацията, след първоначалния стрес , естествено Simple Smile

За съветите, които "непросветените" се опитват да дават- изобщо не им се вързвам, имам една позната, бременна все ми говореше как сме биле взимали Мони да спи при нас (особено в периода с коликите), тя никога не би, защото после трудно се били отучвали, да, ама познай сега къде спи нейната малка госпожичка- в тяхното легло, и то даже много повече, отколкото мони някога е спала при нас.... Така че, хайде ще замоля, съвети бих приела само от някой, който не се опитва да ми наложи мнението си, и определено някой, който е минал по този път, и то скоро (съвети от майка ми, свеки и подобни НЕ ПРИЕМАМ, предупредила съм ги да не ме учат как да си гледам детето и им се развиквам в момента, в който се пробват да изразят мнение- те са си имали възможност да се грижат за техни деца, да ме оставят на спокойствие да изгледам своите...)

# 437
Здравейте,
ние още не сме захранени (освен с едно мъничко парченце вестник  Mr. Green ) и за съжаление все повече хора около мен са направо втрещени като има кажа, че малкия все още е само на кърма. Свеки само веднъж си позволи да ме попита няма ли да дам сокче от морковче и аз  ѝ казах, че няма. Не смее много, много да ми се бърка, защото усеща, че ще се скараме. За сметка на това онзи ден дядо ми (който е на 71г.) ми заяви, че трябва да почвам да му давам по малко разни неща. Ще започна, ама когато аз реша. Вчера дори и козметичката ми заяви, че е учудена как днешните майки си гледат децата. Как можело бебе на 5месеца да не опитвало нищо освен кърма. Нейното дете на 5 месеца вече ядяло месни пюрета. Абе, ако изброявам на всички познати непоисканите съвети трябва цял ден да пиша.
Иначе, от 01.05 до сега забелязвам голям напредък в развитието на моето мъниче. Вече се върти от гръб на корем, лапа си палеца на дясното краче, дърпа си пишката и като му дам ръчички се набира до седнало положение. Направо вече не смея да го оставя за 2 секунди сам. А, освен това приспиването през деня започна да става много трудно. Реве по половин час докато успея да го приспя и то повечето пъти заспива на гърда. До скоро заспиваше в количката са нула време.
Спирам да пиша, че стана много дълго. Поздрави на всички.

# 438
Моето захранване върви с това на bubcheto. Моля да споделяш от време на време какво даваш, че много ме е страх да не сгреша нещо, водя се по съветите на Косе Босе.

# 439
Здравейте и от мен.Ние бяхме 10 дни извън София и ни беше екстра,но свърши.
На Марти ще й излизат зъбки и не е в настроение тия дни.
Ние се опитахме да се захраним,но тя повече от 5 лъжици не хапваше,сега почиваме и след седмица пак ще пробвам.Само оризова каша подвзе,но пак не яде цяла доза.

Лек ден на всички.
И не обръщайте внимание на разбирачи за гледане на деца.

# 440
Здравейте,
ние още не сме захранени (освен с едно мъничко парченце вестник  Mr. Green ) и за съжаление все повече хора около мен са направо втрещени като има кажа, че малкия все още е само на кърма. Свеки само веднъж си позволи да ме попита няма ли да дам сокче от морковче и аз  ѝ казах, че няма. Не смее много, много да ми се бърка, защото усеща, че ще се скараме. За сметка на това онзи ден дядо ми (който е на 71г.) ми заяви, че трябва да почвам да му давам по малко разни неща. Ще започна, ама когато аз реша. Вчера дори и козметичката ми заяви, че е учудена как днешните майки си гледат децата. Как можело бебе на 5месеца да не опитвало нищо освен кърма. Нейното дете на 5 месеца вече ядяло месни пюрета. Абе, ако изброявам на всички познати непоисканите съвети трябва цял ден да пиша.
Иначе, от 01.05 до сега забелязвам голям напредък в развитието на моето мъниче. Вече се върти от гръб на корем, лапа си палеца на дясното краче, дърпа си пишката и като му дам ръчички се набира до седнало положение. Направо вече не смея да го оставя за 2 секунди сам. А, освен това приспиването през деня започна да става много трудно. Реве по половин час докато успея да го приспя и то повечето пъти заспива на гърда. До скоро заспиваше в количката са нула време.
Спирам да пиша, че стана много дълго. Поздрави на всички.

И на нас всеки ни прави забележка как може на почти 6 месеца ,а още да е само на кърма,само дето моята свекърва всеки ден ми напилясва,че вече трябва да го храня,че иначе детето щяло да си бъде гладно,обяснява ми ,че нейните деца на 4 месеца са били яли боб,вчера обаче не ми издържаха нервите и и казах,че това не са нейните деца,а моето дете и че не му личи да е гладен,въпреки че е само на кърма,щом е 10 кг.. #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 441
  • Пловдив
Нашето захранване и то започна. До сега е ял пюре от картоф, морков и тиква. Бих казала че с голям ентусиазъм ги плюе за сметка на това после суче все едно му е  за последно. Скоро няма да стигнем бурканче от 125 гр. Пробвах и готови и домашни за сега ефекта е нулев но все още имам надежда - все пак само от 7 дни яде нещо различно от на мама млякото. Вечер като ядем ние съм му давала да дъвче сам морков, броколи или коричка хляб. Хляба и броколито са му фаворит даже ми се сърди като му ги взема. Колко яде е друг въпрос ама поне се надявам да опитва по малко.

# 442
pincher защо не пробваш захранване, водено от бебето. Щом му харесват хлябът и броколито, които сам си хапва, а не пюрето. Това е само идея, надявам се да не се сърдиш за нея - детенцето си е твое и ти най-добре си знаеш как да си го гледаш! Peace

# 443
И ние още не сме захранени.
Скоро говорихме със свеки и стана въпрос за захранване. Реших да си кажа, че още не е захранен и е само на кърма и за мое учудване, тя само каза: Е, защо да го захранваш, здраво си е детето, наддава си добре, имаш кърма, изкарайте си още малко поне така!
Признавам си, не очаквах такава реакция.

Ох, още доста неща исках да пиша, но няма да е сега, защото
1. имам проблем с паметта  Mr. Green
2. имам си 2 зверчета  Heart Eyes, които тотално са ме обсебили...

# 444
Здравейте и от нас, днес ни биха ваксинка, за сега да чукам на дърво всичко е наред, нали ние вървим по разделна схема ...
От 4 дни давам оризова безмлечна каша на Хип за закуска и мн я хареса Дейв, че и пюретата почнаха да не ни засищат достатъчно, но ЛЛ каза да я давам през ден, че и без това сме леко пухкави  Crazy

Трябва ми инфо за добър УРОЛОГ за София, защото с пишлето сме до никъде, дадоха ни направление и ни насочиха към Пирогов, някой да има впечетления от други доктори? Мн ми е притеснено с тия мъжки атрибути Praynig, целия им живот се върти около тях.... аман

# 445
iva2011 не е ли много рано за уролог. Нашето педи каза ако не се оголи до годинка (аз мисля даже и повече  Simple Smile ) тогава ще предприемем други мерки. Във форума има много различни мнения относно оголването на пишлето, доста мами го отричат.
Относно захранването - аз ще чакам да навършим 6 месеца и нека някой само да отита да ми дава акъл  nono, но близките си знаят и не се и пробват.
Аз на свекито и казах, че не желая да ми дава съвети за детето ми. Обикновено само ме стресира и един път хубаво и се накарах и сега не смее нищо да ми каже. Много е лесно да звъниш и да даваш акъл, ама аз време за глупости нямам.
Даже и да е грешка от моя страна аз детето си на свекито няма да оставя и за секунда. Просто не искам и не съм сигурна дали ще послуша наставленията ми.

# 446
  • Пловдив
albena30 идеята е хубава. Опитвам се да правя нещо комбинирано да видим какво ще излезе. При ЗВБ ме притеснява факта че нещата може би ще стават по-бавно и няма да успея да захраня с всичко преди да го дам на ясла към1 год и 3 мес.

iva2011 - Да споделя моя опит с пишлето на баткото. Той сега е на почти 3 години и съвсем скоро му се забели съвсем. По-голямата част се отлепи след като навърши 2 год без особен натиск от моя страна. Не съм го водила на уролог тъй като сме нямали проблем до сега. Сега дори се мъчи сам да прави тази работа всяка вечер - аз му показвам - е още не може съвсем ама и това ще стане. С Калин не съм почнала още, но и с него така ще процедирам.

# 447
Нямам представа дали е рано или късно, но на моя приятелка на бебето му се поду пишлето заради това че не е заголено, а там и др проблеми после ...  Thinking

# 448
на нас ни остава само третата хепатитна ваксина иначе всички двойни преминахме  без усложнения Grinning
и на явор оризовата каша на хипп му харесва за което бях искренно учудена,защото на мен ми е супер безвкусна baby_neutral
педи каза че сме добре с размерите-за един месец +500 гр и 1см.и вече сме 7480 гр и 66 см.от края на месеца каза да започваме месото,но аз първо ще изчакам да видя изследването на кръвтта и ако няма дефицити ще отложа месото за средата на седми месец.
кажете къде в софия има лаборатория работеща със здравната каса за кръвните изследвания на явор Thinking

# 449
  • Добрич
ИваНа твоята позната бебето колко голямо е било?
И ние сме наникъде,въпреки че почнах за 1 мес да забелвам. Но все се успокоявам че след годинка ще ходим на уролог,а дотогава все може да се оправи.

Общи условия

Активация на акаунт