Вече половин година навърта НОЕМВРИйската дружина!

• 34 577
  • 742
  •   1
Отговори
# 420
Aleksandra, и Софи беше подсечена по едно време по начина, който обясняваш. Наложи се да ползваме даже дактакорт, по два пъти дневно. Точно както при вас, завяхват леко, и точно тогава обилно мажех с бепантен. Аз съм много доволна от него - просто се виждаше как се регенерира кожата. Дано се оправите бързо! Пудра аз лично не бих ползвала - освен всичко друго, бебетата лесно я вдишват.

Моля ви, препоръчайте ми детски гастроентеролог. Трябва да направя една консултация, че изредихме какви ли не лечения, но Софи си продължава с разстройството, а изследванията са чисти. От два дни съм на диета без никакви млечни, никакво телешко и деривати, и Никакъв, ама съвсем никакъв шоколад!!! Това с идеята, че може да се дължи на алергия проблема на малката. Още е рано да се каже дали е така, но искам да и направят и други изследвания.

# 421
За свекъравата и нищо да не прави пак ме ядосва, десет години бяхме гаджета с мъжа ми от година сме женени, тя за тези години нищо не направи, за да ме спечели, освен че търси сина си само за превоз и да й се свърши някаква работа и видите ли сега покрай детето вече мн сме загрижени и заинтересовани, да ама НЕ!!! За сватбата пръста не си помръдна, трябваше погача да донесе, а то майка ми я купи, за детето същата работа, сетила се да пита кво да купи за изписванто му, като всичко си бях приготвила... И най- мн ме вбесява, че идва без покана, и само пита къпахте ли се, масажче правите ли, а гимнастка?- е не я издържамли да се !
Черешката беше да ми къпе детето, демек да ми покаже как се прави, когато той беше на 4,5 мес и му напълни ушите с водаааа, побеснях
При последното посещение бебо спеше и аз си легнах до него, все пак съм си у дома, мъжа ми я посрещнал , а тя си тръгна мн бързо според думите му била се почуствала нежелана ...
За свекъра няма да пиша, че и там е една история... Имате ли дядовци сърдити за имената на внучета??? И през това преминах ://// за съжаление, вместо да споделят радостта ми се постараха да се почуствам виновна Sad

iva2011
, все едно моята си описала,с тази разлика че те не си и направиха думата да ни помагат за сватба и аз си навих на ината че няма да се женим.Заедно сме от 7г,сгодени от преди 3г.На изписването дойдоха да се наядат в къщи и да дават съвети как се гледа бебе.Добре че е майка ми да ни помага,да ми е жива и здрава!Те стояха да гледат как къпем детето и на сутринта звъняла да прави забележка,че трябвало цялото да е потопено във водата (бебе на 5 дена с все още не паднал пъп) За име бяха обидени в началото,вече им мина.Да не говорим,че всяка седмица идват на гости,а нищо не са му донесли на детето.А на  сина си звънят за щяло и нещяло като има нещо да се върши независимо колко е часа и че сме с малко дете.Ааааа и пари на заем искат от нас.Оф много имам за оплакване,ама то май си имаше отделна темичка за тях  Joy

# 422
За пиоктанина и аз отдавна ви бях споменала,че е добро за посичане,около 7-80 стотинки е

# 423
Благодаря ви много момичета за съветите  newsm51.Ще ги имам предвид  Hug Hug Hug

цветка,ползвам Нивеа още от първия ден и бях много доволна  Rolling Eyes а на скоро една приятелка ми каза,че от този крем са се зачервили.И аз почвам да губя доверие в продуктите им.

За свекървите- Общо взето се разбирам с моята,е ... имало е доста пъти,когато съм се дразнела за нещо,което е казала или направила smile3515 и не и го спестявам-по един или друг начин разбира,че нещо не ми е харесало...но няма как.Все пак различни характери,различни мнения  Laughing Но винаги е гледала да се разбираме с добро и съм и благодарна ,че тя е по-сдържаната в отношенията ни,защото иначе до сега да сме се скарали.  Innocent Flushed

За ревността-Не ревнувам (за сега  Laughing) от никой,но съм се дразнела от определени хора,които почват да я целуват по лицето.  Crossing Arms

PucyHka ,не се ядосвай! Всички имат (или имаме) дъски за дялане, както се казва..кои по-малко ,кои повече  Laughing

бени-вики ,важното е ,че сте живи и здрави  Hug

Лека нощ от нас с Жаки  newsm46

# 424
  • София
Привет! Искам само да пожелая на всички празнуващи имен ден днес само хубави неща и здраве   bouquet

# 425
Бях срещнала тема за свекървите да, но тя е затворена, по-скоро пишат си някак само записаните вътре, иначе мойтаааа е дълга и широка Wink)))р

Честито на всички именници  Mr. Green

# 426
момичета имам едно питане , понеже вече в чудо се видях. та моя малкия вече е захранен с пюрета и каша , при това имаме 6 хранения - 1 пюре , 1 каша и останалите 4 мляко (адаптирано х 160 мл.) . но нещо спря да си харесва млякото , не го иска реве, стиска уста , бута го и ако му пусна прахосмукачката и се разсее тогава го изпива. та въпроса ми е - възможно ли е да е спрял да си харесва млякото , или му идва в повече ли оф не знам , помагайте не зная какво да правя ?  Praynig
а да кажа всъщност пробвах и друго но и него не иска .
а и освен това единствено иска да пие чай лайка .

# 427
  • София
 beberonika
Само млякото ли не си иска? А пюрето и кашата яде ли си ги? възможно ли е да са зъбки? Или да му идва бавно млякото заради малкото дупки на биберона  newsm78 ? За сега това ми хрумва...

# 428
BeberOnika според мен му идва в повече. И мойто момче беше така. Пюрето и кашата засищат повече и след тях спокойно можеш да изчакаш 4 часа. Така ще премахнеш едно хранене и ще яде по лакому. Ако това е причината де

# 429
ДА пиши наистина как му ги даваш млякото и другите неща, в каква последователност. На мен млякото също ми се струва , че е много. Аз захраних по схемата на Хипп и тя казва-

сутрин 1 - 2 пъти мляко 1 или 2 (според възрастта),
на обяд пюре (1, 2 зеленчукови компонента или меню), с
следобед пак пюре (плод със зърнени добавки) и
вечер пак пюре (каша в бурканче, напр. Грис с ванилия или млечна  и т.н.) или има едни разтворими в пакет (Мляко за лека нощ).

Тая схема работи при нас безотказно.

Между отделните хранения давам течности. Паузите са около 4 часа. И така си се храним почти като възрастен човек Wink В 21 часа заспива по часовник Simple Smile

Успех и на теб!

# 430
  • гр. Стара Загора
и Майя напоследък отказва млякото... ние вече минахме на 2... тя попринцип трябва да има 2 млечни хранения, а другите да са пюрета или каши... но пък м/у зеленчуковото на обед и плодовото винаги ѝ се иска поне малко АМ... иначе пък АМ не яде много... на ден от 300 го 500мл... а другата е храна е около 500-600мл... но пък имаме и нощно хранене, на което ѝ давам не повече от 120мл АМ...

и все още нямаме поникнало зъбче... Thinking

# 431
Ето че и ние вече сме в отбора на 6 месечните - да ни е жива и здрава малката принцеса и да има прекрасно детство.
Сияна е захранена от 1,5 месеца, но все така продължава да се буди по 2 пъти през нощта, а сутрин става в 6,00 часа. Не всеки ден яде плодово пюре следобяд а май така не е много правилно. Като се събуди цоква малко и заспива, а понякога търси близост, и гушкане и после пак си заспива. Това будене обаче доста изморява. Доста време прекарваме вече навън, а сега в жегите се опитвам да излезем сутрин и после чак следобяд, за да пропуснем най - горещите часове. И Сияна се усмихва на абсолютно всички - познати или не - обаче ако някой я гушне и почва да плаче и да се бута към мен и да протяга ръчички. Ако е в мен на всички се радва - днес леля и ни беше на гости - отидох само до тоалетната - а тя беше ревнала все едно че незнам какво и е направила. Това донякъде ме притеснява, защото никой не би могъл да я гледа ако ми се наложи да изляза.
А приятелките - с едната си поразвалихме отношенията докато бях бременна - там е дълга история - неможе човек за който си правил какво ли не да се чуди само за какво да те ядоса и подхвърли - оказа се и тя тип рушач на връзки. А другите - на едната детенцето е на 3, другата няма и така - абе доста рядко се чуваме и почти не се виждаме. С една част от приятелите си се виждаме когато успеем да се организираме, с други все се каним да се видим и не успяваме и така. Социалните контакти - не са кой знае колко много напоследък - по скоро с други мами докато сме навън.
За свеки - вчера забелязах че я целува по главата и ръчичките  и се ядосах,  а и понякога први коментари, с които ме ядосва, а като и купи нешо дето въобще не ми харесва... и чак се обижда, а милион пъти сме казали да питат преди това. При нас за името май няма сърдити. Вчера много се ядосах на девер ми - човек без сериозна връзка и без дете седнал да ме критикува как си гледам детето, как на негови познати бебето спяло в отделна стая, как всички деца били еднакви. Само ние сме били специални едва али не защо пък и обръшам толкова внимание - много се ядосах.
Сори, че стана доста дълго.
Лека нощ от нас  Hug

# 432
  • гр. Стара Загора
Губче... тоя твоя девер ще го видим един ден как ще се грижи за децата си... много ме ядосват ей такива "разбирачи"... ни си имат идея от гледане на деца... ама все си дават мнението и критикуват...

Добро утро все пак да кажа Simple Smile

# 433
gub4eto бях се сетила вчера, че не си писала скоро във форума  и ето появи се Grinning.
Ние все още не сме захранени, околните са ми малко учудени, че още не почваме и че няма да давам пюрета и каши. Но никой не смее да ми казва какво да правя! А за свекървите - нямам такава, за съжаление, добра или лоша тя все пак е майка на мъжа ми. Предполагам, че не ви е лесно в отношенията с тях, но по-лошо е да ги няма. Моето голямо момиче свързва майката на баща си само с гробищата и с това, че ни гледа от небето, дори и аз съвсем малко я познавах, защото почина преди ние да се съберем с мъжа ми. Cry Майките на момчета да му мислят Grinning

# 434
  • София
Добро утро.
Аз не мисля, че захранването има нещо общо с буденето през нощта. Ина е ранно захранена, пък си се будеше и по 6 пъти на нощ, особено при зъбоникненето. И Ема вече е на 1 бурканче 125гр, верно само тиква и картоф е яла, ама си се буди нощем като новородено Mr. Green
Рисунка, защо само 2 млечни хранения трябва да има Майя?
yummymommy, ние водихме Ина в св. Панталеймон, при доц. Христо Желев. Още се чудя дали съм доволна Twisted Evil Разпита много подробно, итересува се от всичко, опипа й коремчето и заключи, че й няма нищо, даде полезни съвети, платихме 40лв и си тръгнахме Laughing За сега нямам причина да твъря, че не е прав.

Общи условия

Активация на акаунт