Вече половин година навърта НОЕМВРИйската дружина!

• 34 555
  • 742
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Десислава, аз ползвам Рамус, работят с касата и можеш в кая на деня да си видш резултатите онлайн, досега проблем с резултати при тях не съм имала, а вече близо 2 години за всичко там ходя.
opsss , то мойто мнение не е меродавно, но днес мисля да дам картоф и пащърнак на Семпер и до другата седмица няма да въвеждам нищо ново. Ще си въртя в различни комбинации картоф, тиква и пащърнак, после ще го мисля Peace

# 451
Деси, и аз ползвам Рамус. Удобно ми е, че мога в интернет да погледна резултатите, обаждам се на педи, давам й паролата и тя също ги гледа от там. Не се  разкарвам по хиляда пъти да проверявам излезли ли са, че да ги вземам, че да ги нося и т.н.

# 452
не съм писала откакто зададох въпроса относно какво му става на малкия че не иска мляко. но положението става все по трагично , той вече изобщо не го иска . снощи пи 50 мл и от тогава не ще и не ще. пюретата и кашата също много трудно ги яде . кашата 140 мл. мнооого трудно сутрин. на обяд пюре едвам правим 70 мл. и после млякото останалите хранения е терор (принципно ) , но от вчера просто изобщо. много се притеснявам, не за килата му (понеже сме си добре), ами да не му има нещо. но днес сме при педи , за ваксини последните двойни които не знам и тях как ще минат , може би отново с високи темп . изобщо не ядене и повръщане 3 дни както всеки път. ще се побъркам . направо ми е свито сърцето още от сега.
 ох сигурно писах много объркано извинете ме.

# 453
  • София
И аз влизам с поредния тъп въпрос  Mr. Green Мога ли да ям ягоди, при положение, че още кърмя? В началото се избягваха, защото са силен алерген, но при положение, че скоро и пресни плодове може сам да яде (е, не и ягоди..) дали е ок?

# 454
И аз влизам с поредния тъп въпрос  Mr. Green Мога ли да ям ягоди, при положение, че още кърмя? В началото се избягваха, защото са силен алерген, но при положение, че скоро и пресни плодове може сам да яде (е, не и ягоди..) дали е ок?
Аз лично си хапвам, да си кажа честно, не се лишавам от абсолютно нищо. Ягоди, при все че не обичам, изядох цяла кутийка преди около 2 седмици, после чак  Sick , ама даже не съм и знаела, че не трябва да ги ям.... Не съм забелязала някаква реакция у Монката...

# 455
ИваНа твоята позната бебето колко голямо е било?
И ние сме наникъде,въпреки че почнах за 1 мес да забелвам. Но все се успокоявам че след годинка ще ходим на уролог,а дотогава все може да се оправи.

още на 3-4 месеца съвсем малки ...  Naughty

- ядох вече два пъти и никаква реакция нямаше върху бебо, но все пак да не се прекалява де  newsm78

# 456
Ягоди и аз доста хапвам,въпреки че го кърмя,но незнаех,че не е хубаво... Simple Smile иначе и Влади яде с много голям зор,просто е ужас яденето,незнам на какво се дължи  ooooh! newsm78

# 457
Здравейте, виждам че сте се разписали за пишките - да се  похваля, че ние вече нашата си я заголихме, таткото ни беше смелчагата и той се справи с тази задача. В началото ЛЛ ни показа как само леко да придърпваме и така малко по малко тя се заголи.Сега всяка вечер си я заголваме при къпане и лекичко я почистваме - ЛЛ ни каза ако се зачерви да я наложим със смрадлика или компрес от риванол, но засега няма проблеми. Относно посещението при уролог, знаете ли дали е задължително до 1год. или е пожелание, защото ЛЛ не ми даде направление и нищо не спомена, само ни похвали, че добре сме се справили.
Симката вече си пие по 8-9лъжички сок и продължаваме само на кърма, макар бабите да твърдят, че това дете горкото ще умре от глад Laughing, но аз вече свикнах и не обръщам внимание на тези коментари.

От няколко дни, обаче, не мога да разбера прегрях ли го нещо малкия, но отзад на гръбчето в само горната част се появиха едни ситни пъпчици като зачервяване, много се стреснах, защото го мазах с кремче и не изчезват, нито пък се увеличават newsm78

# 458
Цветка, аз често си хапвах ягоди, и цитрусовите започнах, но по-малко. Друг е въпроса, че може и да не са и понесли - още сме с разстройство, а мен ме сложиха на нечувана диета от няколко дни. Е, ще се справя, ама малко ме е яд, че тъкмо бях започнала един режим, за да посваля малко. Сега отива на кино. А и покрай алергените се оказва, че са включили и доматите, боба и даже кафето! Не бях чувала някой да има алергия от кафе, ама нали искам още дълго да се кърмим, търпя.
Бубче, мерси много - чувах за този Желев и аз, но преди да успея да го намеря, ми попадна доц. Ковачева. Засега съм доволна, но още не е ясно какво точно и е на малката, така че е по-скоро рано. Виж, на ехограф не я гледа, но не мисля, че това е минус.

Радвам се, че има доста мами които ще захранват след 6 месец в темата, ще има с кой да коментираме. Аз може и да се наложи даже малко по-късно да започна, защото неустановеното ни разстройство продължава, а докато не спре, не искам да започвам. Иначе отдавна съм обяснила на фамилията че няма да има пюрета, и за моя изненада всички се съгласиха и не оспорваха. Ще видим реакциите като започнем омазването, ама се надявам да ме слушат и да не са приготвили лъжици тайно, та "да си хапне детето". Иначе повече трудности имах с моята майка, не толкова със свеки (тя по-слуша Wink. Особено за водата и как "не му дават на горкото водичка" я слушам от как се е родила София и сто хиляди пъти говорихме, а после нейните приятелки още като ги видя ми казват - "е, как така не даваш на детето вода?"  Laughing Мисля, специално при майка ми упорството идваше от там, че след като моето дете го гледам по различен начин, значи нейния начин да ни отгледа не е бил правилен, и си мислеше, че я обвинявам негласно.

Иначе и при мен се намират "разбирачи", дето по една случайност нямат деца, ама много разбират. Но много лесно ги отсвирвам, докато ако беше някой от семейството, и ако е малко по-несигурен човек, си давам сметка, че натиска може да бъде голям. Изглежда особено много им пречи връзката между майката и бебето -това кърмене дълго време, това спане заедно, това носене на ръце явно много ги бъркат някои хора, и все се опитват да се намесят и да те "пазят". Щото нали презумпцията е, че те заради теб го казват, да ти е по-лесно!

Разбъбрих се, ама нали искаме вече да я сменяме тая тема  Wink
Бебероника, съжалявам че не мога да ти помогна с нищо. Сигурно е мъчително да го гледаш как не иска нищо да яде. Хрумна ми да не е стачка, ама май само за кърменето съм чувала да има стачка, а доколкото разбирам вие сте на шише, така че едва ли е това. Пробвала ли си сънен да го храниш? Софи така я хранех, като се дърпаше от гърдата и работеше.

# 459

От няколко дни, обаче, не мога да разбера прегрях ли го нещо малкия, но отзад на гръбчето в само горната част се появиха едни ситни пъпчици като зачервяване, много се стреснах, защото го мазах с кремче и не изчезват, нито пък се увеличават newsm78

Да не е обрив от жега? На мен ми се е обривал по този начин и точно там от запотяване.

Днес бяхме на консултация. Малкия е наддал само със 100гр. и се зачудих дали е нормално  newsm78 Педиатърката само каза, че е много жизнен и активен и от там идвало малкото наддаване. Май няма смисъл да се тревожа. Иначе е пораснал със 3 см.  Simple Smile

iva2011 странно наистина, защо уролог на тази малка възраст. Знам, че се ходи само ако има някакъв проблем, а вие нямате до колкото разбирам. И ние сме до никъде и днес питах педи, тя каза, че просто трябва да понапъна малко повече, а мен си ме е шубе да го натисна  Whistling, затова се разбрахме утре да го заведа пак сутринта сестрата да ми покаже как точно да го правя и да ми помагне за началото, но за уролог дума не каза. Дори зная, че има доктори, които препоръчват да се започне със забелването след 10 месец.

# 460
vladiii, и аз си го обясних като обрив от топлото, но странното е че не минава, при вас как се оправиха нещата?

# 461
Здравейте, аз не съм много в час с форума, но бих искала да ви попитам дали има във facebook група на ноемврийските бебчета, в която мога да се включа и да ви следя по-лесно?

# 462
И аз ям ягоди - от 2-3 дни домашни. Цитрусови плодове ям още откакто съм родила, не съм се ограничавала - ядях много портокали и грейпфрути, защото такива обичам. По-късно разбрах, че били силни алергени и можело да окажат влияние на бебка. Нищо й нямаше на детето, а я кърмя. Единствено от печена тиква като ядох имаше ефект, но в първите месеци - страшни колики.
Пъпчиците са от жегите, все повече ще се обриват мъниците с тия големи горещини. Добре, че тия дни е малко по-ниска температурата!
yummymommy във форума на BLW има ноемврийки, които вече са захранили. Ти кога мислиш да почваш? Аз се чудя дали като стане на 6 или да поизчакам към края на 6 -ия месец. Все още не я слагам да сяда, е само като я държа в мен. А ти с какво ще започнеш като първа храна?
beberonika и аз ти съчувствам, дано нещата се оправят по-скоро и бебче да прояде.

# 463
beberonika за мен това се дължи на нещо, за да яде толкова малко...
най  - добре да го заведи на специалист да установите проблема - направете пълно изследване на детето. Дано всичко е ОК.

# 464
vladiii, и аз си го обясних като обрив от топлото, но странното е че не минава, при вас как се оправиха нещата?
Сам си мина след 3-4 дни.

Общи условия

Активация на акаунт