Избор на начално училище-град Варна

• 6 804
  • 32
  •   1
Отговори
# 30
Няма записване само по първи и втори критерий. Събират се. Примерно - 2 т. за критерий едно, 3т. за критерий две, 1т. за критерий три и т.н. После се сборуват. Логично е различните критерии да носят различен брой точки, но не е задължително. При кандидати с равен брой точки, се гледа вече реда на подаване на документите.
Благодаря за разяснението!
Странно, че обозначаването с точки не е обявено , но може и да не съм разбрала, ще погледна пак.
Доколкото зная, децата от предучилищна влизат без да се гледат останалите критерии, т.е. аз предположих, че класирането и по останалите е по реда на изброяването им.
В училището, където ще подавам документи е по същия начин и аз съм подобна ситуация. Отговарям на 3-ти/адрес/, но и 4-ти! критерий и и моята лична логика е, че това би трябвало да има значение. За точкова с-ма не съм чувала Thinking, по скоро е написано: " Критериите са подредени по тежест..."

Ами ако нямат желание да играят честно, може да си го правят както им харесва. Аз обясних как обикновено се прави.

Много съм озадачена от резултатите на някои от т.н. елитни училища...

В елитните училища учат деца на "елитни" родители, към учителите има също елитни изисквания да не пишат ниски оценки, че на едното детте бащата бил адвокат, на другото спонсор на училището ... Освен това така си поддържат едно реноме "сапунен мехур", за да бъде училището желано - колкото повече ученици, толкова повече пари за училището.

Много си права.

# 31
  • Варна
Дъщеря ми ще е първокласничка следващата есен. Търся отзиви за "Антон Страшимиров" и "Гео Милев". И още един въпрос - как да разбера към кое училище сме според адреса ни  по ЛК ?

# 32
  • Най-накрая на безкрая
За да се влезе в руското училище има някои изисквания от рода на: родителите да са учили там, да е район, другото дете да учи там и др.под. На мои приятели детето не можа да влезе.

Пробвайте и в трета (природоматематическата до Тракия). Чуват се хубави неща за обучението до 4ти клас.

Общи условия

Активация на акаунт