силата на духа наистина прави чудеса!

• 10 136
  • 184
  •   1
Отговори
Момичета, изумителна история намерих - вижте линка http://www.borbabg.com/?action=news&news=18247

Понякога се срамувам, задето мрънкам за дреболии...

# 1
  • София
Нещо ми е трудно да се възхитя на тази история......

# 2
  • Ямбол
Майката е 99% инвалид със 120лв. пенсия, бащата безработен и създават дете....
Сега ще трябва да правят доста повече чудеса, че да оцелее това дете.
Но те вече се надяват и молят за помощи, колко мило.

# 3
Нещо ми е трудно да се възхитя на тази история......
И аз така нещо...

# 4
Да не би да са въвели минимален стандарт за правото на размножаване, пък да не съм разбрала?
Не въпрос на възхищение, много пъти сме го диплили тоя въпрос. Който иска помага, който не - поне да не оплюва

# 5
  • Ямбол
Да не би да са въвели минимален стандарт за правото на размножаване, пък да не съм разбрала?
...
Що, ти по стандарт ли се размножаваш?
Няма стандарт, но всяко дете има право на минимални условия на добър живот. Видно е, че тези родители не могат да го осигурят.

...Който иска помага, който не - поне да не оплюва
Кой плюе?

# 6
  • София
Не въпрос на възхищение, много пъти сме го диплили тоя въпрос. Който иска помага, който не - поне да не оплюва

Никой не плюе.....
Не виждам нищо достойно дори за радост, да не говорим за възхищение....
Чудо - няма що.....

# 7
  • София
Защо да не оплюва? Разбира се, че има поне морален стандарт за правото на размножаване и той се отнася до това дали ще можеш да осигуриш грижи на потомството. В ситуация като описаната да родиш дете е тотално безотговорно. Вярно, всеки може да се разболее или да остане без пукната пара, но поне като решиш да имаш дете е нужно да имаш минимум условия да го отгледаш.

# 8
Разбирам да са народили 10 деца и да чакат да ги гледат на помощи. Ама то е едничко, все ще го отгледат. Дай сега като е инвалид жената, да няма право да се порадва на детенце ли? Бащата е здрав, прав, все ще намери някаква работа.
Вярно, че сме 21 век, но бабите ни ако чакаха и пресмятаха дали ще могат да осигурят минимален стандарт на живот на децата си, сега половината нямаше да ни има.
Недей така шовинистично, Лиляна, дори в Китай разрешават по 1 дете на семейство.

GENTIL, абстрахирай се от статията. Детето е радост, особено когато нямаш много други радости в живота.

# 9
  • Kопенхаген
Направо съм потресена от някой изявления тук и то на жени родили деца. Какво като, жената е с увреждания и живеят по бедно, защо да не роди дете, което да им осмисли живота и да го направи малко по- радостен. Мангалките като раждат по 10 и ги гледат в коптори да не би да са по достойни от тази жена? Да не би всички да сме израснали в палати?

Ловис , публикували сме заедно, и съм напълно съгласна с теб  Grinning

# 10
Добре де, дефинирайте ги тези минимум условия.
Колко лева на месец/дете, колко кв. метра жилищна площ, какви екстри?
Но внимавайте да не се наложи да теглим чертата на някой, дето вече е имал дързостта да се роди и да си живее кусур години.

# 11
  • София
Съгласна съм, че е радост......Може би най-смислената в един човешки живот.....
Просто ми е мъчно, че това детенце ще е не много щастливо, разбираш ли, ако не му се стекат житейските пътища с много късмет......Говоря за конкретния случай -мангалките са отделна тема....
Не обвинявам хорицата....Просто ще им е адски трудно и ще са поредните, които понеже са си родили щастие, ще трябва да карат на милостта на хората...А тя става все по-оскъдна.....
Може пък...знаем ли....да са отговорни и смели хора и да се справят -тогава вече наистина ще се зарадвам много и искрено....

# 12
  • Ямбол
Чак пък шовинизъм....
А как се нарича това за едната радост да обречеш на мизерен живот едно дете?
Дано операцията му да мине добре и да е успешна.

# 13
  • Kопенхаген
Айдеееееее... появиха се и Орисниците.

# 14
  • София
Айдеееееее... появиха се и Орисниците.

Помпадурке, може би статията е глупава - някак е написана като за някакво невероятно геройство и това контрастира идиотски.....
Да са живи и здрави да го гледат и това е......

Общи условия

Активация на акаунт