Бихте ли живяли в Перник?

• 26 603
  • 329
  •   1
Отговори
# 90
Що говориш, пардон, пишеш глупости? Crazy
Хайде излекувайте се вече....
Мамата на някой си...всеки петък без днес минавам през Перник и да, отдавна не през Владая, ама и През Пловдив да минеш-пак не е за 20 минути. CrazyНе минавам транзит, достатъчно често съм и в центъра и в периферията му , не го гледам на картичка.Минавала съм през всички възможни маршрути и гарантирам, че пътя не е 20 минути.Толкоз по темата.
Голфа ви е нарицателно и има защо, що не го обърнеш на майтап, ами подскачаш?И сестра ми кара Голф, ама не е докачлива.Моля те, отвори бгмапс и погледни къде е Дружба и къде-Перник и пак си пиши...Дружба е кофти, да, ама авторката не е в Дружба.Който идва да живее в Дружба си тегли плюсовете и минусите.Ний нищим Перник, като спалнята на София.
Ми какво правиш тук като го плюеш толкоз? Явно има нещо,което те привлича ама сега си кривиш душата? И явно не е далеч,щом честичко минаваш маршрута... Ама нищо де - важното е там да плюем нещо или някого и темата да върви. Забравяме за реалността и просто плюем ли плюем - или пардон вие в Сф може би слюнкоотделяте... Hug

# 91
Какво плюя бе, джанъм...я се върни, па порпочети малко.Аман... CrazyИмаме вила във вилната зона  Пернишко село, решихме селяни да ставаме и си пътуваме честичко, че и на работа ходим от там.А не, че съм влюбена в Перник че и в селото не съм.Коментирах 20-те ти минути, дето си се поизхвърлила с тях, а не Годността/Негодността на града.Във Всеки град се живее иначе.И да, за перничани си има вицове и да, има защо.Както и за габровци.Ама габровци не подскачат толкоз, а са го обърнали на майтап.
Весели празници! Hug

# 92
  • където ми харесва
Ххахахахаха, на Криско мамата, защо така се засягаш?
Между другото, аз от Дианабад не мога да стигна посмъртно за 20 минути до  Руски паметник, как пък ти успяваш за толкова да стигнеш от Перник???
И точно на място си беше това и за Голф-а и за джигитите-някои хора, каращи въпросните коли с РК на регистрационните номера, нито виждат светофари, нито зебри, да не говорим за знаци...
И после, ние софиянци сме надути... Tired

# 93
Хайдееее, настана веселба - плюем сега по Софиянците вече  Joy , само защото сме перничани...мда, вицовете и бъзиците - явно са на място. Мамата - не се пали толкова и не бесней, че не си Софиянка, набиваш си сама автогол баш в тая тема - с подобни постове  Wink

# 94
Вили, мАни ти тая работа.Финансово, освен ако не си на газ, също и времево-не е така, както го изкарват.Аз мога да сипвам бензин в момента и то при висок разход.Сестра ми с нейната кола едната-е с нисък разход и въпреки това ползва колата на нашите на газ, когато се ходи там, иначе финансово излиза златно туй село да селянстваме в него.Ходи се веднъж седмично примерно.Лятото се стои повечко, децата са там ваканциите също често и затова сновем и ние по-често.Няма да казвам каква е месечната сума за транспорт.Представи си сега да е ежедневно-ами не е рентабилно.Освен, ако не си даваш зор на каквато и да е цена да си на работното си място и да пътуваш толкова.Ние сме го нагодили, защото нашите са си с колата и си слизат до Перник с колата и не са зависими.Сега си представи да си в Перник и заради децата да сновеш постоянно до София.Ми-по-добре си остани тук и за тези пари им плати транспорта в някое от спряганите за качествени училища.На авторката и предстои децата да порастат и хайде , 1-4 клас-и там си е ок, но гимназия вече....ще ме прощават, както писах-90% от Перни са тук и на училище и на работа.Ама живеят там и не могат да купят имот тук.Тя сега зОрлем ще си продава имота тук, за да отиде там и когато опре след 10 години ножа и децата трябва да пътуват до Сф ежедневно-ще усети...а тогава бензина може и 7 лв да удари.
ПП.Пътя си е час.В час пик съм пътувала-малко над час.Никакви 20 минути не е.

# 95
Не знам дали сте виждали този клип: http://www.youtube.com/watch?v=31PbR8S9RAI

но има и нещо друго, което не ме привлича в Перник.

# 96
   Принципно не се включвам по форумите,но сега ще направя изключение.Аз съм родена в Перник и продължавам да живея тук.Преди няколко години имах възможността да избирам къде да живея в Перник или в София. Изобщо не съм се замисляла,мъжа ми си събра багажа и дойде в Пк и той.Всеки има собствено мнение и възгледи,аз за себе си съм сигурна,че съм направила правилния избор.И то точно заради децата си.
 Хората тук са много по-задружни от хората в големите градове(без значение София,Пловдив или който и да било),давам прост пример-лично пред очите ми,пред НДК,човек пада на земята и започва да трепери(като гърч),никой подчертавам НИКОЙ не се спря при този човек,бременна съм тичала да видя какво му стана на този човек.Да не говорим за съседите,за бездомните кучета(не че в Пк ги нямаме,но случаите на нахапани хора са в пъти по-малко),да не пропусна "лудите шофиори",които карат като обезумели,доколкото тук винаги са ми спирали на пешеходна пътека...
  Записах и двте си деца на детска градина без никакви проблеми,училища има,не най-добрите,но не и най-лошите.Градинки и площадки,колкото щеш.Магазини колкото щеш,транспорта е редовен.Дори за родилното отделение мога да поставя оценка "Мн. добър".Има добри детски лекари.Пътя не е лош...
  А за разните вицове мога да кажа,че само ограничен човек би повярвал на повечето от тях.Аз лично ги харесвам и ги приемам като закачка.
  Навсякъде има и лоши и добри хора,никой не е застрахован на какви съседи и хора като цяло ще попадне,примерно.Виждала съм "селяни" и в Пк и в Сф и навсякъде,това си е до възпитание.
  Ами лично аз съм много доволна и пак казвам-точно заради децата си останах в Пк,просто според мен тук ще имат много по-спокойно детство от големия град(в моя случай Сф).Доколкото образованието(висшето)  ей я Сф къде е,а и не само в Сф има добри университети.

# 97
За мен голф с пернишка регистрация си е диагноза. Нещо като блондинка в джип. Като шофьор на пътя влизам в най-различни ситуации и се срещам с най-различни реакции. Е, по неадекватни от перничанин в голф и блондинка в джип не съм виждала.  Това си е лично моя статистика.
За живота в Перник - все ми е тая колко е далеч от София и колко са културни хората там. Ако ми се наложи да живея в този град, със сигурност ще приема и децата ми да посещават тамошните училища, и аз да работя там. Няма вариант, в който ще пътувам като изоглавена откъдето и да е, за да съм някъде си. Независимо дали в София или друг град или село. Ако реша, че нито децата ми могат да получат нормално образование, нито аз ще мога да упаржнявам професията си срещу разумно заплащане, няма жива сила на тоя свят, който да ме премести от София.
Може и като анекдот да се възприемат някои народопсихологически черти на перничани, ама всички, които познавам, сякаш са представителна извадка от този анекдот. Иначе са образовани хора, със сериозни професии. Много ги обичам и са ми приятели, но никога не бих пожелала някой от познатите ми мъже да ми е съпруг.
Не разбирам кое би наложило, ако имаме жилище в София, децата ни учат в софийски добри училища, ние с мъжа ми имаме работа в София, да зарежем всичко това и да хукнем към Перник. Ако аз или мъжът ми намерим много по-добре платена работа в Перник - ами ще пътуваме до местоработата си, а няма да променяме коренно живота на цялото семейство. Особено пък щом пътят от София до Перник е само 20 минути...
Мъжът ми стига от х-л Хемус до х-л Славия за 20 мин. Все си мисля, че разстоянието от Перник до центъра на София е малко повече. Сигурно някои перничани летят, а за други има специални тунели през четвъртото измерение, та да успяват да се вместят в същото време.

# 98

Не разбирам кое би наложило, ако имаме жилище в София, децата ни учат в софийски добри училища, ние с мъжа ми имаме работа в София, да зарежем всичко това и да хукнем към Перник.

Заблудата, че в малките насели места се живее по-евтино.

# 99
  • София
Една приятелка напусна Велико Търново, за да се засели в Перник. Любов. Обаче е много  щастлива, въпреки че като се видим все разправя разни случки от битието пернишко, но винаги с чувство за хумор. И мъжът ми, казва тя, ми вика - бе ти не разбра ли вече къде си попаднала  Laughing
Но хората, живеещи там, не бива да се квалифицират, със сигурност си е нормален град за живеене. То и за Северозапада се носят какви ли не легенди, пък хора като хора, със съответните колоритни екземпляри за разкош.
Само единствено не съм съгласна да се пренебрегва разстоянието Перник - София. Път си е, откъдето и да го погледнеш. До околовръстното може да се стига за 20 минути, но оттам предстои тепърва борбата със задръстванията. Знам, че някои бивши колеги на мъжа ми са си купили апартаменти в Перник, защото е по-евтино, но тяхната месторабота е в района на Красно село, изобщо не доближават центъра. Става, ако човек има идеи дългосрочно да работи в този район.

Ах, да допълня  Laughing Ей този същия младеж, мъжът на въпросната приятелка, който по принцип си е съвсем нормален, веднъж ни вози от Търново до Елена (за който не знае пътят си е тесен и с доста завои). Като слязох от колата с разтреперани коленца само си казах - Боже, оцелях  Crazy

Последна редакция: пт, 13 апр 2012, 23:32 от Maidenly

# 100
  • София /Абсурдистан
Не, не бих живяла там. Имам приятелка от Перник, която от доста време живее в София. Тя също е с 3 деца, които в момента са студенти в Германия и не мислят да се връщат изобщо. Тя самата за последен път беше в Перник преди 3г. и то за да продаде някакъв имот и от тогава не е стъпила там.
Не подценявайте пътуването. Ами не  е 20 мин, отива си към час, особено ако има задръстване, но зависи и до коя част на София ще пътуваш. Транспортните разходи изобщо не са за подценяване, имайки в предвид цените на горивата. Пътувала съм известно време на работа от София до малък град, уж само на 20 км от София, уж с уреден транспорт, ама ... прибирах се  капнала от умора. И постоянно се съобразяваш с разписания и тичаш като гламав да не изпуснеш някакъв транспорт /аз не шофирам/. А ако пък трябва да се возят деца някъде всеки ден, не ми се мисли,особено ако са тийн. Тотала е - много разходи за пътуването и голяма умора. А изключително тъпа идея е да се продава имот в столицата за да се купи такъв на село.

Последна редакция: сб, 14 апр 2012, 00:54 от Unknown_lady

# 101
  • София
Ама вие отдавна ме разубедихте - аз не си ли признах вече.... Mr. Green

Всъщност, отказах се от тази маневра заради децата и по-точно заради пътуването. Освен това си дадох сметка, че ще ми е тъжно за близките, които живеят почти всички в блока , в който съм аз. Не ги виждам понякога със седмици, но си знам, че са тук....
Ще оставим идеята за по-натам и няма да е с продажби в София....
Благодаря ви, че толкова много писахте - беше ми нужно да чета и препрочитам.....
Взела съм решение. Hug

# 102
За мен голф с пернишка регистрация си е диагноза.

Стига бе...при нас в Норвегия, Голф е най-популярната кола. И те ли са с диагноза. Малко преигравате вече.

# 103
За мен голф с пернишка регистрация си е диагноза.

Стига бе...при нас в Норвегия, Голф е най-популярната кола. И те ли са с диагноза. Малко преигравате вече.

Предполагам, че не са с пернишка регистрация тия, при вас, в Норвегия.

Но авторката вече приключи темата. Много обичам теми с хепи енд!

# 104
Не бих живяла в Перник. Мрачна обстановка, съмнителни жители, безнадежност /за мен/.

Обаче много ми е мерак да живея в Божурище или село Мрамор. Харесва ми обстановката - къщички, чисто, приятно, училища, транспорт...

Общи условия

Активация на акаунт