Предучилищна - набор 2005 - 4

• 35 041
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
А мобилни телефони ще купувате ли на децата си или е още рано?

Аз имам изключителна съпротива срещу идеята, но се притеснявам за ситуации, в които има вероятност детето да остане само/ имаше подобни описани във форума/

# 91
  • София
Иска ми се да има, за да може да ни се обажда при нужда.
На наши приятели щерката като тръгна, преди 2 години, и дадоха телефон и нашата е с твърдото убеждение, че и тя ще има, даже се пазари какъв да е, не че си има някаква представа, чува децата, че си говорят за някакви марки и повтаря. Имаме един стар на 5-6 години, но все още работещ Сони ериксон, мисля него да и дадем.
Светкавица, защо си срещу идеята?
Аз съм "за" премерената употреба и намеса на технологиите в живота на децата. Такова е тяхното време - digital natives  Mr. Green 

# 92
  • София
Излезли са условията за прием в първи клас в 134 СОУ  - http://www.hebrewschool-bg.org/left.php?p=28&PHPSESSID=9e042 … 21a8e68903911b00e
Аз се отказах от кандидатстване там, но за информация.
Пожелавам успех на всички дечица, които ще опитат в това училище.

# 93
  • София
Здравейте  Hug.
Бюрото, т.е. и двете  бюра (след 2 години ще си имам още едно учениче вкъщи) ще са под прозореца, тъй като той е голям. Допълнително лампи не знам дали ще слагаме. В последствие ще видим дали има нужда или не.

Телефон, аз съм "против", от гледна точка на това, че човека е страшно разсеян и още първите дни ще го загуби или забрави, но пък от гледна точка на моето спокойствие съм "за". Така, че ще му вземем някакъв за да може да се чуваме, когато се налага. Дани разбира се също е "за" и дори се пазари и той като госпожицата на Гуш, какъв точно да бъде Laughing. Иска от баща си да му подари неговия, но той е последния модел на HTC и както се досещате няма да го огрее в близките години. Аз му предлагам моя, който е една 5 годишна Нокия и единствена екстра в него е фенерчето, но той не ще и да чуе, щели са децата да му се смеят, ако го видят с такъв телефон Mr. Green.

# 94
  • нейде там, където ....
Телефона, според мен, е задължителен в първи клас. Не само, че повечето деца ще имат, а и за по-бърза комуникация с дете/учители - например при намалени часове или отсъстващ учител. Може да се случи да си забрави храната или купона за стол или ... много други неща, които не са стряскащи и детето ще се оправи и без телефона, но ще съм по-спокойна, ако го има. При нас проблемът е, че дечко не иска да го ползва.
За раница и разни други пособия се оглеждам от рано, с надеждата да намеря Нашата на някаква промоция. И, разбира се, за да не се натрупват много покупки в последните дни, че си трябва и време да се обикалят магазините.

Последна редакция: ср, 11 апр 2012, 15:44 от jd

# 95
Ох тези телефони ,с мъжа ми спорихме скоро за това,трябвало да има и да се обаждал ,и какво той от другия край на Бургас ще долети при него ли?Отделно младежа ми обяснява преди време ,че говорили с госпожата за телефоните и трябвало да има за да може ако нещо забрави да му занесем в училище  Twisted Evil,аз забравени неща нямам намерение да нося , погава последва лекция как трябва да се научи да бъде отговорен и всичко да си приготвя от вечерта  Mr. Green

# 96
  • нейде там, където ....
При нас телефона има смисъл, защото без значение в кое от училищата ни приемат, работата и дома са на не повече от 20 минути пеша

# 97
  • София
Не ми е ясна тая работа с телефона още. Аз съм против, баща й щял да и даде Rolling Eyes
Другото е - ще разреши ли учителката телефон в класната стая  Peace

# 98
  • София
И в нашия случай ще върши работа телефона, ако си забрави нещо, защото у - щето е наблизо, а аз съм си вкъщи.

# 99
  • София - Младост 1А
До колкото знам, в училище не се разрешава ползването на телефон. Племенницата ми е в 4 клас и сутрин им ги събират и като си тръгват им ги връщат. Аз не мисля, че ще вземем телефон. Раничко ми се струва. Може би догодина.

# 100
Телефона, според мен, е задължителен в първи клас. Не само, че повечето деца ще имат, а и за по-бърза комуникация с дете/учители - например при намалени часове или отсъстващ учител. Може да се случи да си забрави храната или купона за стол или ... много други неща, които не са стряскащи и детето ще се оправи и без телефона, но ще съм по-спокойна, ако го има.

Нали за първи клас става дума;) И нали се шегувате, че ще тичате да примъквате забравени неща.
По принцип няма чак такива казуси, че да е наложителен телефона. Ако ще са намалени часовете се предупреждават децата, които си тръгват след тях - в колко часа да бъдат взети.

Присъствала съм на изказване преди часа - "Госпожо, да се обадим на мама - забравила е да ми сложи несесера".
Е, не се случи такова обаждане:)))

# 101
Телефона, според мен, е задължителен в първи клас. Не само, че повечето деца ще имат, а и за по-бърза комуникация с дете/учители - например при намалени часове или отсъстващ учител. Може да се случи да си забрави храната или купона за стол или ... много други неща, които не са стряскащи и детето ще се оправи и без телефона, но ще съм по-спокойна, ако го има.

Нали за първи клас става дума;) И нали се шегувате, че ще тичате да примъквате забравени неща.
По принцип няма чак такива казуси, че да е наложителен телефона. Ако ще са намалени часовете се предупреждават децата, които си тръгват след тях - в колко часа да бъдат взети.

Присъствала съм на изказване преди часа - "Госпожо, да се обадим на мама - забравила е да ми сложи несесера".
Е, не се случи такова обаждане:)))

# 102
На големия купихме телефон за първи клас, но за малкия мисля да пропуснем поне първи клас.
Големия, освен да играят игри на телефона за друго не го е използвал.  Mr. Green
Водя го сутрин, ще го взимам на обяд, живеем на една минута от училището...

# 103

Светкавица, защо си срещу идеята?

Чела съм в специализирани издания, не тип "популярна литература" за вредата върху детското здраве на мобилните телефони и не се препоръчват до около 11- 12г. възраст.

Отделно, детето може да е обект на насилие заради наличие на телефон- не се знае в кой момент кого ще срещне.Такива случаи са ми известни много, въпреки предпазните мерки и съвети на родителите.В тези случаи уплахата е много сериозна последица, за материалната загуба изобщо не говоря.

# 104
Аз и мъжа сме против телефоните. Идеята е че търсим училище близо до работа/в къщи и ако има нещо важно ще се обади госпожата. Иначе вече си занесе една електронна игра в училище, забрави я, откраднаха я, не се намери и това ще сполети и телефона. Много са разсеяни, а и няма нужда от телефон.

Общи условия

Активация на акаунт